reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci urodzone w 2002 roku

Witam w niedzielny poranek.

Kasiu witaj w naszym gronie.Opowiedz coś o swojej córeczce więcej.
I jak widzę to druga córa jest malutka.

małaulka-to fajnie ze już klucze odebraliście

U nas wczoraj lało jak nie wiem po południu.
Więc z braku pogody wybraliśmy się do Kielc na zakupy ro Tesco i reala.
Nic sobie nie kupiłam ,a chciałam jakieś spodnie takie na cieplejsze dni,ale nic mi w oko nie wpadło.
AS zgadłaś- ,ja prowadziłam w obie strony,na początku miałam trochę strach ,ale ok.było,i nawet m.się nie czepiał .Dodam że do Kielc mamy 50km,i to moja pierwsza podróż autkiem jako kierowca,już z prawkiem.:-)
A dziś zbieramy się pomalutki i jedziemy do Bałtowa,:biggrin2:,Chłopaki nie mogą się doczekać,tzn.Maciuś i m.
mojemu m,się tam w zeszłym roku podobało bardzo więc nas dziś zabiera.
A Maciuś uwielbia dinozaury,teraz w soku Pysiu są naklejki z dinkami,już je zbiera,ma kilka książek o dinozaurach,encyklopedie,i około 100 figurek dinozaurów.Myślałam że mu się to znudzi,ale nie interesuje się nimi jak tylko skończył 3 lata.

A moja siostrzenica leży w szpitalu,z zapaleniem oskrzeli trafiła,i na dodatek zaraziła się w szpitalu rota.masakra,siora umordowana na maksa,jest w ciąży,a szwagra w delegację wysłali ,szef nie chciał nic słyszeć o tym że ma malutką córeczkę w szpitalu i żonę w zaawansowanej ciąży,(26tyd.)
Jakaś znieczulica jest,ci ludzie serca nie mają.
Miałam jej jechać pomóc trochę ,ale jak Paula rota złapała to nie pojadę bo boję się że do domu przywleke to dziadostwo i chłopaki się zarażą.

Ale się rozpisałam:zawstydzona/y:

Ps.Emil jak widzi grupkę dzieciaków to leci do nich i woła Dzieci,dzieci,kurde jak to śmiesznie wygląda.

Miłej niedzieli życzymy wszystkim.

reklama
Hmmm...coś więcej o Paulinie:-p.Jak już wcześniej pisałam mieszkamy w Niemczech.Paulina obecnie chodzi tu do zerówki(wcześniej do przedszkola)w kto rej nie uczą niczego konkretnego.W porównaniu do polskich dzieci moja córką jest daleko w tyle:tak: z pisaniem i czytaniem .Poza tym raz w tygodniu chodzimy do logopedy,bo ma problemy z wymawianiem r,s c,z.Niby jest juz lepiej ale jak sie zapomni to caly czas sepleni:-(. Moze któraś z was ma jakiś dobry sposób ???:-):-):-)

Czesc:-):-)
ASIULKA-u nas tez wczoraj tak strasznie padalo:szok:ulewa na maxa:wściekła/y::wściekła/y:i dzisiaj znowu to samo,dwa razy juz na dwor wychodzialm:wściekła/y::wściekła/y:
KASIA-ja mam kolezanke z Gliwic:-)
Moj Kuba ma problem z sz,cz .....Jak go poprawiam to powie poprawnie,ale jak sam mowi to czesto zapomina:-(
no ale w sumie bedzie mila z tym problem,bo chodzi do angielskiej szkoly a tam niestety nie ucza ich tego,wiec tylko co ja w domu.
A co twoja teraz przerabia w szkole???
Ja tez sadzilam ze tutaj jest nizszy poziom,ale On ostatnio przyniosl prace domowa ,a tam juz ma mnozenie do 20:szok::szok:Kurde on nie ma jeszcze 7 lat skonczonych ,a tutaj mnozenie:dry::dry:i tak dzisiaj z nim siedzialam i kurcze troche tego nie kuma:dry::dry::dry::dry:
Wiesz co apropo tego seplenienia to moaj kolezanka mial problem z corka i kupila taki zestaw na pycie na nauki poprawnej mowy,poszukaj w googlach:-)
MALAULKA-no to teraz czeka was szykowanko domku,fajnie:-):-)

Paulina pójdzie dopiero do szkoły od sierpnia(tu tak się zaczyna)a w zerówce nie ucza się pisać,to co ja jej w domu pokazuje to umie.:happy2:Tu jest tak śmiesznie,bo grupy w przedszkolu składają się z dzieci od 3 do 6 lat i tylko raz na jakiś czas jest robiona osobna grupa zerowkowiczow(trwa tydzień) i tam wtedy przerabiają jakiś temat-ostatnio mieli Egipt a wcześniej cyrk:baffled::baffled::baffled:

Cześć dziewczynki, tęskniłyście?:-D Miałam spadek weny twórczej spowodowany choróbskiem.:baffled: Zatoki mi powaliło i byłam półprzytomna. No ale dla kobiety z dwójką dzieci chorowanie nie chodzi w grę....:wściekła/y:Mimo wolnego odwaliłam więcej roboty niż w pracy - mycie podłóg, okien itd....:wściekła/y:Dobrze że już koniec tego zwolnienia, bo więcej by mnie chyba zabiło...:-D
Kurczę, niewiele pamiętam, ale...
Kasia.883 - witaj w naszym gronie.
As, próbowalam coś poczytać o tej chorobie, ale terminologia medyczna mnie powaliła - nic nie kumam.:zawstydzona/y:Rozumiem tylko z tego co pisałaś że Młody będzie w jakiejś szkole integracyjnej? A w jakiej jeśli można wiedzieć, bo wiem że u mnie na osiedlu są chyba 2 takie szkoły, a że Ty wcale nie tak daleko ode mnie mieszkasz, to może gdzieś obok mnie będzie chodzić????

No i macie - tak to jest jak się długo nie pisze - skleroza dopada.
Więc chorym życzę zdrówka, tym co się będą przeprowadzać zazdroszczę i życzę cierpliwości i radości w urządzaniu nowego domu....:tak:

A co do wycieczek, to moja Weronika dziś z przedszkola pojechała na wycieczkę "z wizytą w pasiece". Mam nadzieję że wróci w całości i bez histerii, bo po ugryzieniu rok temu jest totalną panikarą jeśli chodzi o owady...:baffled: Sama jestem ciekawa jak to wyglądało.

Hej laski
U nas ok.
Dziś kurier przywiózł rower Emila ,jest super.Mały całe dopołudnie w nim przesiedział.
My niedzielę w Bałtowie spędziliś my super,chłopaki się tak wyszaleli,że jak wsierdliśmy do auta,nie zdążyłam z parkingu wyjechać i obaj spali już:-D:-D.
Mój mężuś dał mi znowu auto i fajnie się jechało.
Wróciliśmy o 18.Chłopaki już wykąpani w łóżkach leżeli o 20.

Wieczór zleciał szybciutko,padłam i ja ze zmęczenia ,a dziś nie chciało mi się rano wstać.
Dobrze że Maciuś miał do szkoły później bo był festyn koło szkoły,bo trzecia klasa wygrała ogólnopolski konkurs "Mleko z Klasą",wszystkie dzieci z 3 b,dostały rowery.I nie było dziś lekcji tylko festyn z tej okazji,była nawet telewizja .
.Polska.Fotki z Bałtowa w galerii

Witajcie dziewczynki.
Melduję że Weronika wróciła z wycieczki do "pszczelarni" cała i zdrowa.;-)Ale z tego mojego dziecka wyciągnąć jakieś konkretne informacje to jest praca katorżnicza.:baffled: Tak to gada jak najęta, ale jak Ją o coś zapytać to już się język plącze. Najchętniej odpowie "faaaajnie było" i koniec rozmowy.:baffled: Dobrze choć że Pani pstrykała zdjęcia to może coś się zobaczy.

Asiulka, mam do Ciebie pytanie, bo widzę że Ty jesteś zaangażowana w to zbieranie pieniążków dla Zosi, więc może wiesz... Czy jest możliwość np. dołożyć jakieś swoje rzeczy na aukcje dla Zosi? Mam coś tam do sprzedania, więc może by na to poszło. Tylko nie wiem jak to zrobić....:baffled:

Dzagud ,oczywiście że można wysłać paczuszkę z ciuszkami przeznaczonymi na aukcję Zosi,ja wysłałam i wczoraj już doszła.Teraz szykuję następną.
Prześlę Ci na priv,adres do krupki i będziesz mogła do niej wysłać tą paczuszkę.

reklama
Witam mykam nadrobić zaległości.......

Monia uśmiałam się z Twoich lasek i tej samochodowej zjeżdżalni......:-D
Monia i jak zakupy? kupiłas cos sobie na komunie? no kiecki dziewczyn wstawiłaś??????ja Wiki tez ładna kupiłam.......bo teraz w sobotę miałam komunię chrzesniaka......

Asiulka jak tam Paula?:sorry2:
No Asiulka u Was w weekendy zawsze rodzinne wycieczki......super!
Zaraz lecę na galerie jak foty wstawiłas........a nowy rower tez jest>?;-)

Doris uuuuu u mnie drzemka jest......i się bardzo ciesze z tego........moja Wiki jeszcze wcześniej niz Dawidek zrezygnowała :dry:ze spania........
powiem Ci ze mamy juz z Tati mały sukces nocnikowy :tak:od 4 dni po domu pieluchy nie nosi i na podwórku tez.......i robi na nocnik:wink:
Pytałaś o spotkanko.......więc kolezanka z Irlandii jeste taka jak znam ją z neta..........czyli żadnych zaskoczen nie było...........bardzo fajnie spądzieliśmy czas........na grillowaniu, spacerkach, pogaduszkach.......
Ale miałaś przygody ostatnio.......a to był przeciez 13 :szok::-D

Małaulka ja po fryzjerze......no tył sobie chyba nastepnym razem bardziej wytnę......ale ogólnie jest oki.......no i kolor pojasniał wreszcie......potem foty z komunii wstawię to mnie zobaczysz:)
Jak tam katar Lenki minął?
No i jak tam męzus w Polsce?
Super ze klucze juz macie:)

As
no oceny piekne nie dziwie się ze dumna jestes.......tez bym była:tak:
Zespół Aspargera......właśnie tez pomyslałam o tym co asiulka napisała.......
A ta klasa integracyjna to jak ma wygladać? ile osób w niej ? itd.......

Kasia
witaj!!!!!!! juz raz sie pojawiłas i co??????z niknęłas potem........:tak:
U mnie miała taki problem mój chrzesniak.........ale jak usunęli mu migdały........to jak reką odjął problem zniknął........a tez do logopedy chodzili.......
a u pauli to niby od czego jest ta wada wymowy? co lekarze mówia????

Dzagud
dobra jestes........chora a w domu zapitalała:szok::-D
Wazne ze wycieczka sie udała.......;-) Moja Wiki w przyszłym tyg jedzie na 4 dni na zielone przedszkole do Wisły;-) ciekawe jak jej się bedzie podobać.......w zeszłym roku byli na 3 dni.......:tak:na wycieczce......

Asik kiedy znajdziesz dla nas chwilkę?:sorry2:

Ostatnia edycja:
Do góry