reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

HEJ!
ależ u nas pogoda:angry: leje,wieje ,ciemno i zimno.....a tu niby lato:crazy: jeszcze mamy!ehhh szkoda słów!zaprowadziłam szkraby do szkoły,zjadłam sniadanko i posiedze tu chwilke bo szczerze...nie mam co robic!!

As to Ci Kubulek zaszalał:-D:-D:-D ale sie uśmiałam!!!!
co do odrabiania lekcji to u nas też na szczęście idzie to sprawnie i bezproblemowo;-)!no i zaczynamy nauki modlitw do komunii;-)!ciekawe jak będzie szło!!

Filip za 3 tyg ma urodziny i nie mam kurcze pomysłu na prezent:rofl2::rofl2::rofl2:!!
wasze dzieci mają jakieś konkretne hobby??zainteresowania jakąś konkretna dziedziną??mój synek póki co to lubi wszystko...czyli jak ja to mówię wszystko i nic;-)!i zaczynam główkować!
pozdrawiam

reklama
Dzisiejsza wizyta o okulisty

Wada w sumie niewielka bo -0,5 na obydwa oczka,ale co się naodstawiał cyrków to jego.:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Najważniejsze,że się udało i oczka ma zbadane.:tak::biggrin2::biggrin2:
Najbardziej mnie rozśmieszył podczas badania na wzorach :
Wyglądało to mniej więcej tak :
Kuba odpowiada....
kółko,serduszko ,domek,kwadrat
potem już było
kooołłłłłoooooo,doooooommmmeeeekkkkkkk,kkkkkw wwaaaaddddrrrraaaattt :-D:-D:-D
potem znów mu pokazała ten sam kwadrat ,a on ...
To już było ,nie słyszała pani jak mówiłeeeemmm !!!! :szok::szok::szok:
No to ta znowu nowa plansza :
Kuba odpowiada :
kóóółłkkkkoooo,dddoooommmmeeekkk i nagle banan :szok::szok::szok:
Ja pytam czemu się wygłupiasz o on :
Bo nudy mama,cholerne nudyyyyyyyyyy !!!!!:baffled::baffled::baffled::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
To już babka mu darowała i stwierdziła,że na dziś to więcej z niego nie wyciśnie.:szok::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
Potem nieco jej dekoracje w gabinecie pozmieniał tzn miejsce dekoracji :baffled::baffled::-D:-D:-D,ale wyrozumiała babeczka bardzo była i mu na to pozwalała,byleby tylko dał porozmawiać:tak::biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Cześc kobietki!!
co dobrego??jak tam jesienne nastroje???bo jesień za pasem!

jak uczniowie??
u nas póki co oki!
Filipek robi postępy w czytaniu;-) co mnie cieszy;-),idzie mu coraz lepiej -codziennie kroczek do przodu!mogę powiedzieć ze czytanie płynne zaczyna być w naszym domu normalnością;-)!trzymamy rękę na pulsie!z resztą lekcji nie ma problemu;-) i oby tak dalej!!
w niedzielę rozpoczęliśmy...komunijną akcje Kościół!ehhh trzeba oswajać młodego;-)

asiulka jak Emilek??no i Macius też oczywiście!
as ten Twój Kubuś to niezły talent!!musisz miec z nim wesoło:-D

gdzie reszta ??
pozdrawiam

Hej

U nas w domu przeziębienie króluje, najpierw dzieci a teraz my, no ale cóż trzeba to przetrwać bo na katar lekarstwa nie ma:no:

Karolina czyta już bardzo dobrze i w jednym i drugim języku, pani w polskiej szkole jest z niej bardzo zadowolona.

ależ tu pusto u nas ostatnio...
co słychac kobietki??

my rozpoczęliśmy naukę modlitw komunijnych,idzie oki;-)
w szkole też Fifiemu idzie dobrze więc żyjemy sobie z dnia na dzień...ja jestem w toku poszukiwania pracy,stażu;-) i tak w kółko!
dzisiaj mój mężuniu ma imieniny wiec zapowiada się miłe popołudnie;-)

Hej laski.
Sorki że ja tak z doskoku,ale mam trochę spraw tzw."na wczoraj"do pozałatwiania,i jestem w biegu.
Korzystam z tego że mężuś ma cały tydzień wolnego to latam i załatwiam wszystkie papierkowo -biurowo-szkolne sprawy.
Maciuś już większość modlitw ma zaliczonych.
Komunię mamy 15 maja.
Ksiądz kombinuje jak tylko może,robi sobie poprostu "jaja"i tyle.Nawet zastanawialiśmy się z mężem czy nie posłać do komunii Maciusia do Parafii obok.No nic zobaczymy poczekamy,jak dalej tak będzie kombinował to Maciek pójdzie gdzie indziej,nie mam już nerwów do tego plebana.
Jestem wierząca ,i praktykująca,no ale to co on robi to już zakrawa na głupotę.
Maciek trafił na njgorszego księdza w parafii co do przygotowywan komunijnych,tak gadają mamuśki co już przeszły komunijne szaleństwo.

Emil już ok.szaleje na maxa,jakby wcale operacji nie miał.
Aż czasami w szoku jestem co on wyprawia.
Od 1 października uderza do przedszkola,a ja w poszukiwaniu pracy.

Buziaki

Ksiądz kombinuje jak tylko może,robi sobie poprostu "jaja"i tyle.Nawet zastanawialiśmy się z mężem czy nie posłać do komunii Maciusia do Parafii obok.No nic zobaczymy poczekamy,jak dalej tak będzie kombinował to Maciek pójdzie gdzie indziej,nie mam już nerwów do tego plebana.
Jestem wierząca ,i praktykująca,no ale to co on robi to już zakrawa na głupotę.
Maciek trafił na njgorszego księdza w parafii co do przygotowywan komunijnych,tak gadają mamuśki co już przeszły komunijne szaleństwo.
Ja tez jestem już po jednej komunii i jak usłyszałam, że znowu ten ksiądz uczy Julkę i znowu ten ksiądz bierze się za organizację... to mi ręce opadły.
asiulka nie tylko u was tacy plebani.:no:
Nasz perfidnie kłamie. :crazy:
U nas wstępna składka to 65 zł- w tym ksiądz kupuje : książeczkę do nabożeństwa, różaniec, srebrny medalik i obrazek. Rok temu było po 50 zł. Aż tak wszystko podrożało? :eek:

Nauka jakoś leci... Nowa pani Julki jest bardzo ostra, rygorystyczna. Już nie mogę doczekać się kolejnego zebrania i skarg matek. :sorry:

malaulka
zdrówka życzę.:tak:

As a Kuba nie musi nosić na razie szkiełek?

atfk powodzenia w poszukiwaniach. A w jakim kierunku czegoś szukasz?

Witam!!
my z racji tego ze mieszkamy na wiosce to wyboru księdza...nie mamy;-) z góry wiadomo kto sie bedzie zajmował!terminu komunii jeszcze nie znamy,pewnie teraz będzie jakies zebranie!u nas zaliczanie mają zaplanowane od października-tak średnio po 5 modlitw miesięcznie!

ja jestem dyplomowanym ratownikiem medycznym-zawód moich marzeń;-) zdobyłam niespełna miesiąc temu,póki co perspektyw na prace w zawodzie nie mam więc szukam stażu-dziś złożyłam papiery w sanepidzie,jutro jadę do straży pożarnej na rozmowę...więc ciągle się coś dzieje;-)!

Hej.
Chłopaki chorzy są ,od poniedziałku siedzą w domu.
Emil ma zapalenie krtani(Jak zawsze),
a Maciek zawalone zatoki.
Także Emilek nachodził się do przedszkola był jeden raz,
szkoda mi go bardzo ,bo mu się spodobało,
codziennie pyta jak wstanie"ide dzisiaj do psiećkola,do dzieci"
Po za tym wszystko u nas ok.
Po zabiegu wszystko gra,Emiliano szaleje na maxa,teraz osłabiony troszeczkę chorobą,
ale jest ok.
Maciek ma juz wszystkie modlitwy zaliczone.
Teraz chodzimy codziennie na różaniec,i zbieramy koraliki,do zrobienia swojego różańca.

reklama
O jak tu pusto ostatnimi czasy!!
co u WAS?jak dzieciaczki??
u mnie ogólnie dużo sie dzieje!od 1.10 jestem na stażu w szpitalu więc czasu brak na cokolwiek!
Fifi w szkole radzi sobie bardzo dobrze wiec jakoś wszystko sie układa!
termin komunii wstępnie ustalony na 1 maja:rofl2: ale do potwierdzenia w niedzielę!zobaczymy!jak dla mnie to każdy termin pasuje;-),a ze to przy okazji będzie długi weekend to tym bardziej bo przyjezdni moi nie musieliby kombinować i od razu odjeżdżać!no ale zobaczymy!!
póki co to Kaja na dzień dzisiejszy chora,a tak poza tym oki!
pozdrawiam!!

Do góry