reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzieci - badania profilaktyczne, szczepienia, pielęgnacja

Ania jak Ci cenowo wychodzi to balneum? Bo oilatum 500ml. kosztuje prawie 70 pln i starcza mi na jakie 1,5 miesiąca. Zastanawiałam się czy balneum nie jest tańsze.
Balneum jest tylko w 200 ml butelkach i kosztuje ok 24 zł, czyli jest tańsze od oiliatum o jakieś 2 zł na 100 ml. Mi ta buteleczka starcza na ponad miesiąc. Może ja za mało leje:confused:

reklama
My Zuzię kąpiemy w oliwce Hippka, do tego mydełko Nivea i finito, do pupki sudocrem, ale tylko wtedy, kiedy skóra robi się zaczerwieniona + obowiązkowo chusteczki nawilżone albo wacik i mydełko:tak:

Maja kąpana jest w oilatum i smaruję ja później kremem oilatum( mam to na recepte bo Maja ma bardzo suchą skórę i nic nie płacę za to bo dzieci do 16 roku życia mają tu lekarstwa za darmo jeśli mają receptę:-)), do dupki używam sudokremu lub pudru johnson jak jest czerwona ale to bardzo rzadko, chusteczki nawilżające pampers obowiązkowo.

My kilka razy kapalimy synka w płynie z oliwką Nivea, ale odkąd mały tak chlapie, że czasem pryska sobie do buzi albo liże rączki, to przestalismy cokolwiek dawać. Problemów skórnych nie ma żadnych, a jak ma zaczerwienienia w fałdkach od gumek z pieluszki, to smaruję je Alantanem. A tak to po każdej kupce chusteczki nawilżane + oliwka.

Zania fajnie, że macie za darmo;-)

Ja kupuje kosmetyki Musteli, no i Quintuś ma już swoje perfumy, dostał na prezent a pachną jak naworodek, taka domieszka mleczka pudru i małego dzidziusia. Rzadko używamy bo przecież nasze dzieci jeszcze tak pachną no ale sie przydadzą, będe go smarowała nimi jak będzie jakas okazja chodzi o to żeby jakos czuł, że to np dziś święto, ładnie ubrany włoski na krem, jeszcze nie na żel;-) no i perfumy;-)

kurcze - to Quintus bedzie dziewczyny zarywal jak bedzie taki elegancki :-)
Jasio niestety jak pachnie mlekiem to jest to okropny zapach - Nutramigen smierdzi jak surowe potarte ziemniaki :-D

Dziewczyny a ja już mam dość problemów ze skórą. Kacper dostał jakiś zaczerwień na brzuszku i plecach (takie szorstkie plamy czerwone). Lekarka postawiła diagnozę że to alergia. Odstawiłam na początek produkty mleczne w swojej diecie i nic. Przestaliśmy używać płynów do kąpieli dla małego (powiedziała żeby kąpać go w samej wodzie i 1 raz w tygodniu w oilatum) - i nadal nic. Odstawiłam mu soczki z marchewki i jabłka... Właśnie zmieniłam dziś proszek. Ale już jestem w desperacji i zastanawiam się czy nie przejść na dietę i jeść tylko suchą bułkę:wściekła/y:
Dostaliśmy na tą alergię maść laticort (chyba tak się nazywa) - po 2 razach było już lepiej, a teraz chyba nie pomaga, oraz maść robioną z witaminami. Też nie pomaga:-(
Miała któraś z Was taki problem? Już zdesperowana chodzę, bo do tego maluch nie robi kupy. Ostatnie 3 razy robił po czopku, a dziś jest 5 dzień bez kupy i nie chcę mu dawać znów czopka. Od 3 dni daję mu lacidofil (nie pamiętam czy to tak się pisze).

my kąpiemy Piotrusia w żelu do kąpieli z Nivei - już nie uzywam oilatum ale włąsnie jakieś płyny do kapieli i tego typu sprawy ;-)oliwki nigdy nie używaliśmy bo nie było takiej potrzeby :tak:a jak potrzebuje nawilżyć małego to mam mleczko nawilżające bubchena - jestem z niego bardzo zadowolona - super się rozprowadza i wsiąka no i ładnie pachnie ;-)

Dziewczyny a ja już mam dość problemów ze skórą. Kacper dostał jakiś zaczerwień na brzuszku i plecach (takie szorstkie plamy czerwone). Lekarka postawiła diagnozę że to alergia. Odstawiłam na początek produkty mleczne w swojej diecie i nic. Przestaliśmy używać płynów do kąpieli dla małego (powiedziała żeby kąpać go w samej wodzie i 1 raz w tygodniu w oilatum) - i nadal nic. Odstawiłam mu soczki z marchewki i jabłka... Właśnie zmieniłam dziś proszek. Ale już jestem w desperacji i zastanawiam się czy nie przejść na dietę i jeść tylko suchą bułkę:wściekła/y:
Dostaliśmy na tą alergię maść laticort (chyba tak się nazywa) - po 2 razach było już lepiej, a teraz chyba nie pomaga, oraz maść robioną z witaminami. Też nie pomaga:-(
Miała któraś z Was taki problem? Już zdesperowana chodzę, bo do tego maluch nie robi kupy. Ostatnie 3 razy robił po czopku, a dziś jest 5 dzień bez kupy i nie chcę mu dawać znów czopka. Od 3 dni daję mu lacidofil (nie pamiętam czy to tak się pisze).
Mi lekarka nie kazała dawać czopków tylko przed pierwszym porannym karmieniem dać wody z glukozą odczekać 30 min i dopiero nakarmić. A jak małemu wyskoczyły na skórze czerwone krostki-bąbelki ponoć od czegoś co zjadłam to kazała kąpać właśnie w balneum i uważać na to co jem. Teraz jest już wszystko ok.

reklama
Do góry