reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

wiolu ....
juz sie bałam ,że mnie opuściłaś...:szok:
witaj!!!:-D:-D:-D
dobrze,że czujesz ulgę!!!mężuś pewnie by sie wycofał..hihi chyba ze by zebol bolal to by poszedł- ale masz racje jak wiekszosc facetów:-D zareagował!no juz tyle przeszłas to dasz rade ale przyjemne to nie jest wiec trzymam kciuki!!

jak tam chłopaki?pozadawane juz mają???no u nas naturalnie- Filip juz wypracowanie pisał dzisiaj;-)!
ten miesiac to taki bedzie...tylko sie za kieszen trzymac, ciągle cos potrzebnego sie przypomni:-D.

co do mojej pracy..to trwam w wyczekiwaniu- jestem po ostatniej rozmowie kwalifikacyjnej, dzis dowiozłam reszte papierów i czekam, obiecali do piątku sie określić!w sklepie mam otwarta furtkę:happy:!chyba padne z niecierpliwości...dzis zeby zabic czas posprzatałam dom, poprałam posciel...hihih i kopytka kleiłam:szok::-D- mam za duzo wolnego bo mężus od wtorku do piatku na szkoleniu, wiec nie ma mnie kto do pionu postawic zebym sie nie stresowała :happy: na zapas!

jak tam nowa fryzura?sprawdza sie??zadowolona jestes?

ja juz w łóżku!!jutro zajrze!!

reklama
Ale Ci dobrze :-) ja tez chciałam się wczesniej położyc, ale mi nie wyszło. :-(

I jakbym mogła Cie zostawic!!! Nawet mi to do głowy nie przyszło!!!

Chłopcy mają już zadawane, mój Filip też wczoraj pisał jakieś wypracowanie z ksiażki przeczytanej przez wakacje. Został zastepcą gospodarza klasy, ale jest zadowolony.
Zakupy zaplanowalismy na jutro. Sporo rzeczy trzeba dokupić, ale co poczać. Trzeba, to trzeba...Na chwile obecną chłopcy chyba stesknieni są za szkołą, bo wyjeżdzają o 6:50, tak aby być na 7 w szkole. :-) Wtedy otwierają im halę i grają przed lekcjami w piłkę. W tym roku doszedł im nowy przedmiot wychowanie do życia w rodzinie. Zobaczymy jak to będzie. Dwóch nauczycieli sie zmieniło, nam ta zmiana bardzo odpowiada. I ogólnie jestem zadowolona, bo nie ma takich nerwów jak ok temu. Teraz poszli jak do siebie, juz nawet nie wspominają o starej szkole. :-)

Z fryzurki jestem zadowolona, naprawdę, głowę muszę myć co dwa dni, ale szybko sie modeluje i leiej sie czuje...bardziej atrakcyjna :-) jak można to tak nazwac. Do tego dołożyłam starannie pomalowane paznokcie. Wcześniej malowałam, ale teraz wróciłam do dawnych zwyczajow i cuduje. Ten tydzień jest fioletowo seledynowy. :-) Nowe bransoletki, stare ubrania, które okazuja sie świetne w nowym polaczeniu. troche kombinowałam, bo oczywiscie doszłam do sciany i uznałam, ze nie mam co na siebie założyć, a tu proszę, własna szafa mnie zaskoczyła :-)

Jutro juz piątek, trzymam kciuki, aby sie udało &&&

Jak meżusia nie ma to może ja sie nadam? Do pionu natychmiast!!! Wszystko będzie dobrze!!! Zaraz bedziesz biegać praca-dom, zobaczysz!!!

jupiiiii!!!wygląda na to ,że mam tą pracę!!!doztałam dzis telefon d Pani dyrektor,że chce podjac ze mna współprace:tak:- jutro jade po skierowanie na badania i w środe z wynikami do lekarza med pracy i jak sie uda ogarnac to w srode mam podpisac umowe....:-D kurcze nie wierze w to...a na samą mysl mam scisk żołądka..stres sie odzywa hihiih

wiola na bardzo ci dziekuje ,że tu jestes!czuję ze nadajemy na podobnych falach!!!
no fryzurka musi byc wygodna skoro tak ją opisujesz...i do tego czytam miedzy wierszami ze sie wzięłas za siebie!!fiu fiu...to bardzo fajnie!!!fajnie czuc sie dobrze we własnej skórze!!!oby tak dalej!!!
ja tez ostatnimi czasy paznokcie maluje...to niby nic ale samopoczucie lepsze hihihi a teraz jak mi przyjdzie znów za biurkiem usiaść...i do ludzi wyjsc to makijaze wróca do łask...i łaszki trzeba bedzie przebrac:-)...oj oj :tak:

chlopaki juz zadomowieni w szkole- to ułatwia codziennosc
szkolne obowiązki tez łatwiej im pójda bo juz maja doswiadczenie i wiedza co i jak!Mój Filip tez z dobrym nastawieniem rozpoczał szkołe!Kajulka tez!chodza z chęcią!wstają tez bez problemów póki co wiec nie mozna narzekać!

poza tym to wszystko ok!jutro wraca w koncu moj T:-D- jak nie lubie gdy go nie ma...cały ten szął z moimi rozmowami o ta pracep rzechodziłam bez niego, to jezdzenie, stres...wiec tym bardziej sie nie moge doczekac jutra!dzieci tez tesknia...kaja popłakuje wieczorami:sorry2:

pozdrawiam cieplutko!udanych zakupów!!
jutro zajrze z kawką!

To super, wiedziałam, ze Ci sie uda!!!
Jeszcze raz gratuluję. Teraz tak jak piszesz zacznie sie codzienna bieganina, ale ma też ona swoje wielkie plusy :-)

Jak juz jesteście w komplecie, to pewnie spokojnie spędzicie niedzielę. My dzisiaj musimy się pouczyć matematyki i polskiego, chłopcy już mają dyktanda i sprawdziany.

A jak ksiażki, macie wszystkie? U nas dołożyli jeszcze atlasy. Masakra, cena jednego to 35 zł...u Was też są obowiazkowe? Chłopcy muszą mieć przyrodniczy, historyczny i chyba dojdzie geograficzny jeszcze...

Miłej niedzieli!!!

wiola dzięki:-D jestem taka szczesliwa a jednoczesnie taaaka przerażona:baffled:, czesc badan za mną -w pon mam okuliste i byle do srody!

w szkole juz szał...u nas tez z pracami domowymi!!ehh
co do atlasów to powiem Ci ze póki co nic nie wołają...wiec współczuje!same wydatki- a zapewne ze 2 razy zajrzą do nich:angry:!! dyktand i sprawdzianów jeszcze nie zapowiadli....:no: wiec chyba u was powariowali do końca!!wrrrr
pewnie i u nas lada dzien sie zacznie, teraz to szlifują plan bo ciagle sie cos zmienia!i takie lekkie zamieszanie!
korzystajac z pogody...bo ponoc od jutra pogorszenie i jesien ma sie przypałętać ta mokra i zimna wiec zaraz uderzamy w plener..aby wykorzystac słonko!

miłego dnia!!!jutro zajrze z kawką bo jeszcze w domku bede- okulista na 13 dopiero!!

Ty juz pewnie w drodze do okulisty...a my wczoraj ćwiczylismy matematykę, dzisiaj sprawdzian, a jutro dyktando. Ortografia nie jest mocną stroną moich chłopców i chyba musze mocno z nimi przysiaśc, chociaż na razie nie mam pomysłu jak to zrobic. Ćwiczymy., ale błędy robią. Robienie samych dyktand nie ma sensu, chyba będziemy wyrazy omawiać...Masz moze jakis sprawdzony sposób?
Co do tych atlasów masz racje. Ale w jednej ksiegarni był swietny nr, pytam o atlas historyczny, a Pani pokazuje mi taki ogólny za 35 zł. Tak patrzę i kombinuję, ze gdzieś go widziałam. Nagle przyszło olśnienie..był w biedronce po 19,99 zł :-) I dalej są. jak spełni wymogi nauczyciela to kupię taki drugi.
Ostatnio zaczełam zamawiać kosmetyki w Avon, używałaś ich?

witam sie z wieczora...jakos w ciagu dnia czasu brak;-)!
wizyta u okulisty ok- nic nowego sie nie dowiedziałam , z racji ze okularki mam juz pare ładnych lat:szok::-D to nic mnie nie zaskoczyło.Jutro mam lekarza medycyny pracy to dziadek który ma z 80 lat:no::szok::no: (no koment) , i mam nadzieje ze mi sie nie doczepi- troche mi mocz wyszedł dziwny- ślady białka, leukocytów i azotany dodatnie:angry: , ja mysle ze to po tej ostatniej gorączce (czytałam ze tak moze byc) ale wiadomo czy sie nie czepi???ehh, nic mnie nie boli ani zadnych stanów zapalnych pecherza nie miałam wiec oby to przeszło bez problemów!

dzieciaczki ogólnie ok- lekcje juz w nawale:baffled: , nie pocieszylam sie długo spokojem bo i u Filipa juz dzis kartkówka z anglika była;-) wiec sie zaczęło!!!
powiem Ci wiola ze z ortografią tez mamy problem...niby wie ale pisze z błędami:dry:, potrafi przepisac z błędem wiec rece opadaja chwilami!ja licze na to ze to z czasem sie utrwali-no kurcze chyba musi!!!hehe
jak tam ćwiczenia z matmy??owocne?jak klasówka??to jakas powtórzeniowa?
oby te atlasy sie nadały...no już przesadzają na maxa!!

jesli chodzi o kosmetyki z Avon to od paru lat kupuje wybrane rzeczy, nie sprawdziły mi sie tusze do rzęs i szampony ale chwalę sobie krem rozświetlający do twarzy z drobinkami , żele pod prysznic fajne, kremy do rąk również i balsamy niektóre tez godne polecenia!No i moje ukochane perfumy Percive:-D które kupiły moje serducho juz pare lat temu i od tamtej pory są na mojej półce zawsze!!mają tez fajne mgiełki do ciała..to tak na sezon letni;-)! a Ty cos wybrałas??dla siebie z katalogu?powiem Ci ze od jakiegos czasu wnerwia mnie katalog bo połowa jego to bizuteria , torebki i inne duperele..a nie same kosmetyki jak kiedyś:blink:

mężuś w pracy do 22, Fifi wyjątkowo mecz ogląda- tzn pierwsza połowe i do wyrka, kaja tez zaraz uśnie:happy2:!

życze kolorowych snów!
!jutro dam znać jak sie moje plany wyklarują..czy podpisze juz umowe, i kiedy zacznę.....

Matematyka na 5-, dyktando zobaczymy, ale nauczycielka zapowiedziała, ze teraz będzie codziennie krótkie dyktando, pani dyrektor kazała :-) z jednej strony to dobrze, ze pilnuje, ale codziennie to przesada...

Wczoraj mecz też oglądałam, Fifki były zadowolone z wyniku ;-) Niech mówią co chcą, dla mnie sie liczy, ze Polacy wygrali ;-)

Co do lekarza, ja też u takiego miałam badania, zauważyłam prawidłowość, ze im starsi tym bardziej zboczeni :-( kazdej kobiecie kazał sie rozbierac :-(

Co do kosmetyków...mi pasują lakiery do paznokci, długo sie trzymają, odżywki i serum do włosów, perfumy też mają fajne.
Teraz zamówiłam tusz, wiec wypróbuję, bo dawno od nich nic nie zamawiałam do oczu. Spróbuje tez maseczki i pillingu i maja nowy zel...jak podsumowalam, to wiele rzeczy wychodzi taniej niz w rossmanie na promocji, a jakosciowo sa dobre. Ja strony z bizuteria omijam...za duzo tego...

daj znać co z ta umową...mm nadzieje, ze juz wszystko masz załatwione!!! &&&&&

reklama
wiola dokładnie tak jak myslałaś!!!!pracuje od czwartku!!!:tak::tak::tak: umowa pierwsza podpisana na rok:-D!!młyn póki co bo wszystko nowe, do tego moja "kolezanka" w pracy która miała mnie uczyc wyladowała w szpitalu- wiec zostałam rzucona na głeboką wode i próbuje sie odnaleźć:happy: sama w nowym miejscu!!pracy ful...nie ma kiedy sniadania zjesc- papierów tony, czas leci migiem a ludzie tj. dyrekcja przy której jestem to normalni ludzie...baa powiedziałabym ze atmosfera jest kapitalna!!jestem w szoku- ale pozytywnym oczywiscie!!jestem bardzo szczesliwa choc póki co nadal w szoku!!

gratki dla chlopaków!!5 na początek!!!miodzio:tak::tak::tak:
co do ortografii to ponoc trening czyni mistrza...al;e ze codziennie to faktycznie przegiecie by było- moze ich tylko tak strasza?
u nas ok!nauka sie rozkreca!ale dają rade!!
co do tych kosmetyków to pewnie -kazdy ma inny gust!lakierów do paznokci nie kupowałam wiec nie wiem, ja kupuje z firmy golden rose i jestem megazadowolona z nich!teraz to nawet nie miałam dawno katalogu;-)!jak cos sprawdzisz to koniecznie melduj!!!
pogoda sie zrypała...deszczysko mnie rozwala!!w domu tak zimno ze szok... gdzie tu do sezonu grzewczego???
Wiola a moze Ty sie znasz?na przepisach?bo my co roku z naszym niby administratorem wojny o to toczymy..kiedy ten sezon sie niby zaczyna?bo niby 15 października...ale czy jak jest ponizej 10 st w nocy to nie jest wtedy inaczej???cos mi sie obiło o uszy ale nie wiem gdzie zasiegnac porady!musze poszperac
póki co zycze udanego weekendu!!!

Do góry