reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

u nas komunia 8 maja.Brak wolnych sal na komunię od maja tego roku. Ja jako laik myslałam, że wszystkiego dowiemy się we wrzesniu i na spokojnie będzie czas z załatwianiem. No i się pomyliłam:cool2: Zamówimy catering bo z małym dzieckiem będzie ciężko samemu przygotowac w domku coś więcej:-p Połowa modlitw zaliczona ale nauka ich to hardcore:tak:.
W szkole miśkowi idzie całkiem nieźle. Tyle dobrego;)
a poza tym to teraz i szkoła,treningi aikido,treningi pływania i różaniec więc jest ciężko. Mąż ma przechlapane bo wszędzie z Bartoszem biega ale cóż siła wyższa;)
pozdrawiam

reklama
Witajcie kobiałki.
Ja po pierwszym prawdziwym dniu pracy.
Bo w środę były szkolenia,wczoraj zbijałyśmy bąki na prototypach,i robiłyśmy wiązki.
A dziś już byłam na swojej hali,i robiłam podzespoły do wiązek.
Ogólnie całe wiązki są złożone z około 1000 podzespołów,
każda grupa (2 osobowa)musi zrobić swoje podzespoły około 100 i wpiąć na tablicę na tzw."karuzeli".
robimy to czytając wzór z rysunku technicznego,co jak go pierwszy raz wczoraj zobaczyłam to masakra.
A dziś wiem już jak się go czyta,bo trafiłam do grupy dwóch kobitek,
które wytłumaczyły dokładnie co i jak,można powiedzieć jak "krowie na granicy"
Ta Ania co większość zmiany ze mną była,zadowolona była ze mnie,bo ją zapytałam jak mi poszło.
Powiedziała,że spoko jest,i że jestem kumata,i szybko łapę o co chodzi.
I że jakby dało się ustawić to chciała by ze mną pracować w grupie,na jednej zmianie:)

Emil dziś zastrajkował tatusiowi i nie chciał iść do przedszkola,popłakał chwilkę ale poszedł już ładnie.
Za to jak po niego pojechałam prosto po pracy,
to nie chciał wyjść z przedszkola.
911809.gif

Maciuś wczoraj już skończył zaliczanie modlitw komunijnych.
Chodzi codziennie na różaniec,w tym tygodniu chodzi z koleżanką i dzieciakami jej.
Tak się wymieniałyśmy co tydzień.

Po niedzieli pierwsza zmiana.
W ogóle to był plan żebym szła do pracy w weekend,i 1 listopada.
Jednak kierownik stwierdził że nie.Bo za mało jeszcze wiem ,
i bałby się mnie samą postawić na podzespołach,mimo że już umiem.

A wszyscy idą,bo maja pilne zamówienie.
No ale też maja extra płatny ten weekend,
bo oprócz tego że dniówki 100% płatnie to jeszcze nagroda 500zł,
jak się jest we wszystkie 3 dni czyli sobota,niedziela i poniedziałek .
Za samą sobotę i niedzielę 200zł

Aha
i wzięłam dziś swoją pierwszą wypłatę w PKC,za całe trzy dni obijania się 180zł
Zatankowałam auto,bo w drodze do domu zaczęła mi się świecić rezerwa.
Zrobię jakieś zakupy i po kasie..
911809.gif

No to się rozpisałam.

Buziaki

Witam mamuśki.
Widzę,że u Was coś się cały czas dzieje.
U mnie nic poza moim szpitalem.
Mam dość USG i badań ginekologicznych...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Już nie mogę patrzeć na lekarzy .
We wtorek dowiedziałam się ,że moje maleństwo nie żyje.
Przestało się rozwijać i tyle,czekam na samoistne poronienie.
Od rana krwawię,więc chyba się zaczeło.
Mam już 4 aniołki w niebie (*) i 2 urwisy na ziemi.
Ech tyle u nas.:-:)-:)-:)-(

WITAM MAMULKI!!!
ja też ostatnio tak z doskoku,właśnie minął mi miesiąc pracy;-) ale zleciało:szok::szok::szok:!!na następny miesiąc też zostaję na tym samym oddziale więc jestem zadowolona bo juz sie tu zadomowiłam;-)!!ekipa fajna wiec szkoda iść w nieznane...;-)

u nas nie rozpoczęło sie jeszcze zaliczanie modlitw:szok::szok::szok: a u WAS JUZ KONIEC,EHHH na szczęście sie nie obawiam bo niewiele nam zostało i idzie gładko ta nauka...a przy okazji Kajka klepie jak opętana wszystkie modlitwy które uczymy sie z Fifim...ehhh jak duzo łapie przy starszym bracie-na zebraniu w szkole wychowawczyni Kajki (posłaliśmy Kajkę rok wcześniej do zerówki)powiedziała ze jak tak dalej pójdzie to bedzie wnioskowała o to zeby nasz czpiot rozpoczął edukacje jako 6-cio latek!

komunia tak jak wczesniej pisałam 1 maja:-)!

Asiulka gratuluje pracy!!oby Ci sie dobrze tam pracowało!!!(a co to za praca??piszesz o jakis podzespołach ale niestety nie wiem od czego)

As kochana jak mi przykro:-:)-:)-(,niedawno pisałaś o stracie a tu znowu powtórka!!!ehhh zadne słowa Cię pewnie nie pocieszą wiec nie napisze nic innego jak to ze myślami jestem z Tobą!!trzymaj sie!!!

POZDRAWIAM I MIŁEGO WEEKENDU ZYCZĘ!!!

Asiulka gratuluje pracy!!oby Ci sie dobrze tam pracowało!!!(a co to za praca??piszesz o jakis podzespołach ale niestety nie wiem od czego)

Aftk to jest praca w PKC Group Poland.
Zajmuje się produkcją wiązek elektrycznych ,które są montowane przy produkcji samochodów,i autobusów MAN.
Jak się uda cyknę fotkę telefonem po niedzieli i Wam pokażę co robię,i jak to wygląda:):):)

.
Mam już 4 aniołki w niebie (*) i 2 urwisy na ziemi.
Ech tyle u nas.:-:)-:)-:)-(
ja mam jednego Aniołka w niebie i strasznie to przeżyłam, wiem, że żadne słowa nie są tu odpowiednie:-(. Trzymaj się kochana...

asiulka271 ,atfk życzę sukcesów i zadowolenia z pracy;)
my dziś opuściliśmy różaniec i trzeba się będzie tłumaczyć. Przespałam całe popołudnie, męczy mnie już potwornie ta ciąża;) oby do stycznia:laugh2:
spokojnej nocy i miłego weekendu;)

u nas komunia 8 maja.Brak wolnych sal na komunię od maja tego roku. Ja jako laik myslałam, że wszystkiego dowiemy się we wrzesniu i na spokojnie będzie czas z załatwianiem. No i się pomyliłam:cool2: Zamówimy catering bo z małym dzieckiem będzie ciężko samemu przygotowac w domku coś więcej:-p
witam :)

tak sobie w końcu weszłam Was poczytać jako że moja córcia też z 2002 roku i od razu szok przeżyłam... ja właśnie teraz miałam zamiar jakiegoś lokalu szukać, mamy komunię 15 maja, a do tego chcę zrobić chrzciny synka w ten sam weekend co komunia, więc minimum te 15-20 osób łącznie będzie... co prawda w domu by się jakoś pomieścieli, ale nie mamy stołu i tylu krzeseł, no i ze mnie taka kucharka, ech szkoda gadać

witam :)

tak sobie w końcu weszłam Was poczytać jako że moja córcia też z 2002 roku i od razu szok przeżyłam... ja właśnie teraz miałam zamiar jakiegoś lokalu szukać, mamy komunię 15 maja, a do tego chcę zrobić chrzciny synka w ten sam weekend co komunia, więc minimum te 15-20 osób łącznie będzie... co prawda w domu by się jakoś pomieścieli, ale nie mamy stołu i tylu krzeseł, no i ze mnie taka kucharka, ech szkoda gadać

moj Kacper jest z 5.06.(2002)
i tez ma Komunie 15maja
lokal jest ale facet jeszcze nie podpisał umowy,nie brała zaliczki
mama jednego kolegi Kacpra tez tam ma robic(robia 5 KOMUNII w tym samym czasie)
a teraz nie znajde miejsc nigdzie bo to z wyprzedz na 2l ludzie załatwiają
a ja do Niego nie mam juz sił
nieposłuszny sie zrobił
dzis ma msze w Kosciele na 16:45,ja nie moge isc z Nim bo corki chore,mąz w pracy a moja mam tez chora
powiedziałam zxe moze isc z kolezanką i jej mamą,zeby poszedł jeszcze sie zapytac miał przyjsc o 15:00 i jeszcze go nie ma
a nie mam nr do mamy tej dziewczynki
zas mu haje zrobie

reklama
no i wyszło tak, że nie znalazłam wolnego lokalu na 15 maja, więc robimy przyjęcie w domu

dzisiaj miałam zebranie w kościele, w styczniu będzie zbierana kasa na alby, które wcale mi się nie podobają tzn. dla chłopców są super, ale te dla dziewczynek wyglądają tandetnie, no ale nie mam wyjścia przecież nie odstroję córci w coś innego skoro cała grupa będzie miała te same stroje

Do góry