reklama
monia2925
mama Karoli,Kingi i Pati
Witajcie kobietki!
Witam również nową mamusię:-)
U nas nic nowego Mój m siedzi w szkocji jak zwykle,pogode mamy kiepska,i raczej nie zapowiada sie juz na jakas letnia poprawe:-(
Na weselu bylo rewelacyjnie,nizej wstawie fotki,oczywiscie zaskoczenie bylo kto mnie zobaczyl jakis mily komentarzyk w moim kierunku rzucil( haha),wybawilam sie choc nie pilam jakos mialam kiepski dzien i alkohol mi nie podchodzil ale bez tez mozna sie niezle bawic.
W niedziele z dziewczynami bylam w jaskini ale mialy radoche:-)
Witam również nową mamusię:-)
U nas nic nowego Mój m siedzi w szkocji jak zwykle,pogode mamy kiepska,i raczej nie zapowiada sie juz na jakas letnia poprawe:-(
Na weselu bylo rewelacyjnie,nizej wstawie fotki,oczywiscie zaskoczenie bylo kto mnie zobaczyl jakis mily komentarzyk w moim kierunku rzucil( haha),wybawilam sie choc nie pilam jakos mialam kiepski dzien i alkohol mi nie podchodzil ale bez tez mozna sie niezle bawic.
W niedziele z dziewczynami bylam w jaskini ale mialy radoche:-)
Załączniki
monia2925
mama Karoli,Kingi i Pati
kurcze z tymi zdjeciami to ja juz sama nie wiem dlaczego w takim rozmiarze wskakuja
Byłam ze swoim łotrem u tego psychiatry.
Popisał się jak zawsze.
Jak poprosiła by powiedział jak mama jego ma na imię to jej przeliterował trzykrotnie A-N-E-T-A i kazał zgadywać.
Jak zapytała o tatę to powiedział ,że tata to ANETA.
Potem wydusił D-A-R-E-K i znów kazał jej zgadywać.
W ciągu godziny 2 razy uciekł z gabinetu 3 piętra w dół,wcisnął maskotkę za grzejnik,skopał psychiatrę,pokazał jej jęzor z 10 razy,pokopał biurko i nie pozwalał jej pisać,wyrwał mi 3 garści włosów,podduszał mnie,pobił,pokopał psychiatrę jak chciała mi pomóc, a na koniec jak się chciała z nim pożegnać to dał jej nogę zamiast ręki Ja już wymiękam z tym gadem
Opis psychiatryczny będzie we wtorek do odbioru.
Na razie zaleciła szybką konsultację w ośrodku diagnostycznym SOTIS i zrobienie mu ukierunkowanej diagnozy przy zespole specjalistów.
Kazała się też zastanowić nad ewentualnym wprowadzeniem leków do terapii
Za wesoło więc nie jest :---baffled:
Popisał się jak zawsze.
Jak poprosiła by powiedział jak mama jego ma na imię to jej przeliterował trzykrotnie A-N-E-T-A i kazał zgadywać.
Jak zapytała o tatę to powiedział ,że tata to ANETA.
Potem wydusił D-A-R-E-K i znów kazał jej zgadywać.
W ciągu godziny 2 razy uciekł z gabinetu 3 piętra w dół,wcisnął maskotkę za grzejnik,skopał psychiatrę,pokazał jej jęzor z 10 razy,pokopał biurko i nie pozwalał jej pisać,wyrwał mi 3 garści włosów,podduszał mnie,pobił,pokopał psychiatrę jak chciała mi pomóc, a na koniec jak się chciała z nim pożegnać to dał jej nogę zamiast ręki Ja już wymiękam z tym gadem
Opis psychiatryczny będzie we wtorek do odbioru.
Na razie zaleciła szybką konsultację w ośrodku diagnostycznym SOTIS i zrobienie mu ukierunkowanej diagnozy przy zespole specjalistów.
Kazała się też zastanowić nad ewentualnym wprowadzeniem leków do terapii
Za wesoło więc nie jest :---baffled:
Nareszcie wszyscy faceci w moim domu śpią więc mam chwilę dla was
-j- jak tam czyszczenie portfela?;-) Udało się? Pewnie jest ci go łatwiej dźwigać bo jest na pewno zdecydowanie lżejszy;-):-)
Jak ci się udało wytrzymać na diecie kopenhaskiej? Ja nigdy nie mogłam się przemóc ale jak widziałam laski, które się męczyły niesamowicie żywiąc się tymi cudami...;-) Podziwiam A jeśli masz jakieś ciekawe, dietetyczne przepisy to wrzuć je na wątek kulinarny albo do naszego fitness klubu
Paula Powidz nie jest wielką mieściną- to prawda ale przynajmniej nie wydałaś zbyt dużo na karuzele, dmuchane zjeżdżalnie itp;-) Najważniejsze, że pogoda była i dziewczyny wyszlały się w wodzie a wy w dobrym towarzystwie spędziliście miło czas Mam nadzieję, że jeszcze nie raz uda nam się spotkać
No i przyjemnego rocznicowego wieczoru;-)
Bogu dzięki, że jeszcze wakacje bo inaczej chyba w ogóle bym tego bałaganu nie ogarnęła a tak po mału zaczyna u nas wyglądać jak w domu;-) Masz rację, że jak się szkoła zacznie to nie będzie lekko ale cóż- trzeba być silnym nie "mientkim";-)
Domek kupiliśmy od starszego małżeństwa, bardzo pedantycznego tak więc nie był zniszczony więc na razie z braku funduszy tylko go odmalowaliśmy. Powierzchnia użytkowa to 160m plus garaż. No i malenki ogródek ale jak na moje zamiłowanie ogrodnicze to w zupełności wystarczy
A co to bidulko za alergia cię męczy?
monia super, że weselicho się udało a do dobrej zabawy alkohol nie zawsze potrzebny;-) No i gratuluję udanego zaskoczenia rodziny:-) Jednak warto było
Kurcze nie zazdroszczę tej rozłąki z mężem no i pogody:-( U nas nie można marudzić- cały czas lato!:-)
As o rany nieźle się namęczyłaś i trochę dziś przeszłaś Dzielna mamuśka jesteś, mam nadzieję, że diagnoza nie będzie aż taka zła choć ja się w ogóle na tym nie znam Trzymam za was kciuki i naprawdę podziwiam- tyle jesteś w stanie przejść, wytrzymać choć pewnie każda z nas dla swojego dzieciaczka przeszłaby przez wszystko:-(
-j- jak tam czyszczenie portfela?;-) Udało się? Pewnie jest ci go łatwiej dźwigać bo jest na pewno zdecydowanie lżejszy;-):-)
Jak ci się udało wytrzymać na diecie kopenhaskiej? Ja nigdy nie mogłam się przemóc ale jak widziałam laski, które się męczyły niesamowicie żywiąc się tymi cudami...;-) Podziwiam A jeśli masz jakieś ciekawe, dietetyczne przepisy to wrzuć je na wątek kulinarny albo do naszego fitness klubu
Paula Powidz nie jest wielką mieściną- to prawda ale przynajmniej nie wydałaś zbyt dużo na karuzele, dmuchane zjeżdżalnie itp;-) Najważniejsze, że pogoda była i dziewczyny wyszlały się w wodzie a wy w dobrym towarzystwie spędziliście miło czas Mam nadzieję, że jeszcze nie raz uda nam się spotkać
No i przyjemnego rocznicowego wieczoru;-)
Bogu dzięki, że jeszcze wakacje bo inaczej chyba w ogóle bym tego bałaganu nie ogarnęła a tak po mału zaczyna u nas wyglądać jak w domu;-) Masz rację, że jak się szkoła zacznie to nie będzie lekko ale cóż- trzeba być silnym nie "mientkim";-)
Domek kupiliśmy od starszego małżeństwa, bardzo pedantycznego tak więc nie był zniszczony więc na razie z braku funduszy tylko go odmalowaliśmy. Powierzchnia użytkowa to 160m plus garaż. No i malenki ogródek ale jak na moje zamiłowanie ogrodnicze to w zupełności wystarczy
A co to bidulko za alergia cię męczy?
monia super, że weselicho się udało a do dobrej zabawy alkohol nie zawsze potrzebny;-) No i gratuluję udanego zaskoczenia rodziny:-) Jednak warto było
Kurcze nie zazdroszczę tej rozłąki z mężem no i pogody:-( U nas nie można marudzić- cały czas lato!:-)
As o rany nieźle się namęczyłaś i trochę dziś przeszłaś Dzielna mamuśka jesteś, mam nadzieję, że diagnoza nie będzie aż taka zła choć ja się w ogóle na tym nie znam Trzymam za was kciuki i naprawdę podziwiam- tyle jesteś w stanie przejść, wytrzymać choć pewnie każda z nas dla swojego dzieciaczka przeszłaby przez wszystko:-(
-J- Ja się bardzo cieszę ze do nas dołączyłaś
Napisz nam cos więcej o sobie ;-) No ze masz 3 super dzieciaczków to juz wiem........i widzę ;-)
...........Ile byś chciała zrzucić? bo juz nie pytam ile wżysz przy jakim wzroscie bo jak znam życie mało która babeczka chce się przyznac ..............
........... Moja idzie programem "Nowe juz w szkole"............
o sobie napisać? Nie wiem co... Wszystko wyjdzie w praniu ( pisaniu) ;-)
A ja się przyznam ile ważyłam... Jeszcze 2 tyg. temu 71 kg. przy wzroście 160cm. Obecnie 64kg i waga w dół leci... Pozbyłam się koła ratunkowego i schabów. :-)
Moja Julka też idzie tym programem a Kacper ciągnie "Wesołą szkołę". Paula kupiłaś już podręczniki? Ile zapłaciłaś za komplet?
spóźnione ale szczere i ode mnie życzonka.:-)
Łoo portfel puściutki i leciutki :-(. Ale najważniejsze , że dzieci zadowolone z zakupów.-j- jak tam czyszczenie portfela?;-) Udało się? Pewnie jest ci go łatwiej dźwigać bo jest na pewno zdecydowanie lżejszy;-):-)
Co do D I E T Y... Miałam silną wolę , zaparcie i wymierzony cel. Jak nie będziesz chciała schudnąć to nie schudniesz i za nic w świecie nie pomoże ci żadna dieta. Ja patrząc w lustro widziałam potwora z kołem ratunkowym, schabami po bokach, drugą brodą.... Nie mieściłam się w żadne swoje ubrania.Wstydziłam się w nocy przebierać w pidżamkę i spać z mężem. Tłuszcz wylewał się ze mnie. Nie było mowy o basenie... itp. Dostałam powera i samozaparcia i wio ...
As współczuję ci kobito. :-(Ale to tylko dziecko i nie jego wina, że nie panuje nad tym co robi.:-(Postaraj się o załatwienie mu tego, czego potrzeba.Trzymaj się cieplutko.
Ostatnia edycja:
Paula 13
mama Wiki i Tati
Witam zdołowana tym razem.....
Mój mąż ma zamiar wyjechać na 2 miesiące prawie do Norwegii
Zaplanował sobie ze bierze urlop bezpłatny i leci z kolega......tam szwagier tego gościa załatwił im pracę......
Kto poznał moją najmniejszą pociechę wie czego się boje........boje się zostać z nimi sama bo nie wiem czy mi cierpliwości wystarczy
Do tego ja mieszkam w domu.....więc wiadomo jak jest .....
Teraz ta pierwsza klasa Wiki ......basen.....
Moze jak dobrze pójdzie zaproszą mnie na jakąś rozmowę w sprawie pracy? i co zostanę sama z tym wszystkim?
Jesteśmy trochę pod kreska finansowo......:-(no ale mam to gdzieś ja nie chce byc tu sama z dziećmi
No a z moim nie ma rozmowy w sumie dam sobie rade i tyle!
J za podręczniki ten komplet Nowe juz w szkole dałam 146 zł chyba.....No czyli za wszystkie dałam 205 zł.....( z angielskim i religią)
.koleżanka za Wesołą szkołę do 2 klasy dała 168 bodajże...;-) czyli ceny bardzo przystępne znalazłam.....takie jak w necie na stronach wydawnictwa;-)
Dzieki za życzonka.....
Mój mąż ma zamiar wyjechać na 2 miesiące prawie do Norwegii
Zaplanował sobie ze bierze urlop bezpłatny i leci z kolega......tam szwagier tego gościa załatwił im pracę......
Kto poznał moją najmniejszą pociechę wie czego się boje........boje się zostać z nimi sama bo nie wiem czy mi cierpliwości wystarczy
Do tego ja mieszkam w domu.....więc wiadomo jak jest .....
Teraz ta pierwsza klasa Wiki ......basen.....
Moze jak dobrze pójdzie zaproszą mnie na jakąś rozmowę w sprawie pracy? i co zostanę sama z tym wszystkim?
Jesteśmy trochę pod kreska finansowo......:-(no ale mam to gdzieś ja nie chce byc tu sama z dziećmi
No a z moim nie ma rozmowy w sumie dam sobie rade i tyle!
J za podręczniki ten komplet Nowe juz w szkole dałam 146 zł chyba.....No czyli za wszystkie dałam 205 zł.....( z angielskim i religią)
.koleżanka za Wesołą szkołę do 2 klasy dała 168 bodajże...;-) czyli ceny bardzo przystępne znalazłam.....takie jak w necie na stronach wydawnictwa;-)
Dzieki za życzonka.....
Paula tak to jest z tymi facetami....
Jak się uprą to nie przetłumaczysz...
Dziś byliśmy na tym teście.
Całość zajeła Kubusiowi niespełna 40 minut.
Psycholog się śmiała,że robił wszystko jak błyskawica i miała problem z szybkością zapisywania wyników .
To co się małemu podobał zrobił bardzo szybko,ale to co było dla niego nudne to już wymagało naszej interwencji.
Pani psycholog wyszła do nas i poprosiła,żeby z nim coś zrobić bo się z Nią bawi zamiast pracować
Śmiała się,że bawi się z Nią w kotka i myszkę i w tym momencie ona niestety jest myszką.
Po skończonym teście pani psycholog zawołała mnie na rozmowę i:
Matematycznie Kubuś jest na poziomie mocnej 2 klasy
polonistycznie klasa 1 ,
znaczenie słów klasa 2 a nawet wyżej,
bardzo bogaty słownik i zasób słownictwa,
trafne dobieranie słów do sytuacji na obrazkach.
To jej ocena ogólna
"Ogólnie środowiskowo znacznie przewyższa rówieśników a intelekt to Kubusiowi uszami wychodzi "
Konieczna klasa integracyjna i indywidualny pedagog wspomagający,by mały się rozwijał na swoim poziomie, a nie był blokowany ogólnym poziomem klasy.
Pani psycholog powiedziała,że młody pracuje 3 razy szybciej niż średni 8 latek
Na zadanie ,które robi się ok.25 minut Kubuś potrzebował 8 minut
Pani powiedziała,że będą mieli z nim urwanie głowy ,ale będzie się uczył doskonale ,o ile sprostają jego wymaganiom i szybkości uczenia.
25 sierpnia mamy jeszcze logopedę i badanie lekarskie
Orzeczenie przeniesione na początek września.
To tyle od nas na dzisiaj
Jak się uprą to nie przetłumaczysz...
Dziś byliśmy na tym teście.
Całość zajeła Kubusiowi niespełna 40 minut.
Psycholog się śmiała,że robił wszystko jak błyskawica i miała problem z szybkością zapisywania wyników .
To co się małemu podobał zrobił bardzo szybko,ale to co było dla niego nudne to już wymagało naszej interwencji.
Pani psycholog wyszła do nas i poprosiła,żeby z nim coś zrobić bo się z Nią bawi zamiast pracować
Śmiała się,że bawi się z Nią w kotka i myszkę i w tym momencie ona niestety jest myszką.
Po skończonym teście pani psycholog zawołała mnie na rozmowę i:
Matematycznie Kubuś jest na poziomie mocnej 2 klasy
polonistycznie klasa 1 ,
znaczenie słów klasa 2 a nawet wyżej,
bardzo bogaty słownik i zasób słownictwa,
trafne dobieranie słów do sytuacji na obrazkach.
To jej ocena ogólna
"Ogólnie środowiskowo znacznie przewyższa rówieśników a intelekt to Kubusiowi uszami wychodzi "
Konieczna klasa integracyjna i indywidualny pedagog wspomagający,by mały się rozwijał na swoim poziomie, a nie był blokowany ogólnym poziomem klasy.
Pani psycholog powiedziała,że młody pracuje 3 razy szybciej niż średni 8 latek
Na zadanie ,które robi się ok.25 minut Kubuś potrzebował 8 minut
Pani powiedziała,że będą mieli z nim urwanie głowy ,ale będzie się uczył doskonale ,o ile sprostają jego wymaganiom i szybkości uczenia.
25 sierpnia mamy jeszcze logopedę i badanie lekarskie
Orzeczenie przeniesione na początek września.
To tyle od nas na dzisiaj
reklama
Paula 13
mama Wiki i Tati
Nie no Kuba jest jedyny w swoim rodzaju:-)
Masz powody do dumy......ale i nie mało problemów.....Ci wszyscy specjalisci.....szok normalnie
Masz powody do dumy......ale i nie mało problemów.....Ci wszyscy specjalisci.....szok normalnie