reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

reklama
Witajcie kobietki!
Witam również nową mamusię:-)
U nas nic nowego Mój m siedzi w szkocji jak zwykle,pogode mamy kiepska,i raczej nie zapowiada sie juz na jakas letnia poprawe:-(
Na weselu bylo rewelacyjnie,nizej wstawie fotki,oczywiscie zaskoczenie bylo kto mnie zobaczyl jakis mily komentarzyk w moim kierunku rzucil( haha),wybawilam sie choc nie pilam jakos mialam kiepski dzien i alkohol mi nie podchodzil ale bez tez mozna sie niezle bawic.

W niedziele z dziewczynami bylam w jaskini ale mialy radoche:-)

Załączniki

• _MG_5672.jpg
    _MG_5672.jpg
    21,5 KB · Wyświetleń: 23
  • Zdjęcia 054.jpg
    Zdjęcia 054.jpg
    42,6 KB · Wyświetleń: 39
  • Zdjęcia 192.jpg
    Zdjęcia 192.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 45
  • Zdjęcia 194.jpg
    Zdjęcia 194.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 25
  • Zdjęcia 403.jpg
    Zdjęcia 403.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 22
  • P1030133.jpg
    P1030133.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 36
Byłam ze swoim łotrem u tego psychiatry.
Popisał się jak zawsze.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jak poprosiła by powiedział jak mama jego ma na imię to jej przeliterował trzykrotnie A-N-E-T-A i kazał zgadywać.
Jak zapytała o tatę to powiedział ,że tata to ANETA.
Potem wydusił D-A-R-E-K i znów kazał jej zgadywać.
W ciągu godziny 2 razy uciekł z gabinetu 3 piętra w dół,wcisnął maskotkę za grzejnik,skopał psychiatrę,pokazał jej jęzor z 10 razy,pokopał biurko i nie pozwalał jej pisać,wyrwał mi 3 garści włosów,podduszał mnie,pobił,pokopał psychiatrę jak chciała mi pomóc, a na koniec jak się chciała z nim pożegnać to dał jej nogę zamiast ręki :szok::szok::szok::zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Ja już wymiękam z tym gadem :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Opis psychiatryczny będzie we wtorek do odbioru.
Na razie zaleciła szybką konsultację w ośrodku diagnostycznym SOTIS i zrobienie mu ukierunkowanej diagnozy przy zespole specjalistów.
Kazała się też zastanowić nad ewentualnym wprowadzeniem leków do terapii :szok::szok::szok:

Za wesoło więc nie jest :-:)-:)-:)baffled::baffled:

Nareszcie wszyscy faceci w moim domu śpią więc mam chwilę dla was:-D

-j- jak tam czyszczenie portfela?;-) Udało się?:-D Pewnie jest ci go łatwiej dźwigać bo jest na pewno zdecydowanie lżejszy;-):-)
Jak ci się udało wytrzymać na diecie kopenhaskiej?:szok: Ja nigdy nie mogłam się przemóc ale jak widziałam laski, które się męczyły niesamowicie żywiąc się tymi cudami...;-) Podziwiam:tak: A jeśli masz jakieś ciekawe, dietetyczne przepisy to wrzuć je na wątek kulinarny albo do naszego fitness klubu:tak:

Paula Powidz nie jest wielką mieściną- to prawda ale przynajmniej nie wydałaś zbyt dużo na karuzele, dmuchane zjeżdżalnie itp;-) Najważniejsze, że pogoda była i dziewczyny wyszlały się w wodzie a wy w dobrym towarzystwie spędziliście miło czas:tak: Mam nadzieję, że jeszcze nie raz uda nam się spotkać:tak:
No i przyjemnego rocznicowego wieczoru:zawstydzona/y:;-)
Bogu dzięki, że jeszcze wakacje bo inaczej chyba w ogóle bym tego bałaganu nie ogarnęła:szok: a tak po mału zaczyna u nas wyglądać jak w domu;-) Masz rację, że jak się szkoła zacznie to nie będzie lekko ale cóż- trzeba być silnym nie "mientkim";-):-D
Domek kupiliśmy od starszego małżeństwa, bardzo pedantycznego tak więc nie był zniszczony więc na razie z braku funduszy tylko go odmalowaliśmy. Powierzchnia użytkowa to 160m plus garaż. No i malenki ogródek ale jak na moje zamiłowanie ogrodnicze to w zupełności wystarczy:-D
A co to bidulko za alergia cię męczy?:szok:

monia super, że weselicho się udało:tak: a do dobrej zabawy alkohol nie zawsze potrzebny;-) No i gratuluję udanego zaskoczenia rodziny:-) Jednak warto było:tak:
Kurcze nie zazdroszczę tej rozłąki z mężem no i pogody:-( U nas nie można marudzić- cały czas lato!:-)

As o rany:szok: nieźle się namęczyłaś i trochę dziś przeszłaś:szok: Dzielna mamuśka jesteś, mam nadzieję, że diagnoza nie będzie aż taka zła choć ja się w ogóle na tym nie znam:zawstydzona/y: Trzymam za was kciuki:tak: i naprawdę podziwiam- tyle jesteś w stanie przejść, wytrzymać choć pewnie każda z nas dla swojego dzieciaczka przeszłaby przez wszystko:-(

-J- Ja się bardzo cieszę ze do nas dołączyłaś:tak:
Napisz nam cos więcej o sobie ;-) No ze masz 3 super dzieciaczków to juz wiem........i widzę ;-)

...........Ile byś chciała zrzucić? :confused: bo juz nie pytam ile wżysz przy jakim wzroscie bo jak znam życie mało która babeczka chce się przyznac :-p..............
........... Moja idzie programem "Nowe juz w szkole"............

o sobie napisać? Nie wiem co... Wszystko wyjdzie w praniu ( pisaniu) :tak:;-)

A ja się przyznam ile ważyłam... Jeszcze 2 tyg. temu 71 kg. przy wzroście 160cm. Obecnie 64kg i waga w dół leci... Pozbyłam się koła ratunkowego i schabów. :-)

Moja Julka też idzie tym programem a Kacper ciągnie "Wesołą szkołę". Paula kupiłaś już podręczniki? Ile zapłaciłaś za komplet?

spóźnione ale szczere i ode mnie życzonka.:-)

-j- jak tam czyszczenie portfela?;-) Udało się?:-D Pewnie jest ci go łatwiej dźwigać bo jest na pewno zdecydowanie lżejszy;-):-)
Jak ci się udało wytrzymać na diecie kopenhaskiej?:szok: Ja nigdy nie mogłam się przemóc ale jak widziałam laski, które się męczyły niesamowicie żywiąc się tymi cudami...;-) Podziwiam:tak: A jeśli masz jakieś ciekawe, dietetyczne przepisy to wrzuć je na wątek kulinarny albo do naszego fitness klubu:tak:
Łoo portfel puściutki i leciutki :-(. Ale najważniejsze , że dzieci zadowolone z zakupów.:tak:

Co do D I E T Y... Miałam silną wolę , zaparcie i wymierzony cel. :tak:Jak nie będziesz chciała schudnąć to nie schudniesz i za nic w świecie nie pomoże ci żadna dieta. Ja patrząc w lustro widziałam potwora z kołem ratunkowym, schabami po bokach, drugą brodą.... Nie mieściłam się w żadne swoje ubrania.:dry:Wstydziłam się w nocy przebierać w pidżamkę i spać z mężem. Tłuszcz wylewał się ze mnie. Nie było mowy o basenie... itp. Dostałam powera i samozaparcia i wio ...

As współczuję ci kobito. :-(Ale to tylko dziecko i nie jego wina, że nie panuje nad tym co robi.:-(Postaraj się o załatwienie mu tego, czego potrzeba.:tak:Trzymaj się cieplutko.

Ostatnia edycja:
Witam zdołowana tym razem.....

Mój mąż ma zamiar wyjechać na 2 miesiące prawie do Norwegii:szok:
Zaplanował sobie ze bierze urlop bezpłatny i leci z kolega......tam szwagier tego gościa załatwił im pracę......

Kto poznał moją najmniejszą pociechę wie czego się boje........boje się zostać z nimi sama bo nie wiem czy mi cierpliwości wystarczy:(
Do tego ja mieszkam w domu.....więc wiadomo jak jest .....
Teraz ta pierwsza klasa Wiki ......basen.....
Moze jak dobrze pójdzie zaproszą mnie na jakąś rozmowę w sprawie pracy? i co zostanę sama z tym wszystkim?

Jesteśmy trochę pod kreska finansowo......:-(no ale mam to gdzieś ja nie chce byc tu sama z dziećmi :wściekła/y:

No a z moim nie ma rozmowy w sumie dam sobie rade i tyle!:crazy:

J
za podręczniki ten komplet Nowe juz w szkole dałam 146 zł chyba.....No czyli za wszystkie dałam 205 zł.....( z angielskim i religią)
.koleżanka za Wesołą szkołę do 2 klasy dała 168 bodajże...;-) czyli ceny bardzo przystępne znalazłam.....takie jak w necie na stronach wydawnictwa;-)

Dzieki za życzonka.....

Paula tak to jest z tymi facetami....
Jak się uprą to nie przetłumaczysz...:baffled::baffled:

Dziś byliśmy na tym teście.
Całość zajeła Kubusiowi niespełna 40 minut.
Psycholog się śmiała,że robił wszystko jak błyskawica i miała problem z szybkością zapisywania wyników .
icon_lol.gif
icon_lol.gif

To co się małemu podobał zrobił bardzo szybko,ale to co było dla niego nudne to już wymagało naszej interwencji.
Pani psycholog wyszła do nas i poprosiła,żeby z nim coś zrobić bo się z Nią bawi zamiast pracować
icon_eek.gif
icon_eek.gif

Śmiała się,że bawi się z Nią w kotka i myszkę i w tym momencie ona niestety jest myszką.
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif

Po skończonym teście pani psycholog zawołała mnie na rozmowę i:
Matematycznie Kubuś jest na poziomie mocnej 2 klasy
icon_lol.gif

polonistycznie klasa 1 ,
znaczenie słów klasa 2 a nawet wyżej,
bardzo bogaty słownik i zasób słownictwa,
trafne dobieranie słów do sytuacji na obrazkach.

To jej ocena ogólna
icon_lol.gif

"Ogólnie środowiskowo znacznie przewyższa rówieśników a intelekt to Kubusiowi uszami wychodzi "
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif

Konieczna klasa integracyjna i indywidualny pedagog wspomagający,by mały się rozwijał na swoim poziomie, a nie był blokowany ogólnym poziomem klasy.
Pani psycholog powiedziała,że młody pracuje 3 razy szybciej niż średni 8 latek
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif

Na zadanie ,które robi się ok.25 minut Kubuś potrzebował 8 minut
icon_eek.gif
icon_eek.gif
icon_eek.gif

Pani powiedziała,że będą mieli z nim urwanie głowy ,ale będzie się uczył doskonale ,o ile sprostają jego wymaganiom i szybkości uczenia.
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif

25 sierpnia mamy jeszcze logopedę i badanie lekarskie
Orzeczenie przeniesione na początek września.

To tyle od nas na dzisiaj

reklama
Do góry