reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

witam z rana !!!
ehhhhhhh popłaciłam rachunki i jestem :dry: wściekła ile kasy mi ubyło z konta:baffled:!!

mój 7-mio latek poszedł dziś do szkoły w stresie bo maja test"połówkowy"!!poradzi sobie zapewne tak samo dobrze jak na poprzednim ale cóż on taki wrażliwy i wszystko przeżywa biduś za bardzo!!taki widać jego urok!

Kajka ogląda baje więc ja siedzę chwilkę w spokoju!
miałam wczoraj sprzątać ubrania w garderobie ale cóż...dzień okazał sie zbyt krótki:rofl2: wię c postanowiłam ze dzisiaj to zrobię!

póki co widzę ,ze nikogo nie ma !!miłego dzionka

reklama
Hej dziewczynki w Nowym Roku, ja od pierwszego mialam dola jak tylko sobie pomyslalam ile juz mam lat i wciaz jestem tu a nie u siebie w swoim domu, no ale coz dol powoli mija bo to i tak nic nie da narazie zmienic.Trzeba jeszcze duzo czasu i duzo pieniedzy, zeby mozna bylo wrocic a z praca jest tak jak jest wiec jeszcze tu posiedzimy:no::no::no:

Karolina zaczyna sie buntowac, wszystko na NIE, pyskuje, kloci sie, klamie, rece opadaja bo to tak nagle sie nasililo od jakichs moze dwoch trzech tygodni, a ja jestem bezsilna bo nie da sobie nic wytlumaczyc:no:

Ale dobra juz nie truje;-)
U nas ladnie lonecznie ale mroz i slisko strasznie na drogach....

Asik zdrowka zycze dla Twojej ferajny
Monia moze Ty mi zrobisz tort na komunie??:-)
Asiulka i jak tam noga po wypadku??
Aftk szafy posprzatane??:-)

Witam dziewczyny:-)pamietacie mnie jeszcze???:zawstydzona/y:
Mi popsul sie komp w wigilie :wściekła/y:chcialam wlaczyc zeby napisac zyczenia i klops:-(nie dalo sie wlaczyc:-(potem byly swieta,wiadomo nic wtedy sie nie zalatwi,potem dostalismy zla wiadomosc z Pl ,moja bliska ciocia zmarla ,wiec szybko kupowalam bilet z siostra i pojecialysmy na pogrzeb,potem smutny sylwester:-( No i dopiero wczoraj J pojechal kupil czesci i pojechal do znajomego naprawic.

Wiec Zycze Wam dopiero teraz Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku:tak:Oby byl lepszy od poprzedniego:tak:

MALAULKA-moj Kuba tez ma czasem jakies takie zle dni,jet nieznosny,pyskuje ,klamie i wszystki jest na Nie:wściekła/y:
Ale dzisiaj zauwazylam ze tak sie dzieje chyba pod wplywem szkoly,tzn dzieci w szkole.Bo jak mial ferie to byl istny aniolek:-)ale wczoraj wrocil do szkoly i juz sie nie slucha i psoci.....
Oj i tez nie wiem jakich wtedy argumentow uzywac i jak z Nim rozmawiac:no:

AS-Wszystkiego Najlepszego dla Kubusia:tak:
A tort pierwsza klasa:tak:

PAULA-wiem ze juz jest za pozno na przepisy ,ale tak na przyszlosc Ci napisze o jednej przekasce ,szybkiej i pysznej.U nas w domu sie wszyscy tym zajadamy-no oprocz Kubusia niejadka.
Mozarella z pomidorami z bazylia.Kroisz mozarelle w plasterki,pomodora tak samo i kladziesz na siebie.Pomidor a potem mozarella i zalewasz sosem -ja zawsze robie z knorem do mozarelli ....i na wierzch kladziesz listem bazylii:tak:pj az mi slika polecial na to:-D:-D

A my nawet nie doczekalismy do 12 w sylwestra:-(
Ja wrocilam z Pl po poludniu,a wczesniejsza noc mialam zawalona ,bo trzeba bylo wstac o 3 w nocy na samolot:dry:
Potem jak weszlam do domu to az sie przezegnalam ,jak zobaczylam ten balagan:szok:zostawic facetow samych w domu:wściekła/y:
Moj J to chyba nie wiem do czego sluzy scierka:wściekła/y:
Wiec zamiast polozyc sie spac,wzielam sie za pranie ,sprzatanie i takie tam......

AFTK-i jak Filip po teście??O kurczaki właśnie zauważyłam że mam polskie znaki:-D:-D
Ciekawe czy mój Kuba by sobie poradził na takim teście??

ASIK-zdrówka dla chłopaków:tak:U nas też mój luby sie właśnie sie coś rozkłada:baffled:

A wiecie co,my pierwszy raz mieliśmy białe święta:-DTyle śniego napadało :szok:oczewiście zaraz paraliż był:-D
Potem stopił się i znowu pada:tak::-Ddzisiaj tak mocno padalo,że odwoływali lekcje w szkolach:-)Więc pojechaliśmy sobie do parku żeby pozjeżdżać z górki:tak:
Ciekawe jak jutro będzie???

hej kobietki!!!
jak ja wczoraj wpadłam w cug porządków to szok!!!moja garderoba i Kajki szafa przejrzana na wylot!!wszystko co już niepotrzebne wylądowało w koszu albo "do wydania dla mniejszych "!!jaki mi sie prześwit w łaszkach zrobił!powyjmowałam ubrania o których dawno zapomniałam:baffled: az wstyd!!

Fifi wrócił wczoraj do domu z uśmiechem na usteczkach więc myslę,ze sobie poradził i poszło mu jak poprzednio czyli:-) dobrze!!

ooza tym to nic nowego:blink:

cześć laseczki,

Asiulka jak kolano?:dry:

Asik jak Mateuszek i męzus ?lepiej?
Kurcze az taka epidemia u Was:szok:

Monia pieczesz torciki? ;-)dawaj fotki! ja juz za tydzien bedę musiała Wiki albo robic albo kupić....szkoda ze blisko mnie nie mieszkasz to bym wykorzystala Twoje zdolności:-D

atfk i jak teścik poszedł Filipowi?;-)
Jak tam sprzatanko garderoby? ja ograniczyłam się dzis do porządkowania ciuszków Tatiany.......oczywiście odłożyłam spora góre juz za małych...szczęście ze moja przyjaciółka ma młodszą od mojej córcie to wszystko jej oddaje:tak:

malaulka nie denerwuj się kochana takie czasy, ze w Polsce niczego się nie można dorobić.....:-(
Jesli chodzi o Karolinę to ja mam to samo z Wiktoria......więc chyba taki wiek............moja notorycznie się obraza :wściekła/y: uwagę jej zwrócisz ze cos zle robi juz obrażona i fochy strzela:dry: czasem juz mam dosc...

Doris Witaj! no nie zaczął się dla Ciebie za wesoło rok....ale oby juz tylko lepiej było;-)
Dzięki za przepis....kiedys to robilam....faktycznie pychotka tylko ja bez sosu...muszę z sosem wypróbować:tak:

J dzis wolne.....odpoczywam....choc jutro na 12 h ide i niezbyt się ciesze:sorry2:Mam tylko nadzieję, ze mój regionalny na wizytę wpadnie dzis a nie jak zawsze trafi na mnie:-p

aftk waśnie o opłatach pisalas.ja tez muszę zrobić:sorry2: a tak z ciekawości jakie macie średnie oplaty za wodę i prąd?

Witam was w Nowym Roku,dawno tu nie zagladałam i chciałam wam zyczyc wszystkiego dobrego na ten rok,a przede wszystkim ZDROWIA!!POZDRAWIAMY

cześć laseczki,

atfk i jak teścik poszedł Filipowi?;-)
Jak tam sprzatanko garderoby? ja ograniczyłam się dzis do porządkowania ciuszków Tatiany.......oczywiście odłożyłam spora góre juz za małych...szczęście ze moja przyjaciółka ma młodszą od mojej córcie to wszystko jej oddaje:tak:

aftk waśnie o opłatach pisałaś.ja tez muszę zrobić:sorry2: a tak z ciekawości jakie macie średnie opłaty za wodę i prąd?

wrócił zadowolony to myślę,że będzie ok!!
właśnie u Kajeczki zrobiłam rewolucję bo też stos za małych a leżały i miejsce zajmowały!tez oddaje znajomej co ma mała córeczkę -w sumie to spora różnica ale ubranka jeść nie wołają więc poczekać mogą;-)!
jesli chodzi o opłaty to my za prąd płacimy 170 zł(za 2mce) a z wodą jest póki co ryczałtowo do spóldzielni 40zł!ale w tym m-cu podłączyli nas do kanalizacji i na pewno będzie więcej:sorry2: bo ścieki drogie!

Cześć:-):-)

Wiecie co ,ale u nas śniegu napadało:szok::szok::szok:Kuba szczęśliwy bo szkoły zamkneli:shocked2:
Byliśmy dzisiaj w parku i sobie pozjeżdżał ,nawet David sie skusił ale mieli frajdę:-D

Jak tak czytam o waszych dzieciach to jakbym widziała mojego Kubusia,juz J powiedział że nie będzie się z Nim wygłupiał bo zawsze kończy się kłótnią:wściekła/y::wściekła/y:
Ale jak 3 lata temu byłam z Kubą w Rabce i tam poznałam taką dziewczynę z synem właśnie w wieku naszych pociech,to On też starsznie się wtedy obrażal i dąsał:tak:tagże nie mamy wyjścia musimy przez to przejść:-D:-D

Dobra muszę zmykać pa pa

Cześć kobietki kochane!!!

U nas już lepiej. Mati po mału dochodzi do siebie i zaczyna rozrabiać niesamowicie:-D, małżon pewnie gdyby regularnie brał tabletki byłby już zdrowy ale jak do paszczy nie wciśniesz to sam nie pamięta o takich drobiazgach a potem umiera bo ma strasznie wysoką gorączkę: 37,2!!!!:wściekła/y:;-) Ja już jutro niestety wracam do pracy choć strasznie mi się nie chce:no: a i mati nie do końca zdrowy ale do 8 musimy wystawić oceny więc czas wrócić i pouprzykrzać niektórym życia.:tak::tak::tak::cool2::cool2::cool2: Wiem wiem wredna jestem.;-) Pogoda u nas też zimowa choć miałam nadzieję, że więcej śniegu spadnie i jak oglądałam wiadomości to strasznie zazdrościłam laseczkom z Wysp tej pięknej zimowej aury ehh.:tak:

monia witamy po przerwie:tak: Mój komputer psuje się regularnie więc doskonale cię rozumiem:baffled:
Może ja też u ciebie złożę zamówienie na tort bo niedługo będziemy potrzebować pysznego tortu dla naszego prawie trzylatka:-)

asiulka bidulko trzymasz się jakoś???:-(

atfk nic nie mów na temat rachunków bo to naprawdę idzie oszaleć jakie pieniądze z konta wypływają:szok: Trzymam kciukasy za fifiego;-) kobieto i wyluzuj z tymi porządkami;-)

małaulka tulę cieplutko:tak: Nie wpadaj nam tu w żadne noworoczne depresje:no: Eh Polska to taki specyficzny chyba kraj, ciężko jest się tu czegoś dorobić, najprędzej garba, a najważniejsze, że jesteście tam całą rodzinką i radzicie sobie:tak:
Co do 7-latków to masakra!!!:szok: Nasz Kuba też ostatnio kręci i kombinuje ile wlezie i odszczekuje niemiłosiernie:wściekła/y: A podobno w okresie dojrzewania będzie gorzej:szok:
Pamiętam jak kiedyś tata mojej koleżanki opowiadał, że jej brat był takim rozkosznym bobaskiem, że później żałował, że go wtedy nie zasuszył i nie oprawił w ramkę bo taki wstręciuch się z wiekiem zrobił:-D;-) Oczywiście żartował.

doris kochana to ci się niewesoło ten stary rok zakończył:no: Współczuję:zawstydzona/y:
Co do pomidorów z mozarellą- zgadzam się w 100%:tak::tak::tak: Przepyszne:tak::tak::tak: A i kochana nie tylko twój J nie wie, że w domu czasami trzeba posprzątać;-):tak: Zdrówka dla niego:tak::tak::tak:
Zazdroszczę wam tej pogody!!!!:tak::tak::tak:

Paula ten tłok w ośrodku to jednak na szczęście nie epidemia jak się później okazało tylko właśnie w ten dzień wszyscy specjaliści rozpoczęli zapisy na nowy rok:szok: Masakra!!!:wściekła/y: Ale to tylko polska służba zdrowia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ło matko aż na 12 h idziesz do pracy??!!:szok: Szacuneczek;-)

Piwonia super, że zajrzałaś no i zaglądaj częściej:tak::tak::tak: A i twoja najmłodsza córeczka (jednak córeczka:-)) jest prześliczna i już całkiem spora:szok: Gratulacje:tak::tak::tak:

Dobra też po mału zmykam bo muszę choć odrobinkę przygotować się na jutro do pracy a tak mi się NIE CHCE!!!!!!!!!!:cool2::cool2::cool2::dry:

reklama
Witajcie babeczki:-):-):-)
Ale fajnie tłoczno sie tu zrobilo:tak:,dopiero teraz dostalam sie do kompa:wściekła/y:,wykorzystam chwile ciszy przed spaniem,mosialam dzis przygotowac dziewczyny po przerwie do szkoly wkoncu:tak:.
Wklejam moje torciki,to nie profesjonalne torty ale pomalutku sie dokształcam :-):-):-).
Dziewczyny bardzo chetnie zrobilabym kazdej torta,ale niestety;-)odleglosc;-),mysle ze same tez potraficie troszke pomyslu nawet sadze ze nie potrzeba specjalnych zdolnosci bo ja ich niestety nie mam:-)
malaulka... doskonale cie rozumie bo moja karola tez mi w kosc daje,ja nie wiem czy juz sie mam szykowac na taki okres dorastania:-(
doris...przykro mi z powodu twojej cioci:-(
Zmykam do lozka bo czuje ze zmeczenie mnie dopada,a od jutra znowu ranne wstawanie.
milej nocki dobranoc

Załączniki

• SP_A0310.jpg
    SP_A0310.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 58
  • SP_A0314.jpg
    SP_A0314.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 57
  • SP_A0316.jpg
    SP_A0316.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 56
  • SP_A0318.jpg