reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

Ospa na razie na mnie i na synka nie przeszła, no ale zobaczymy co będzie za kilka dni, bo to paskudztwo niby do 3 tygodni może się wylęgać. Córcia średnio wysypana, w sumie już powoli krostki zamieniają się w strupki, do 11 ma zwolnienie, więc łącznie z zapaleniem oskrzeli i ospą będzie miała miesiąc laby, od połowy lutego do połowy marca.

Ze strojem na chrzest już ok, babcia musiała zaakceptować, bo ja i moja mama usilnie jej tłumaczyłyśmy, że teraz są takie czasy, że nie trzeba na biało, więc nie miała wyjścia i odpuściła sobie.

No tak młoda mama jestem, czasem jak robimy wypad na miasto na zakupy we 3, ja moja mama i moja córcia, to sporo ludzi myśli właśnie, że ja jestem siostrą, a moja mama, to mama mojej córci :) Ale są też plusy małej różnicy wielu między mną a córcią, a czasami to nawet kłócimy się jak siostry, a nie jak matka z córką ;)

a wirtualne pączusie pycha :) co do spalania ich, to ja w podobnej sytuacji byłam, bo mój też miał nockę w pracy ;)

Z komunijnych zakupów, wczoraj rozglądałam się za spinkami do włosów w kształcie kwiatków (bo zdecydowałam, że zamiast wianka uplotę córci 2 warkocze i wepnę w nie spineczki) i za rajstopkami, ale akurat nie było córci rozmiaru, więc mam przyjść innym razem po dostawie.

A w co ja się ubiorę, to nie wiem, już minęło 9 miesięcy od porodu, a ja nadal nie mogę się zabrać za dietę, ba nawet jeszcze tu i ówdzie się bardziej zaokrągliło, więc albo się wreszcie zmobilizuję i zrzucę parę kilo, albo będzie totalna masakra. Jedyne co mam to buty, które kupiłam w zeszłe wakacje. No ale jeszcze jest czas, więc może coś się uda zdziałać w tym temacie ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kochane wpadam się tylko przywitać i życzyć wszystkim wszystkiego co najlepsze z okazji dnia kobiet, który już niestety minął!!!!

Paula wszystko opowiem jak tylko znajdę wolną chwilkę. Buziaczki

Witam kochane mamusie:)
Nie wiem,czy już was odwiedzałam tu kiedyś? chyba nie,tak sobie przeglądam forum i zauważyłam własnie ten wątek.Też mam córkę,którą urodziłam własnie w 2002roku 30listopada w Andrzejkową noc:-):tak: Ma na imię Julia. Pozwólcie,że będę tu od czasu do czasu do Was wpadała :-)
Pozdrawiam :-)

Kochane!
Z okazji zblizających się Świąt Wielkanocnych składam Wam najserdeczniejsze zyczenia : dużo zdrowia, radości z każdego dnia, jak najmniej zmartwień oraz wszelkiego dobra.

Justa_82

wielkanoc-wesolych_swiat.jpg

Niech Wam jajeczko dobrze smakuje,
bogaty zajączek uśmiechem czaruje,
mały kurczaczek spełni marzenia,
wiary, radości, miłości, spełnienia.

Zdrowych,pogodnych Świat Wielkanocnych, pełnych wiary,nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju, serdecznych spotkań w gronie rodziny i wśród przyjaciół oraz Wesołego Alleluja!

Witam się dziewczynki.
Oj dawno mnie nie było :szok::szok::szok:

Wczoraj byłam w kościele i zostałam sobie na czuwaniu :tak:
Dziś też na 18 idę do kościoła i potem znów pewnie na czuwanie zostanę ,bo bardzo lubię ;-)
Mięso mam już upieczone,domek praktycznie posprzątany,bigos się gotuje...
Teściowa piecze właśnie makowce,zrobi też młodą kapustkę .
Nasze menu świateczne :
Na świąteczne śniadanko prócz święconki jeszcze tradycyjnie zasmażana biała kiełbaska z cebulką,półmisek wędlin pieczonych z chrzanem i jajka pod wszelką postacią:-D:-D:-D
Na obiadek zaplanowałyśmy na pierwsze danie czarninę z makaronem lub biały barszczyk,a na drugie danie schab z ananasem , żółtym serem i żurawiną z młodymi ziemniaczkami i koperkiem lub kurczak pieczony z pieczarkami .:tak::tak:

Jeszcze zostało mi zrobić biały barszczyk i flaki
do tego sałatkę gyros i z makaronu ryżowego
do kompletu karpatka i sernik na zimno lub ptasie mleczko i można świętować.:tak::-D:-D:-D
Kochane zapraszam zajrzyjcie ;-)
http://www.zyczeniawielkanocne.yoyo.pl/zyczenia.swf

Jestem obecna nieprzytomna,po nocce wczorajszej nie spałam nic,
Emil się rozchorował,dzwoniłam do naszej Pani doktor.Nie było ludzi i nas przyjęła.
Zapalenie oskrzeli...:(Antybiotyk.
na 14 byłam z Maćkiem u fryzjera, na 20 sprzątanie kościoła.
jak się położyłam koło Emila o 15.45,jak Maciuś poszedł na próbę,to zadzwonił mi tel,o 15,50 .
Dzwonił kolega,z pod kościoła,że jak mogę to mam przyjść na próbę bo kolega Maćka ,uderzył go w buzię kijem i rozciął mu wargę.
No to ja biegiem do kościoła.Maciuś ma zdartą buźkę koło ust,i rozciętą wargę.Brzydko to wygląda,nie zejdzie mu do jutra,nawet mowy nie ma.
Z mamusią kolegi wymieniłam dość dobitnie swoje zdanie,bo to nie pierwszy raz,wczesniej Maciek żalił się na niego że mu dokucza,no a wczoraj miarka się przebrała.
Powiedziałam jej że jeszcze raz Maciek się na niego poskarży a nie ręczę za siebie.
Dziś na 9 mieliśmy spowiedź,i odnowienie przyrzeczeń chrzcielnych.
Chłopaki już śpią pokąpani,kreacje przygotowane.
Jutro o 10 komunia,żeby tylko nie padało
Spokojnej nocy,i miłego weekendu.

reklama
Gdzie się podziały mamusie super dzieciaków z rocznika 2002? ;-) Czas komunijnych przygotowań minął i wszystkie poznikały...

Do góry