reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

Witajcie laseczki!!!!!!!
Dziękuje za życzonka dla WIKi!!!!!!!!!

Moje pannice śpią, mąż na trening piłki pojechała , więc mam wreszcie chwilkę na forum ufffffffffff
Imprezka się chyba udała sądząc po tym jak ciężko było gościom opuścić salę zabaw:-D Oj wywariowały się ze hej.....było 14 dzieci:-) Niestety Wiki psiapsiółka się rozchorowała, no i niestety ani ona ani jej braciszek nie przyszli troszkę młodej było smutno, ale jak tylu gości przybyło to zaraz jej smutek przeszedł :szok: Miałyście rację dzieciaki mało co jadły.........ale na wyjściu kazde dostało w kubeczek plastikowy żelków i chipsów:tak: bo co ja bym z tym potem robiła, a tak i dzieci zadowolone i problem z głowy:-)
Dobrze ze mój truteń ( czytaj mąz) był bo bym tam sobie rady nie dała.........tak nasza młodsza latoroś tam buszowała :szok:
Torcik jak to torcik normalny krem- kakaowy i smietankowy.......tylko ze ciocia piekła biszkopt w takiej rynience ( jak od miesa) potem się ten biszkopt formuje w takim kształcie, oblewa czekoladą i w nieskończoność kłada preparowany ryż:sorry:........( a widziałam gdzieś w gazecie zamiast ryżu krótkie paluszki)
Powiem Wam ze niby 2 h tylko a padnięta jestem.....:-(
Cięzko uwieżyć ze Wiki rodziłam az 7 lat temu.......:-)

Asiulka nic mi o drzwiach nie mów, my ogladalismy na górę takie pokojowe........matko jakie kosmiczne ceny i to nic ładnego........a nie sorry podobały mi się jedne 1200zł same drrzwi pokojowe:szok::no:

Bodzioja miałam wypalaną :dry:nadżerkę ale już kupę lat temu.......jednak jak mus to mus......a mówił jaką masz dużą?i jak wypadła cytologia? Przed tym zabiegiem koniecznie musi być zrobiona cytologia i podane leki na usuniecie stanów zapalnych.
Ja muszę do gina na cytologię........biorę anty ale chyba sobie przerwę zrobię bo plamiska mam na buzi i nie wiem od czego......więc odstawię i sprawdzę czy to nie po nowynette czasem, choć w sumie już sporo je biorę:dry:

znalazłam Ci wypowiedz dziewczyny na ten temat w necie.....
"
dodane: 12-06-2007 o 09:23 autor: Gość

http://*spam*/img/forum/icons/edit.gif http://*spam*/img/forum/icons/quote.gif http://*spam*/img/comm/oneway.gif
Hej dziewczyny ja mialam wymrazanie wczoraj,dodam ze jestem z Czestochowy i mam zaj**istego lekarza.Zabieg trwal okolo10min.O bolu niemoge powiedziec nazwalabym to raczej skurczami macicy takie jak przed i w trakcie okresu, ale do konca dnia po zabiegu przechodzi.Moj lekarz powiedzial ze mam przez tydzien niedzwigac,niecwiczyc bardzo intensywnie,podmywac sie tylko woda,i brac szybki prysznic zeby nie siedziec w wannie 2h.I najlepiej po zabiegu zeby odpoczywac do konca dnia.Co do tej wydzieliny to faktycznie musze zmieniac podpaske czesciej niz w czasie okresu, ale trzeba zeby sie bakterie niewdaly.O wspolzyciu trzeba zapomniec na 6 tygodni i radze wam tego przestrzegac bo moja kolezanka tydzien po zabiegu kochala sie ze swoim chlopakiem uzywala tamponow i minelo 5 miesiecy a ona nadal na to sie leczy.Lepiej odczekac i miec to z glowy.Dziewczyny jesli dowiecie sie ze macie nadzerke to ja wyleczcie to nie sa zarty.Co do oplaty nierozumiem czemu placicie za taki zabieg.Jesli ginekolog wam kaze za to zplacic to go lepiej zmiencie,to jest zabieg bezplatny na kase chorych,niedajcie sie robic w balona,no chyba ze kogos na to stac i mysli ze bedzie mial zrobione lepiej.Mam nadzieje ze moja wypowiedz komus pomoze.Pozdrawiam;-D "

mam nadzieję, ze się przydadzą przeczytane wiadomości

Doris niestety nie leczona nadżerka może prowadzić do nowotworu dlatego trzeba to usunąć........to jest taki chory nabłonek w szyjce macicy.......taka jakby czerwona blizna która gin widzi przez wziernik......i oni to za pomocą "różdżki" dotykają i po prostu zimno to wymraża.....
Najczęstszymi przyczynami powstawania nadżerek są:
  • stany zapalne dróg rodnych (wirusowe, bakteryjne, grzybicze)
  • zaburzenia hormonalne
  • uszkodzenia mechaniczne szyjki macicy w czasie porodu lub poronienia
  • czynnikami ryzyka są częste zmiany partnerów oraz złe warunki socjoekonomiczne
  • uwarunkowania genetyczne.

Ostatnia edycja:
reklama
Cierpię dziś na bezsenność:wściekła/y: więc żeby zabić czas w oczekiwaniu na sen wpadłam na forum:-D

Paula gratuluję udanej imprezki:tak: Najważniejsze że dzieci zadowolone a przede wszystkim jubilatka:tak:
Znajoma kucharka w taki torcik u nas zamiast ryżu wkładała migdały pocięte w słupki:tak: Też był pyszny:tak:

asiulka zgadzam się z monią- najczęściej jest tak że kiedy idziemy do miasta tylko pooglądać wystawy to wszystko nam się podoba a jak się już idzie z kasą żeby konkretnie coś kupić to okazuje się że nie ma z czego wybrać no a do tego ceny jak na Batorym;-):-D:-D:-D

bodzio mnie naszczęście ominęła ta "przyjemność";-) ale mam nadzieję że u ciebie po wymrożeniu wszystko będzie ok:tak:

Dobra idę wypić herbatkę i zacznę się zmuszać do spania:sorry:
Dobrej nocki!:cool2:

Asik i jak wyszło zmuszanie do spania????:-D
Ja dzis mojej imprezowiczki nie mogłam dobudzić i jak gadałam z jedną mamą miała ten sam problem z synkiem który wczoraj był na tych urodzinach:-D

Teraz Wiki 23 idzie do koleżanki i 24 do kolegi z przedszkola na urodziny......doradźcie co kupić 7 letniemu chłopakowi bo ja jakoś nie mam pomysłu........co teraz jest na czasie dla chłopców? :dry:

Witam z rana!:-)

Paula zmusiłam się do spania ok 2:szok: i rano obudziłam się jak na kacu:oo: Poza tym chyba coś mnie bierze bo czuję się tak jakoś niewyraźnie:sorry2:
U nas wczoraj imprezy nie było a też rano musieliśmy stoczyć wojnę z naszym Kubusiem żeby jaśnie pan raczył wstać:wściekła/y:;-)
Co do prezentu to ja też mam zawsze problem ale np Kuba jest zachwycony jak dostanie książkę w stylu "Atlas świata" lub gre planszową albo jakieś przybory szkolne a poza tym mówi o jakiś stworkach potworkach chyba postaciach z bajek o których słyszę poraz pierwszy w życiu i właściwie nie rozumiem co do mnie mówi moje własne dziecko:zawstydzona/y::szok::confused:;-)

Asiulka ja tam się staram na dwa dni gotować........bynajmniej jak mam zupę:sorry: więc dzis wczorajsza ogórkowa.
ZAraz teście pewnie zawitają to będę miała mało czasu na forum....... bo do niedzieli zostają....... teść pomaga mojemu przy wykańczaniu tego naszego poddasza:eek: No w niedzielę wpadnie moja mama, pewnie babcia i ciocia z wujkiem, mój brat z zoną do Wiki na ciasto lub tort urodzinowy ( napisałam lub bo jeszcze nie wiem co zrobię:-p) czyli trochę osób znowu się zapowiada:tak:

Asik
to niestety do apteczki lub apteki i coś bierz.......:sorry:bo teraaz jak cos dopadnie to awaria trzyma i trzyma dziadostwo:eek:
Może o jakieś grze faktycznie pomyślę lub puzzlach fajnych.......atlas tez super pomysł. DZieki

Ja jakoś dzisiaj nie mam weny twórczej co do obiadu:-( Chyba małżonek będzie musiał otworzyć jakąś paczke i nakarmić rodzinę;-) a ja połknęłam już pół domowej apteczki i lecę kurować się dalej:tak:
Paula to znów szykuje się tobie dom pełen gości:tak: no i niestety forum na tym ucierpi;-):-D ale zrozumiemy- w końcu o teściów trzeba dbać;-);-);-):-D
Przyjemności:-)

Witam drogie Panie!!! :-)
Paula...Fajnie ze imprezka sie udala,dzieciaczki beda mialy co wspominac,u mnie w piatek urodzinki Patrycji,a w sobote ta starsza idzie do sasiadki na 10 lat.
Tak przeczytalam sobie wypowiedz tej dziewczyny na temat nadzerki,i musze wam powiedziec ze w jednym to ona nie ma racji,niestety usuniecie nadzerki za pomoca zamrazania jest platne i nie jest refundowane przez kase chorych,owszem moga zrobic to na kase ale polega to na tym ze dostajesz recepte na taki plyn w zastrzyku,jest to cos takiego jak kwas i kroplami tego plynu wypalaja jest to podobno okropnosc bo znajoma chciala zaoszczedzic kasy i sie poddala temu zabiegowi,ale tez robia to przy nieduzej nadzerce,oj wycierpiala sie bo tak pomyslac to jakby mi ktos na czysta rane octu nalal:szok:okropnosc,ale zgadzam sie z Paula koniecznie jesli tylko do usuniecia to nie ma co zwlekac,bo roznie to sie moze skonczyc.
Asik...ja tez ostatnio mam problemy ze spaniem dosc ze nie moge usnac to jak juz usne to budze sie o 3 w nocy mam juz tak kilka dni,nie wiem czym to spowodowane moze ze jestem teraz sama bo mezus na wyjezdzie w pracy,na dwa tygodnie mnie zostawil:wściekła/y:
Powiem wam ze ja mam okropny problem z gotowaniem bo moje dzieci to takie francuskie pieski,tak jak i tatus:-D,Patrycja ostatnim czasem nie chce mi jesc zadnej wedliny ani miesa nie wspomne o jarzynkach,jadla by tylko dzem wszystko co na slodko,mam nadzieje ze jej to minie bo juz sie niepokoje czy wasze dzieciaczki tez maja taki problem?????
Pozdrawiam,wpadne pozniej:-)

Młoda jeszcze śpi to wpadłam........nadal pomoc robię.......tzn ten temacik.......ale nikt nic nie pisze więc nie wiem czy potrzebny!!!!!!

Monia specjalnie dla Ciebie i Bodzia temat o suwaczkach dziś uzupełniłam na POMOCY
Monia dziś poproszę:tak: 3!!!!!!
Monia jak już wspominałam........moja po tym multisanostolu zaczęła lepiej jeść.......ale generalnie kanapek nie lubi..........no chyba ze z dżemem:szok: lub nutellą ale staram się nie kupować bo by się tylko słodyczami zajadła:sorry2:
Uwielbia płatki z mlekiem.........oczywiście tez sobie lubi posłodzić:wściekła/y:
Z tego co dziewczyny wcześniej pisały chyba większość dzieci ma takie fazy:dry: póki nie chudną i morfologia oki to myślę, ze nie ma się czym martwić:happy2:
Dobrze, ze ja z mężem nie mam problemu ............zje wszystko co ugotuje i nie ma zachcianek;-)

reklama
Do góry