reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

witam z rana !!!
ehhhhhhh popłaciłam rachunki i jestem :dry: wściekła ile kasy mi ubyło z konta:baffled:!!

mój 7-mio latek poszedł dziś do szkoły w stresie bo maja test"połówkowy"!!poradzi sobie zapewne tak samo dobrze jak na poprzednim ale cóż on taki wrażliwy i wszystko przeżywa biduś za bardzo!!taki widać jego urok!

Kajka ogląda baje więc ja siedzę chwilkę w spokoju!
miałam wczoraj sprzątać ubrania w garderobie ale cóż...dzień okazał sie zbyt krótki:rofl2: wię c postanowiłam ze dzisiaj to zrobię!

póki co widzę ,ze nikogo nie ma !!miłego dzionka

reklama
Hej dziewczynki w Nowym Roku, ja od pierwszego mialam dola jak tylko sobie pomyslalam ile juz mam lat i wciaz jestem tu a nie u siebie w swoim domu, no ale coz dol powoli mija bo to i tak nic nie da narazie zmienic.Trzeba jeszcze duzo czasu i duzo pieniedzy, zeby mozna bylo wrocic a z praca jest tak jak jest wiec jeszcze tu posiedzimy:no::no::no:

Karolina zaczyna sie buntowac, wszystko na NIE, pyskuje, kloci sie, klamie, rece opadaja bo to tak nagle sie nasililo od jakichs moze dwoch trzech tygodni, a ja jestem bezsilna bo nie da sobie nic wytlumaczyc:no:

Ale dobra juz nie truje;-)
U nas ladnie lonecznie ale mroz i slisko strasznie na drogach....

Asik zdrowka zycze dla Twojej ferajny
Monia moze Ty mi zrobisz tort na komunie??:-)
Asiulka i jak tam noga po wypadku??
Aftk szafy posprzatane??:-)

Witam dziewczyny:-)pamietacie mnie jeszcze???:zawstydzona/y:
Mi popsul sie komp w wigilie :wściekła/y:chcialam wlaczyc zeby napisac zyczenia i klops:-(nie dalo sie wlaczyc:-(potem byly swieta,wiadomo nic wtedy sie nie zalatwi,potem dostalismy zla wiadomosc z Pl ,moja bliska ciocia zmarla ,wiec szybko kupowalam bilet z siostra i pojecialysmy na pogrzeb,potem smutny sylwester:-( No i dopiero wczoraj J pojechal kupil czesci i pojechal do znajomego naprawic.

Wiec Zycze Wam dopiero teraz Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku:tak:Oby byl lepszy od poprzedniego:tak:

MALAULKA-moj Kuba tez ma czasem jakies takie zle dni,jet nieznosny,pyskuje ,klamie i wszystki jest na Nie:wściekła/y:
Ale dzisiaj zauwazylam ze tak sie dzieje chyba pod wplywem szkoly,tzn dzieci w szkole.Bo jak mial ferie to byl istny aniolek:-)ale wczoraj wrocil do szkoly i juz sie nie slucha i psoci.....
Oj i tez nie wiem jakich wtedy argumentow uzywac i jak z Nim rozmawiac:no:

AS-Wszystkiego Najlepszego dla Kubusia:tak:
A tort pierwsza klasa:tak:

PAULA-wiem ze juz jest za pozno na przepisy ,ale tak na przyszlosc Ci napisze o jednej przekasce ,szybkiej i pysznej.U nas w domu sie wszyscy tym zajadamy-no oprocz Kubusia niejadka.
Mozarella z pomidorami z bazylia.Kroisz mozarelle w plasterki,pomodora tak samo i kladziesz na siebie.Pomidor a potem mozarella i zalewasz sosem -ja zawsze robie z knorem do mozarelli ....i na wierzch kladziesz listem bazylii:tak:pj az mi slika polecial na to:-D:-D

A my nawet nie doczekalismy do 12 w sylwestra:-(
Ja wrocilam z Pl po poludniu,a wczesniejsza noc mialam zawalona ,bo trzeba bylo wstac o 3 w nocy na samolot:dry:
Potem jak weszlam do domu to az sie przezegnalam ,jak zobaczylam ten balagan:szok:zostawic facetow samych w domu:wściekła/y:
Moj J to chyba nie wiem do czego sluzy scierka:wściekła/y:
Wiec zamiast polozyc sie spac,wzielam sie za pranie ,sprzatanie i takie tam......

AFTK-i jak Filip po teście??O kurczaki właśnie zauważyłam że mam polskie znaki:-D:-D
Ciekawe czy mój Kuba by sobie poradził na takim teście??

ASIK-zdrówka dla chłopaków:tak:U nas też mój luby sie właśnie sie coś rozkłada:baffled:

A wiecie co,my pierwszy raz mieliśmy białe święta:-DTyle śniego napadało :szok:oczewiście zaraz paraliż był:-D
Potem stopił się i znowu pada:tak::-Ddzisiaj tak mocno padalo,że odwoływali lekcje w szkolach:-)Więc pojechaliśmy sobie do parku żeby pozjeżdżać z górki:tak:
Ciekawe jak jutro będzie???

hej kobietki!!!
jak ja wczoraj wpadłam w cug porządków to szok!!!moja garderoba i Kajki szafa przejrzana na wylot!!wszystko co już niepotrzebne wylądowało w koszu albo "do wydania dla mniejszych "!!jaki mi sie prześwit w łaszkach zrobił!powyjmowałam ubrania o których dawno zapomniałam:baffled: az wstyd!!

Fifi wrócił wczoraj do domu z uśmiechem na usteczkach więc myslę,ze sobie poradził i poszło mu jak poprzednio czyli:-) dobrze!!

ooza tym to nic nowego:blink:

cześć laseczki,

Asiulka jak kolano?:dry:

Asik jak Mateuszek i męzus ?lepiej?
Kurcze az taka epidemia u Was:szok:

Monia pieczesz torciki? ;-)dawaj fotki! ja juz za tydzien bedę musiała Wiki albo robic albo kupić....szkoda ze blisko mnie nie mieszkasz to bym wykorzystala Twoje zdolności:-D

atfk i jak teścik poszedł Filipowi?;-)
Jak tam sprzatanko garderoby? ja ograniczyłam się dzis do porządkowania ciuszków Tatiany.......oczywiście odłożyłam spora góre juz za małych...szczęście ze moja przyjaciółka ma młodszą od mojej córcie to wszystko jej oddaje:tak:

malaulka nie denerwuj się kochana takie czasy, ze w Polsce niczego się nie można dorobić.....:-(
Jesli chodzi o Karolinę to ja mam to samo z Wiktoria......więc chyba taki wiek............moja notorycznie się obraza :wściekła/y: uwagę jej zwrócisz ze cos zle robi juz obrażona i fochy strzela:dry: czasem juz mam dosc...

Doris Witaj! no nie zaczął się dla Ciebie za wesoło rok....ale oby juz tylko lepiej było;-)
Dzięki za przepis....kiedys to robilam....faktycznie pychotka tylko ja bez sosu...muszę z sosem wypróbować:tak:

J dzis wolne.....odpoczywam....choc jutro na 12 h ide i niezbyt się ciesze:sorry2:Mam tylko nadzieję, ze mój regionalny na wizytę wpadnie dzis a nie jak zawsze trafi na mnie:-p

aftk waśnie o opłatach pisalas.ja tez muszę zrobić:sorry2: a tak z ciekawości jakie macie średnie oplaty za wodę i prąd?

Witam was w Nowym Roku,dawno tu nie zagladałam i chciałam wam zyczyc wszystkiego dobrego na ten rok,a przede wszystkim ZDROWIA!!POZDRAWIAMY

cześć laseczki,

atfk i jak teścik poszedł Filipowi?;-)
Jak tam sprzatanko garderoby? ja ograniczyłam się dzis do porządkowania ciuszków Tatiany.......oczywiście odłożyłam spora góre juz za małych...szczęście ze moja przyjaciółka ma młodszą od mojej córcie to wszystko jej oddaje:tak:

aftk waśnie o opłatach pisałaś.ja tez muszę zrobić:sorry2: a tak z ciekawości jakie macie średnie opłaty za wodę i prąd?

wrócił zadowolony to myślę,że będzie ok!!
właśnie u Kajeczki zrobiłam rewolucję bo też stos za małych a leżały i miejsce zajmowały!tez oddaje znajomej co ma mała córeczkę -w sumie to spora różnica ale ubranka jeść nie wołają więc poczekać mogą;-)!
jesli chodzi o opłaty to my za prąd płacimy 170 zł(za 2mce) a z wodą jest póki co ryczałtowo do spóldzielni 40zł!ale w tym m-cu podłączyli nas do kanalizacji i na pewno będzie więcej:sorry2: bo ścieki drogie!

Cześć:-):-)

Wiecie co ,ale u nas śniegu napadało:szok::szok::szok:Kuba szczęśliwy bo szkoły zamkneli:shocked2:
Byliśmy dzisiaj w parku i sobie pozjeżdżał ,nawet David sie skusił ale mieli frajdę:-D

Jak tak czytam o waszych dzieciach to jakbym widziała mojego Kubusia,juz J powiedział że nie będzie się z Nim wygłupiał bo zawsze kończy się kłótnią:wściekła/y::wściekła/y:
Ale jak 3 lata temu byłam z Kubą w Rabce i tam poznałam taką dziewczynę z synem właśnie w wieku naszych pociech,to On też starsznie się wtedy obrażal i dąsał:tak:tagże nie mamy wyjścia musimy przez to przejść:-D:-D

Dobra muszę zmykać pa pa

Cześć kobietki kochane!!!

U nas już lepiej. Mati po mału dochodzi do siebie i zaczyna rozrabiać niesamowicie:-D, małżon pewnie gdyby regularnie brał tabletki byłby już zdrowy ale jak do paszczy nie wciśniesz to sam nie pamięta o takich drobiazgach a potem umiera bo ma strasznie wysoką gorączkę: 37,2!!!!:wściekła/y:;-) Ja już jutro niestety wracam do pracy choć strasznie mi się nie chce:no: a i mati nie do końca zdrowy ale do 8 musimy wystawić oceny więc czas wrócić i pouprzykrzać niektórym życia.:tak::tak::tak::cool2::cool2::cool2: Wiem wiem wredna jestem.;-) Pogoda u nas też zimowa choć miałam nadzieję, że więcej śniegu spadnie i jak oglądałam wiadomości to strasznie zazdrościłam laseczkom z Wysp tej pięknej zimowej aury ehh.:tak:

monia witamy po przerwie:tak: Mój komputer psuje się regularnie więc doskonale cię rozumiem:baffled:
Może ja też u ciebie złożę zamówienie na tort bo niedługo będziemy potrzebować pysznego tortu dla naszego prawie trzylatka:-)

asiulka bidulko trzymasz się jakoś???:-(

atfk nic nie mów na temat rachunków bo to naprawdę idzie oszaleć jakie pieniądze z konta wypływają:szok: Trzymam kciukasy za fifiego;-) kobieto i wyluzuj z tymi porządkami;-)

małaulka tulę cieplutko:tak: Nie wpadaj nam tu w żadne noworoczne depresje:no: Eh Polska to taki specyficzny chyba kraj, ciężko jest się tu czegoś dorobić, najprędzej garba, a najważniejsze, że jesteście tam całą rodzinką i radzicie sobie:tak:
Co do 7-latków to masakra!!!:szok: Nasz Kuba też ostatnio kręci i kombinuje ile wlezie i odszczekuje niemiłosiernie:wściekła/y: A podobno w okresie dojrzewania będzie gorzej:szok:
Pamiętam jak kiedyś tata mojej koleżanki opowiadał, że jej brat był takim rozkosznym bobaskiem, że później żałował, że go wtedy nie zasuszył i nie oprawił w ramkę bo taki wstręciuch się z wiekiem zrobił:-D;-) Oczywiście żartował.

doris kochana to ci się niewesoło ten stary rok zakończył:no: Współczuję:zawstydzona/y:
Co do pomidorów z mozarellą- zgadzam się w 100%:tak::tak::tak: Przepyszne:tak::tak::tak: A i kochana nie tylko twój J nie wie, że w domu czasami trzeba posprzątać;-):tak: Zdrówka dla niego:tak::tak::tak:
Zazdroszczę wam tej pogody!!!!:tak::tak::tak:

Paula ten tłok w ośrodku to jednak na szczęście nie epidemia jak się później okazało tylko właśnie w ten dzień wszyscy specjaliści rozpoczęli zapisy na nowy rok:szok: Masakra!!!:wściekła/y: Ale to tylko polska służba zdrowia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ło matko aż na 12 h idziesz do pracy??!!:szok: Szacuneczek;-)

Piwonia super, że zajrzałaś no i zaglądaj częściej:tak::tak::tak: A i twoja najmłodsza córeczka (jednak córeczka:-)) jest prześliczna i już całkiem spora:szok: Gratulacje:tak::tak::tak:

Dobra też po mału zmykam bo muszę choć odrobinkę przygotować się na jutro do pracy a tak mi się NIE CHCE!!!!!!!!!!:cool2::cool2::cool2::dry:

reklama
Witajcie babeczki:-):-):-)
Ale fajnie tłoczno sie tu zrobilo:tak:,dopiero teraz dostalam sie do kompa:wściekła/y:,wykorzystam chwile ciszy przed spaniem,mosialam dzis przygotowac dziewczyny po przerwie do szkoly wkoncu:tak:.
Wklejam moje torciki,to nie profesjonalne torty ale pomalutku sie dokształcam :-):-):-).
Dziewczyny bardzo chetnie zrobilabym kazdej torta,ale niestety;-)odleglosc;-),mysle ze same tez potraficie troszke pomyslu nawet sadze ze nie potrzeba specjalnych zdolnosci bo ja ich niestety nie mam:-)
malaulka... doskonale cie rozumie bo moja karola tez mi w kosc daje,ja nie wiem czy juz sie mam szykowac na taki okres dorastania:-(
doris...przykro mi z powodu twojej cioci:-(
Zmykam do lozka bo czuje ze zmeczenie mnie dopada,a od jutra znowu ranne wstawanie.
milej nocki dobranoc

Załączniki

• SP_A0310.jpg
    SP_A0310.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 56
  • SP_A0314.jpg
    SP_A0314.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 53
  • SP_A0316.jpg
    SP_A0316.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 53
  • SP_A0318.jpg