reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

wczoraj bylam u gina, wizyta nie nastroila mnie tak jak chcialam, szew trzyma, ale szyjka sie otwiera do jego wysokosci i powstaje lejek...
mam lezec, a maz ma wszystko robic :-)
tak juz mamy miesiac, ale teraz kombiujemy jak jeszcze ograniczyc wstawanie...
w 30 tyg. bedzie zalozony pesar, jako dodatkowa pomoc dla szyjki
lekarz sie przejmuje, powiedzial, ze chcialby, ale nie moze obiecac, ze bedzie dobrze :-(
cel 34 tydzien, a ja caly czas mam nadzieje, ze dotrwamy w dwupaku do lipca!!!
za tydzien usg polowkowe, na razie wydaje sie, ze bedzie Maja...:-D

(*) dla chlopca, duzo sil dla rodzicow!!! liczylam, ze bedzie inaczej :-(

reklama
witam sie po przerwie,a le mielismy kontrol w pracy i od jutra w sumei zacznie sie normowac bo tak to wiecie...szał i do tego pogrzeb Damiana, ehhh przykre to i nic wiecej nie napisze bo to zbedne.
wiolu półmetek za Wami!!! ja tez baaaaardzo wierzę ,ze dotrwacie do lata!!! trzymam kciuki i niech sie tam maluszek nie spieszy!!! (Majeczka bardzo by sie nadała do waszego meskiego klanu!!!:-D)!!koniecznie napisz cos wiecej, jak sie miewasz i czy faktycznie leżysz!!!mam taka nadzieję!!!
pozdrawiam!

Maja, juz na pewno :-) wszystko w porzadku, szyjka troszke sie poprawila...jednak lezenie lezeniu nierowne...siedzenie niewskazane, tak wiec wszystko na lezaco, jedzenie, picie itd. wstaje tylko do wc, albo na toalete....chlopaki lataja ze wszystkim :-)
teraz zajelam sie zakupami...wiosne juz mamy, wiec uzupelniam garderobe chlopakow...dzisiaj zamowilam buty i ksiazeczki dla siebie :-)
mezowi planuje malowanie :-) a co poplanowac mozna :-)
mam gorsze chwile, nie ukrywam, ale staram sie sobie z tym radzic, nalepiej jest jak mezus jest blisko :-)

Witajcie
Wiola na twoj wątek o Wojtusiu trafiłam na wcześniakach czytałam go i podziwiam całą twoją rodzinkę z determinacje i hart ducha. Jestem mama 13 letniej Igi i 7 miesiecznej Lenki na drugie dziecko czekałam bardzo długo kiedy zaszłam w ciąże byłam bardzo szczęśliwa i to szczeście niestety nie trwało długo bo poroniłam w 6 tyg nie mogłam się pozbierać zresztą myślę prawie codziennie o tym maluszku. I wtedy już myślałam że nigdy nie będe miała 2 dziecka az tu nagle pojawiła się Lena jestem najszczęśliwsza na świecie.Wszystkie moje ciąże były trudne leżałam po kilka miesięcy tak jak ty teraz i dlatego życze ci dużo sił i wytrwałości i trzymam kciuki z ciebie i twoją córeczkę :tak:

ojj wiolu to cudnie ,że Majeczka będzie!!!wyrównasz stan w domku:-D, chłopaki będą mieli 2 damy do ogarnięcia:-)!!!
jak sie czujesz???jak samopoczucie???
poza tym to dobrze, że są sklepy internetowe to możne zaopatrzyć sie nie wychodząc z domku!znalazłaś cos ciekawego?

u mnie ogólnie to niewliele nowego, w pracy młyn i nie zapowiada sie na ulgę przez najbliższy czas (ale co tam:dry: jakos dam rade).
dzieciaczki zdrowe
w przyszłym tyg Kaja ma badanie dna oka u okulisty bo uskarża sie na złe widzenie iz awroty głowy, a do tego krew jej musze zrobic bo tez cos podpadajaca jest:-(!
Fifek bez leków bardzo nerwowy i oczami potwornie przewraca nam ale póki co obserwujemy:confused:!!mam nadzieję,że sie wyciszy z czasem!

moja siostrunia dziś mi pisała,że ma jakieś 2 cm rozwarcia;-), jest 36/37 tydz wiec juz blisko do wielkiego dnia!wszystko ok wiec czeka do przyszłego tyg do usg i pomiarów Antka no i potem bierze sie za "mycie okien" hihihi i liczymy ,że sie młody do świąt wykluje!!!

dzieci w szkole ok, radzą sobie choc nie powiem Kajulka cos ostanio tyły grzeje w swoich zadaniach..i jest zła bo słabiej 2 testy napisała, ale mysle ze to przejsciowe;-) i zaraz wróci do formy!
na dworku coraz ładniej wiec sle wiosenne uściski!!!

agaulec-dziękuje za slowa wsparcia :-) jak czytam historie mam to one naprawde dodaja sil :-( a co do tej determinacji...wielkie slowo, ale kazda mama zachowuje sie podobnie, zrobi wszystko co najlepsze dla swojego dziecka....Twoja Lenka to dopiero musi byc pociecha :-) Iga pewnie zachwycona siostra? :-)

atfk mam nadzieje, ze wyniki Kai beda ok, ale lepiej to sprawdzic
ja pobuszowalam w necie i chlopcy ubrani, fajne buty im znalazlam Joma halowki dla Fifka do grania, a przy okazji i na co dzien kupilam super za 50 zl/pare :-)
zakupilam tez ksiazki do czytania, a teraz meza namawiam na buty i spodnie :-) mam czas to szukam i znajduje :-D

chlopcy dzielnie pracuja, Wiktor ostatnio upiekl ciasto z brzoskwiniami, a Fifi murzynka i muffinki :-D ale jestem z nich dumna, ja leze a jedzonko sie robi :-D prowadze ich krok po kroku i podziwiam jak sobie radza w kuchni...spaghetti, kotlety czy rosol to juz dla nich zaden problem, ostatnio Fifek tak przyprawil dobrze rosol, ze tatus wpadl w kompleksy :-D
chwila zalamania byla u fryzjera, bo obcial Fifka za krotko, a to maniak dlugich wlosow...oj byl bunt nad bunty, ale juz sytuacja opanowana :happy:

Witam wszystkich
Iga bardzo jest za swoją siostra mogę z nia zostawić jak trzeba gdzieś wyjść jutro ona pisze test 6 klas chyba ją się bardziej denerwuje od niej
Wiola a kiedy u ciebie rozwiązanie i jak się czujesz pozdrowiam wszystkich

&&& za egzamin Igi, mam nadzieje, ze dobrze jej poszedł!!!

skad ja znam to okreslenie pedalskie :-) uwzieli sie chlopcy na nie czy co?

ja termin mam na 24/07, wiec jeszcze duzo czasu potrzebujemy...

reklama
Witajcie
Iga z tego egzaminu przyszla zadowolona ale zobaczymy jak bedzie wynik. Chociaż powiem wam że u nas jest tylko jedno gimnazjum więc dzieciaki nie mają jakiegos parcia na wynik. Mieszkam w małej miejscowosci i każdy z rejonu do gimbazy( jak mówi moje dziecko):-D musi sie dostać.
No te nasze dzieciaki mają ten swój język wyszukany przynajmniej ja musze niekiedy się pytać o tłumaczenie niektórych słów ale pedalskie to już się mówiło nawet jak ja byłam nastolatką;-)
Wiola życze ci jak najdłużej w dwupaku choć w latem będzie ciężko ja pod koniec w sierpniu to już:tak: tylko dyszałam bo było cięzko

Do góry