reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

Ospa na razie na mnie i na synka nie przeszła, no ale zobaczymy co będzie za kilka dni, bo to paskudztwo niby do 3 tygodni może się wylęgać. Córcia średnio wysypana, w sumie już powoli krostki zamieniają się w strupki, do 11 ma zwolnienie, więc łącznie z zapaleniem oskrzeli i ospą będzie miała miesiąc laby, od połowy lutego do połowy marca.

Ze strojem na chrzest już ok, babcia musiała zaakceptować, bo ja i moja mama usilnie jej tłumaczyłyśmy, że teraz są takie czasy, że nie trzeba na biało, więc nie miała wyjścia i odpuściła sobie.

No tak młoda mama jestem, czasem jak robimy wypad na miasto na zakupy we 3, ja moja mama i moja córcia, to sporo ludzi myśli właśnie, że ja jestem siostrą, a moja mama, to mama mojej córci :) Ale są też plusy małej różnicy wielu między mną a córcią, a czasami to nawet kłócimy się jak siostry, a nie jak matka z córką ;)

a wirtualne pączusie pycha :) co do spalania ich, to ja w podobnej sytuacji byłam, bo mój też miał nockę w pracy ;)

Z komunijnych zakupów, wczoraj rozglądałam się za spinkami do włosów w kształcie kwiatków (bo zdecydowałam, że zamiast wianka uplotę córci 2 warkocze i wepnę w nie spineczki) i za rajstopkami, ale akurat nie było córci rozmiaru, więc mam przyjść innym razem po dostawie.

A w co ja się ubiorę, to nie wiem, już minęło 9 miesięcy od porodu, a ja nadal nie mogę się zabrać za dietę, ba nawet jeszcze tu i ówdzie się bardziej zaokrągliło, więc albo się wreszcie zmobilizuję i zrzucę parę kilo, albo będzie totalna masakra. Jedyne co mam to buty, które kupiłam w zeszłe wakacje. No ale jeszcze jest czas, więc może coś się uda zdziałać w tym temacie ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kochane wpadam się tylko przywitać i życzyć wszystkim wszystkiego co najlepsze z okazji dnia kobiet, który już niestety minął!!!!

Paula wszystko opowiem jak tylko znajdę wolną chwilkę. Buziaczki

Witam kochane mamusie:)
Nie wiem,czy już was odwiedzałam tu kiedyś? chyba nie,tak sobie przeglądam forum i zauważyłam własnie ten wątek.Też mam córkę,którą urodziłam własnie w 2002roku 30listopada w Andrzejkową noc:-):tak: Ma na imię Julia. Pozwólcie,że będę tu od czasu do czasu do Was wpadała :-)
Pozdrawiam :-)

Kochane!
Z okazji zblizających się Świąt Wielkanocnych składam Wam najserdeczniejsze zyczenia : dużo zdrowia, radości z każdego dnia, jak najmniej zmartwień oraz wszelkiego dobra.

Justa_82

wielkanoc-wesolych_swiat.jpg

Niech Wam jajeczko dobrze smakuje,
bogaty zajączek uśmiechem czaruje,
mały kurczaczek spełni marzenia,
wiary, radości, miłości, spełnienia.

Zdrowych,pogodnych Świat Wielkanocnych, pełnych wiary,nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz Wesołego Alleluja!

Witam się dziewczynki.
Oj dawno mnie nie było :szok::szok::szok:

Wczoraj byłam w kościele i zostałam sobie na czuwaniu :tak:
Dziś też na 18 idę do kościoła i potem znów pewnie na czuwanie zostanę ,bo bardzo lubię ;-)
Mięso mam już upieczone,domek praktycznie posprzątany,bigos się gotuje...
Teściowa piecze właśnie makowce,zrobi też młodą kapustkę .
Nasze menu świateczne :
Na świąteczne śniadanko prócz święconki jeszcze tradycyjnie zasmażana biała kiełbaska z cebulką,półmisek wędlin pieczonych z chrzanem i jajka pod wszelką postacią:-D:-D:-D
Na obiadek zaplanowałyśmy na pierwsze danie czarninę z makaronem lub biały barszczyk,a na drugie danie schab z ananasem , żółtym serem i żurawiną z młodymi ziemniaczkami i koperkiem lub kurczak pieczony z pieczarkami .:tak::tak:

Jeszcze zostało mi zrobić biały barszczyk i flaki
do tego sałatkę gyros i z makaronu ryżowego
do kompletu karpatka i sernik na zimno lub ptasie mleczko i można świętować.:tak::-D:-D:-D
Kochane zapraszam zajrzyjcie ;-)
http://www.zyczeniawielkanocne.yoyo.pl/zyczenia.swf

Jestem obecna nieprzytomna,po nocce wczorajszej nie spałam nic,
Emil się rozchorował,dzwoniłam do naszej Pani doktor.Nie było ludzi i nas przyjęła.
Zapalenie oskrzeli...:(Antybiotyk.
na 14 byłam z Maćkiem u fryzjera, na 20 sprzątanie kościoła.
jak się położyłam koło Emila o 15.45,jak Maciuś poszedł na próbę,to zadzwonił mi tel,o 15,50 .
Dzwonił kolega,z pod kościoła,że jak mogę to mam przyjść na próbę bo kolega Maćka ,uderzył go w buzię kijem i rozciął mu wargę.
No to ja biegiem do kościoła.Maciuś ma zdartą buźkę koło ust,i rozciętą wargę.Brzydko to wygląda,nie zejdzie mu do jutra,nawet mowy nie ma.
Z mamusią kolegi wymieniłam dość dobitnie swoje zdanie,bo to nie pierwszy raz,wczesniej Maciek żalił się na niego że mu dokucza,no a wczoraj miarka się przebrała.
Powiedziałam jej że jeszcze raz Maciek się na niego poskarży a nie ręczę za siebie.
Dziś na 9 mieliśmy spowiedź,i odnowienie przyrzeczeń chrzcielnych.
Chłopaki już śpią pokąpani,kreacje przygotowane.
Jutro o 10 komunia,żeby tylko nie padało
Spokojnej nocy,i miłego weekendu.

reklama
Gdzie się podziały mamusie super dzieciaków z rocznika 2002? ;-) Czas komunijnych przygotowań minął i wszystkie poznikały...

Do góry