reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

a my wczoraj popoł.bylismy u kuzynki męża
Ona ma corke o 4 mies strarsza od mojej młodszej córki
jak kuzynka wł.ONA TANCZY DLA MNIE,GANGAM STYLE i MUCHA W SAMOLOCIE to zaczeły we trzy tanczyc :)
a my mielismy ubaw bo super to wygladały
4,5latka i i die 2latki wywijały:)
a syn był u babci
sam chciał isc wiec nie był z nami

A dzis Kacper tez poszedł do mojej mamy
i wieczorem wróci
A Jeszcze jest ministrantem i dzis ma na 18:00 służyc

reklama
dzien dobry!
witam sie z pochmurnego ii ponurego zachodu ...;-)!!!
moje szkraby w szkole, meżuś pojechał do pracy...a ja szperam w necie:-) wiec i BB musowo;-)
dzisiaj po południu mam zebranie w szkle u dzieciaczków:blink:,znowu sie ze 2 godziny zejdzie zanim obskoczę wszystko,ehh
poza tym pomalutku leci, Kajunia bierze leki - nic sie wiecej nie dzieje wiec licze,ze jest lepiej

wiola szczerze...kontomierz:szok: hihi zapomniałam o jego istnieniu:-D!!!
my jesteśmy na etapie durnot z matmy...czyli rozkładanie liczb na czynniki pierwsze :confused: NWD :szok: i NWW:szok: buahahaha i po co to komu???
anamari powiem Ci ,ze tez mialam epizod kłucia w klatce i kiepskie ekg i to tez kardiolog nazwał nerwicą serducha...tyle że ja raczej z tych spokojnych, opanowanych i bezstresowych... wiec nie wiem skad to sie wzielo:baffled: ale na szczescie to była chwilowa niedyspozycja!
dobrze,ze poszłas po pomoc skoro sama sobie przestałaś radzić:happy2:
maluszki są uper...i ta muza udziela sie w rożnym wieku:-D

kawka???
jak po weekendzie?
ponoc zima wraca...

teho lek poleciła mi mama jednej dziewczynki z gr corki
i posłucxhałam i nie załuje
i dodam ze lek młody,przystojny i bardzo fajny:):-)

a mój Kacper ma jeszcze tydz ferii:)

ide sobie zrobic jesc
kanapki z sałata zieloną i boczkiem:)
uwielbiam jesc to co tł a i tak jestem szczupła

no brzuc mam jak to pow mazjakbym była w wiecznej ciazy w 4 czy 5mies
ja miałam mały brzuch w kazdej ciazy

a macie fb?

Toście sie rozpisały :-D
też mam takie kłucie w klatce, zwlaszcza wieczorem, zaczęłam sie martwić, ale jak Wam przeszło, to i mi przejdzie
ostatnio widziałam 2 latkę w akcji przy tym samym repertuarze, wiec w wiekszym gronie musiało byc jeszcze zabawniej...

Moi chlopcy mają cieżki tydzień. Same klasówki. Uczyliśmy się cały weekend. Mam nadzieję, że dadzą radę. Wymyślili, ze chca sie zapisac na pilke nozna, a grafik maja napiety.
poniedziałek angielski
wtorek dodatkowe zajecia w szkole z psychologiem
sroda angielski
czwartek siatkówka
Nie wiem, gdzie oni chcą to wcisnać, ale jeśłi chodzi o zajęcia sportowe, to moi są zawsze chetni.:-)

Witam.Ja dopiero teraz zaglądam .
Kątomierz ...to dla mnie czarna magia do tej pory ;-):-):-)
Nie -na-wi-dzę dziada :-D:-D:-D

anamari mam prośbę do Ciebie .
Pisz całymi wyrazami ,bo ciężko się czyta .
Kurcze czy to tylko ja taka zrzęda jestem jeśli chodzi o pisanie ?:szok::szok:
Strasznie nie lubię źle pisanego tekstu ,mam na tym punkcie fioła :baffled::baffled::baffled:

Co do bólu w klatce ...
Też mam nerwicę serca .Kiedyś brałam Validol i on mi niby pomagał .
Teraz nie biorę nic i spokój mi pomaga ;-):-):-):-)
Więc to chyba kwestia wytłumaczenia sobie samej rzeczy ważnych i ważniejszych .
Miałam na tyle poważny stan ,że dostawałam ataków tak silnych ,że mdlałam ,bo tak mnie w klatce zaciskało ...
Ale to historia ....

Co do sukienek komunijnych .
U nas wybierają rodzice model i wszystkie dzieci mają szyte takie same sukieneczki .

dzień dobry!!!
zasypałoooo nas:szok::-D!!!
a jak u Was?tez ciężkie warunki?
wczoraj miałam zebranie w szkole, półroczne dopiero,wróciłam zadowolona..jak zawsze:-)!Nie mam problemów z dziecmi, dają super rade w szkole;-) wiec nic tylko chwalić!Filip pierwsza średnia w życiu 4,6:happy: Kajula też wyróżniona wiec jest dobrze!
as powiem Ci że u nas tez zazwyczaj dzieci szły w tym samym ale w tym roku jakos zgrania nie ma:eek:, z racji że to mała wioska idzie 7 dzieci!4 chlopców i 3 dziewczynki, kazda w innej sukieneczce...trudno!My wybrałyśmy taką mega prostą,skromniutką i ładniutką, dla mojego szczypiorka jak znalazł:-)
PIERWSZA KOMUNIA - Sukienki komunijne, alby komunijne – Ubiory Komunijne dla chłopców i dziewczynek

wiola fajnie ,że chłopaki aktywni ale w sumie masz racje...trudno to pogodzic w dzisiejszym natłoku zadań jakie mają!!
miłego dzionka!

U nas też tak było z albami. Mała miejscowość, część miała po kimś. Ja chłopcom musiałam kupić nowe, u nas podstawą był kaptur w albie. Ale u chłopców to inna bajka. Atfk - sukienka sliczna, najprostsze zawsze najładniejsze. Widać, ze jest dopracowana w szczegółach.

Nas też zasypało, dzisiaj 5 km jechałam 20 minut. 20 km/h moja prędkosć. Po drodze spotkałam...sąsiadkę na dachu w aucie. Ale sie przestraszyłam, ale na szczęście wszystko dobrze sie skończyło dla niej, dla samochodu troszke gorzej.

Za to chłopcy się cieszą i mój pies szaleje ze szczęścia.:-D

Z tymi zajęciami macie racje, ale co moge poradzić? Sami chcą, jest o tyle dobrze, że nie wymuszam, nie zachęcam (prócz angielskiego), cała reszta to ich pomysł. Od września chodzą do nowej szkoły, blizej domu, więc jest prościej, bo mogą na zajęcia chodzic sami, jedynie na angielski dowozimy (na przemian z sąsiadką). W piątki chciałam, aby mieli wolne, bo zawsze mozemy gdzieś wyskoczyc, basen, kino...Ale zostanie nam i tak juz krótki weekend. W soboty będa mieli spotkania w kościele, bo od niedawna zostali ministrantami...Krótki ten tydzień, nie uwazacie? Życie gdzieś przebiega szybko...
Anamari ja też się dolączam do prośby.:-)

reklama
Witam.Ja dopiero teraz zaglądam .
Kątomierz ...to dla mnie czarna magia do tej pory ;-):biggrin2::biggrin2:
Nie -na-wi-dzę dziada :-D:-D:-D

anamari mam prośbę do Ciebie .
Pisz całymi wyrazami ,bo ciężko się czyta .
Kurcze czy to tylko ja taka zrzęda jestem jeśli chodzi o pisanie ?:szok::szok:
Strasznie nie lubię źle pisanego tekstu ,mam na tym punkcie fioła :baffled::baffled::baffled:

Co do bólu w klatce ...
Też mam nerwicę serca .Kiedyś brałam Validol i on mi niby pomagał .
Teraz nie biorę nic i spokój mi pomaga ;-):-):-):-)
Więc to chyba kwestia wytłumaczenia sobie samej rzeczy ważnych i ważniejszych .
Miałam na tyle poważny stan ,że dostawałam ataków tak silnych ,że mdlałam ,bo tak mnie w klatce zaciskało ...
Ale to historia ....

Co do sukienek komunijnych .
U nas wybierają rodzice model i wszystkie dzieci mają szyte takie same sukieneczki .

przepraszam
ja z przyzwyczajenia pisze skrótami,na innych forach tez mi ktoś zarzucił to nieraz
nie zebym specjalnie tak robiła by kogos zdenerwowac ale to taki mój nawyk
ale bede sie starała

za błędy przepraszam tez,czasem zamiast ż,ś,ą itd piszę z,s,a bo klawiatura nam nawala

Serio miałaś takie bółe że aż mdlałas?niedobrze
ale ważne że Ci przeszło

ja byłam w E/leclercu
w gazetce były jeansy za 19,99(te ceny bez 1 gr mnie rozwalają)
wziełam do koszyka dwie pary 0na rozm zapoimniłam ale jedne na wzrost od 164cm a drufgie od 168cm i chyba 32 rozm
i co?te pierwsze (ja mam 164cm)weszły ale nie dopiełam sie
a te wieksze...w biodrach sie zatrzymały:szok:
trudno,nie szukałam dalej
wziełam sweterk rozpinany w paski za 29,99
chociaz to
a byłam z córeczką,poszłysmy dalej,ta mała oczywiscie słodkie to wziełam dla dzieci i do kasy
Jeszcze Nataszka chciała na autku posiedziec,wrzuciłam 2zł i ..przestraszyła sie jak ruszyło...trzymałam JĄ
jak sie zatrzymało siedziała dalej a czekałysmy
bo mąż miał podjechac po nas
...hm pójde na targ koło mnie
mam dwie pary jeansów na krzyz
sobie czesto odmawiamn ale dzieciom nie
tzn jak mam pieniadze i wiem ze moge kupic to im kupuje a jak mam zakupy do zrobienia,a wiem ze nie starczy na cos to nie kupuje dzieciom
Jka sama jestem mamą rozumiem swoja,jak rezygnowała z czegos dla siebie a wolała kupic cos mi i bratu
A ja mam 3
i jak jednemu to i 2.i 3mu

Odn.strojów komunijnych
mój syn miał garnitur
w niektórych parafiach są alby a u nas mieli garcitury a dziewczynki sukienki
tu takie 2 zdj wrzucam

a ja to ta w czarnych kr włosach ,białej bluzce,jasnym żakiecie..i z dziecmi(Nataszka była z babcia)a mąż robił to zdj

ja mam obecnie włosy do ramion i juz nie zetne

Do góry