reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

***DZIECI WRZEŚNIÓWEK***

Winiu, mówisz, że duża a mnie lekarz stresuje, że mało przybiera na wadze. a jakim sztucznym mlekiem karmisz Natalcię? ja daję Enfamil Premium 1 ale jeszcze troszkę mieszam z Nutramigenem.

reklama
Tunia super wyglądasz no i jak Melanie zauważyła zupełnje inaczej...Rozalka śliczna. :laugh:
Jakiego rozmiaru ma ten niebieski komplecik, bo my mamy taki sam i juz się pomału nie mieścimy w niego, :( :( a bardzo go lubimy. ;)

Gabi nieźle Ci szło to kąpanie. Mikołaj całkiem spory facet. Widzę że smok nawet podczas kąpieli musi być w pogotowiu ;D ;D

Aniulka, to jest 62 i jeszcze trochę duży, szczególnie rękawy :) . zastanawiam się jeszcze po co takim maleństwom takie wielkie kaptury??? okropnie to niepraktyczne.

Ja podawałam Bebiko 1, potem Bebiko 1 HA. Ale po tym HA mała miała straszne zaparcia i sab simplex tylko pomagał. Teraz podajemy jej bebilon 1 i mała bardzo dobrze je przyjmuje.

Ja podawałam Bebilon jak Kuba był malutki. Jest to dosyć drogie mleko ale moim zdaniem najlepsze i warto wydać te 30 zł na puszkę. ;)

Tunia my mamy 56 a myslałam że też 62. ::) ::) Sprawdziłam na metce. Teraz wiem dlaczego mamy juz taki w sam raz. :mad: A szkoda bo bardzo lubię ten komplecik. A z tymi kapturami to masz racje! wszystkie ciuszki maja takie wielkie że to wogóle nie chroni główki, tylko raczej jest dla ozdoby. A już wogóle nie rozumiem cienkich bluz dla dzieci z kapturami. Przeciez to tylko przeszkadza :p :p

A my wczoraj tez pospaliśmy od 21.30 do 3 rano i potem do 8 ;D ;D Mama jest wyspana a Łukaszek najedzony spi dalej na brzuszku oczywiście :laugh: :laugh:

Moja Rozalka na początku miała bebiko 1, ale dostała po nim wysypki, i w ogóle była jakaś niespokojna. teraz daję jej Enfamil, kosztuje też 30zł, ale nie ma z nim żadnych problemów, tylko niestety ten śmierdzący nutramigen psuje nam smak.

a co do rozmiarów, to H&M ma je większe niż normalnie. większość ciuszków 56 jest już na Rozalkę za mała, tylko te H&M są dobre. a w ogóle mamy problem z moją kruszynką, bo ubranka 62 są za szerokie, a 56 za krótkie.
no właśnie jedną bluzę z kapturem już nieco zmodyfikowałam , wciągnęłam troczek w kaptur, tak żeby do czegoś mógł się on przydać.

No własnie ja też lubię H&M za to, że zawyżają rozmiarowkę. My już w niektóre 62 się nie mieścimy, a H&M są dobre, nawet jeszcze lekko luźne.

Ja juz nad jedna bluzą z kapturem stałam z nożyczkami w ręku, celem obcięcia kaptura. Powstrzymałam się bo stwierdziłam, że szkoda mojej roboty, bo i tak ta bluza niedługo będzie za mała

Maleni dzięki poamaga chyba ten kompacik z jabłuszek, chociaz dalej wspmogamy się termoetrem ale idzie to bardzo szybciutko :p

Aniulka ja bym chciała aby moja mała tak rosła jak twój bobasek a ona zledwoscią wkońcu wchodzi ladnie w rozmaiar 56 :p

Koreczek ale mój bobasek w chwili urodzenia miał 61 cm długości i 4,5 kilo. ;D ;D ;D Twoja Daria tez niedługo zacznie nosić większe rozmiary i będziesz z przerażeniem patrzeć na stertę za małych ciuszków ;)

reklama
Do góry