reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

reklama
Filip dziś trenował przewroty z pleców na brzuch - na razie idzie mu do połowy - ramion nie umie jeszcze przełożyć. Nogi i tułów przekręca i wkurza się że reszta nie chce mu się przekręcić. :laugh:
Niestety wciąż kaszle - tymczasem lekarz wmawiają mi że jest zdrowy. Jak wróci to zapalenie płuc to ja się zastrzelę.

Melanie - nie martw się przesunięciem szczepienia - Filip miał pierwsze dopiero tydzien temu - przecież to żadna tragedia.

pozdr
a

Nasza Natalka trenuje przekręcanie się z brzucha na plecki. Całkiem nieżle jej to idzie. A dopinguje ją determinacja i wsciekłość ;D ;D Ona nie lubi leżeć na pleckach (no chyba, że w nocy jak śpi) i dlatego robi wszystko by sie przekręcić ;)
Te nasze dziecko to ma taki dziwny cykl. Dwie noce pięknie śpi a dwie kolejne - strasznie się wierci i często wybudza. Czy wasze dzieciaczki też przed snem się tak wiercą i główką kręcą z boku na bok??
My dalej walczymy z pleśniawkiami - fioletowy płyn piecze mała i ona płacze, ale widać po dwóch dniach, że buźka jest czysta...zobaczymy na jak długo.
Pytanie mam do mam karmiących mlekiem modyfikowanym...jak często dopajacie dzieci i czym??

Winia, ostatnio zmienilam maluchom mleko na 2ke, czyli troche bardziej sycace i baki czesto domagaja sie picia. Z reguly po jedzonku spia okolo godzinki i pobudka na picie. Bywa, ze zadaja czesciej. Przepajam je woda gotowana i herbatkami Bobovity ( herbatki podaje najwyzej 100 ml na dzien) Nie wiem czy wolno wiecej, ale wydaje mi sie, ze nadmiar ziolek to tez nie najlepiej. Czekam na wypowiedzi innych mam, chetnie sie dowiem jak wy postepujecie ;)

my mamy szczepienie w środe i juz sie boje...
a dzis mamy sliczna pogode i zaraz idziemy do parku :laugh: :laugh: :laugh:

reklama
Do góry