reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

reklama
Paula no to w sumie ja za podręczniki do I kl też tyle wydałam. :tak:
Z wyjazdem mężą za granicę nie wiem co ci doradzić:-(. Ja swojego bym napewno nie puściła:no:. Wolałabym klepać biedę niż pozwolić mu na wyjazd.

As no widzisz a tak sie martwiłaś.:tak::-) Kubuś to zdolny chłopiec i wielkie brawa dla niego.:tak:

Paula no to w sumie ja za podręczniki do I kl też tyle wydałam. :tak:
Z wyjazdem mężą za granicę nie wiem co ci doradzić:-(. Ja swojego bym napewno nie puściła:no:. Wolałabym klepać biedę niż pozwolić mu na wyjazd.

Hejka laski.
Ja za podręczniki Maciusia zapłaciłam 130zł.mamy taką tańszą księgarnię.Kumpel miał mi kupić w wa-wie,ale jak zobaczyłam u nas to kupiłam.

Justyna a jeśli chodzi o wyjazd zagranicę,to my z m.tak żyliśmy przez ponad 3 lata.Dopiero od października jest w domku.
I chyba znowu wyjedzie.
Niestety jak chce się coś mieć to musimy być gotowi do poświęceń.My chcemy kupić domek,a za nasze zarobki tu to musielibyśmy pakować się w kredyt.
Nie stać nas na kredyt bo ja nie pracuję i we wrześniu biorę ostatni zasiłek.A do pracy nie mam jak iść bo z chłopcami nie ma kto zostać.
Także zamknięte koło.

A teraz zmykam bo jadę z Maciusiem na
zakupy ubraniowe na miasto.Ze spodni mi powyrastał strasznie.

Witam!

Ja dopiero za podręczniki będę płacić we wrześniu w szkole tak więc nie wiem jeszcze dokładnie jaka to będzie kwota ale w końcu muszę się wybrać po angielski i religię:tak:
Na szczęście większość przyborów Kuba dostał od babci na urodziny, łącznie z plecakiem więc jestem o jakieś dwie stówki bogatsza;-) Ale tak jak asiulka muszę się wybrać po ciuchy dla chłopaków bo już powyrastali ze wszystkiego:szok:

Paula nie zazdroszczę wyjazdu męża no ale cóż większe pieniądze w Polsce zwykłym ludziom jak my ciężko jest zarobić a tak może uda wam się odepchnąć i wykończycie sobie domek:tak: Wiem, że pieniądze to nie wszystko, i że ciężko kobiecie samej z dziećmi no ale to "tylko" dwa miesiące:tak:
Ja też to przechodziłam. Jak się poznaliśmy to po czterech miesiącach mój m wyjechał i na urlop przyjeżdżał średnio co 2-3 miesiące. Potem jak miał się urodzić Kuba to zjechał na stałe ale równiuteńki miesiąc po urodzeniu się Kuby znów wyjechał bo ciężko nam było ale marzyliśmy o własnym domku. Wiem, że dla niego to też nie był łatwy okres życie, bo pierwsze cztery lata życia swojego pierworodnego syna poprostu przegapił bo co to za tata który wpada do domu na trzy tygodnie co trzy miesiące. Teraz już niewyobrażamy sobie jego wyjazdu bo to i dzieci większe i ciążko by im było rozstać się z tatą i tata też nie dałby już rady ale "nigdy nie mów nigdy", w życiu różne sytuacje się zdażają:-(

As masz niesamowitego syna:tak:

Dobra uciekam bo moje chłopiska wybyły z domu więc mogę się spokojnie zabrać za mycie okien:-D

Witajcie babolki.
W sprawie wyjazdu nic nie poradze,ale ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji :no:
Nam się udało nie wyjezdzać i postawić domek bez kredytu,ale teraz już by było cięzko chyba.:baffled:

Asik super,że babcia pomogła w wyprawce.

Dziś byliśmy w sklepie,w szkole ,na placu zabaw,i u moich rodziców :-D:-D:-D
Byłam spisać ksiązki dla małego i okazało się ,że będą do kupienia 1 września,ale ceny mnie powaliły :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
To Kubusiowy zestaw:
1.Odkrywam siebie sem 1. 76.00 zł
2.Odkrywam siebie sem 2 . 72.20 zł
3.Ćwiczenia w rysowaniu 11.40zł.
4.Przygoda z komputerem 18.00 zł
5.New Sparks cz.I 23.70 zł
6.New Sparks cz.II 25.60 zł.
Teraz chwilka wytchnienia i biorę się za naleśniki.
Po obiadku prasowanie czeka i pralkę trzeba wstawić.
Jak starczy czasu to obraz już mi się w pas kłania :-D:-D:-D i zaprasza do wyszywania.:-D:-D
Zajrzę do Was może wieczorkiem.
Miłego dnia.:biggrin2::biggrin2:

Ufff chwila spokoju bo młody zasnął:-)

As niestety wyprawka plus podręczniki baaaardzo drogi interes a podobno edukacja w naszym kraju jest bezpłatna;-)

Bogu dzięki, że moja mama pomogła bo naprawdę byłoby ciężko:tak: a i tak jeszcze sporo wydatków przed nami:szok:

Lecę pozmywać:dry:

Witam wieczorkiem!
U nas pogoda dobija,leje i leje czasem slonce wygladnie:-(
Paula...widze ze masz nie maly klopot,wiem co to znaczy bo my bylismy 1,5 roku osobno,ale zwarz tez na dobre strony tego wyjazdu tak jak piszesz bedziecie mogli skonczyc domek,dwa miesiace to nie jest tak dlugo a i z dziewczynami sobie poradzisz pisze to z wlasnego doswiadczenia ja mialam trzy i bylam sama jak palec doslownie sama zadnej babci nikogo,dalam rade,to moje spostrzezenia,a chlop jak sie uprze to jak osiol:-)
As...niezlego masz aparata w domku,no w kasze sobie nie da nadmuchac (haha)

Jesli chodzi o podreczniki do szkoly to przynajmniej pod tym wzgledem nie musze sie martwic dzieci ksiazki dostaja za darmo i zeszyty,bloki i takie tam,mi pozostaje wyprawka plecaki,przybory odziez,ale z ta odzieza to nie maly wydatek sama bluza kosztuje 24f,a ja mam trzy,ale jak czytam ile kosztuja ksiazki w polsce to jestem poprostu w szoku ja jeszcze placilam troszke mniej jak moje chodzily w polsce do szkoly,przeginaja z takimi cenami,no ale coz to jest edukacja i dla dobra naszych pociech wiec trzeba zagrysc zeby:-)
Jeszcze tylko dwa tygodnie i zacznie sie na nowo szkola,u mnie karola nie moze sie doczekac a kinga i patrycja fochy maja ze sie do szkoly juz idzie haha.
W koncu jutro mój m zawita na weekend do domu nie bylo go trzy tygodnie:happy:
Milych snow zycze buziaki;-);-);-);-);-);-);-)

Witam i o zdrówko pytam??
U nas wszystko ok.
Byłam z Maciusiem na tych zakupach myślałam że zawału z nim dostanę.Chudzielec taki że ciężko mu portki kupić.Po wielkich bojach udało się i zakupiliśmy trzy pary więc na razie mam spokój,w domu są 3 pary więc do szkoły na razie ma,kupiliśmy dwie bluzy,koszulki, skarpetki gatki,i z kieszeni na Maciusia ubrania poszło trzy stówki.

I pochwalę się Wam naszym największym dzisiejszym zakupem.

OTO LAKI-NOWY CZŁONEK NASZEJ RODZINKI:biggrin2::biggrin2::biggrin2:

Ło matko asiulka a cóż to za czarna mordka???:szok::-D Skąd tyś go wytrzasnęła???;-) Słodki jest.:tak:
No to przynajmniej masz spokoj z ciuchami na jakiś czas:tak: Mój Kuba też do grubasków nie należy a przy tym jest wysoki więc na niego dostać spodnie to dopiero się człowiek musi nagimnastykować;-)
Mnie dopiero czeka ta przeprawa;-) Uwielbiam chodzić na zakupy z moimi synami!!!:sorry: Potem przez tydzień dochodzę do siebie;-)

monia no my przynajmniej na pogodę nie możemy nazekać:tak: Gorąco!!!
Fajnie macie, że szkoła zaopatruje dzieci w tyle rzeczy:szok: No ale faktycznie te wasze mundurki to niezły wydatek a u ciebie razy trzy:szok:
Nie martw się Kuba też do najszczęśliwszych nie należy w związku z powrotem do szkoły- przecież będzie musiał odłączyć się od komputera i tv!!!:szok:;-)

A tak na poważnie to chyba najbardziej ja zaczynam panikować bo już się po mału z m zaczynamy zastanawiać czy z tym naszym Kubą aby na pewno wszystko w porządku:-( Jest strasznie niekontaktowy a przy tym niesamowicie wstydliwy. Przeraża nas fakt, że w wieku 7 lat nie ma żadnych kolegów, nie potrafi się sam zabawić i taki jest jakiś samotnik. Już nawet zaczynamy zastanawiać się nad wizytą u psychologa, bo Kuba nie potrafi się awić z dziećmi. A serce mi się kraje bo widzę, że on się garnie do dzieci tylko nie potrafi się wkręcić a dzieci jak to dzieci w tym wieku są brutalne i izolują go od siebie a mi się płakać chce z bezsilności bo co ja mogę- przecież nikogo na siłę nie zmuszę żeby się z Kubą bawił:-:)-:)-( Co robić? Jak ośmielić dziecko i pomóc mu, ułatwić mu nawiązywanie kontaktów z rówieśnikami? W czym tkwi nasz błąd? Co zrobiliśmy nie tak?Ehhh.... No to się wygadałam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Do góry