reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dzidziusiowy kącik i akcesoria

reklama
Przywieźli chłopaki już łóżeczko ,wózek i pierwszą partie ubranek .Jestem oczywiście już po praniu wszystkiego włącznie z wózkiem .Jest ładna pogoda więc korzystam .Niestety oddałam już aparat i nie mogę wstawić zdjęć ,może za jakiś czas .

Oj dziewczynki jak sie tak to wszystko na raz czyta to wychodzi tu jakis kacik o praniu!!! ( Zartuje)
Ja juz dawno popralam i poukladalam do komodki wiec rozumiem to wasze zawziecie!!! Tak jak to Aneczka napisala pranie takich malutkich ciuszkow sprawia ogromna przyjemnosc!!
Corsini nie martw sie ze nic nie masz tylko sie ciesz ze sie obudzilas!!! Do porodu masz jeszcze chwilke a sklepow jest pelno!!! Ja tez jeszcze duzo rzeczy musze skompletowac ale ciesze sie ze te najwazniejsze, jak lozeczko czy wozek , juz mam!!
Iwonko rozumiemy cie ze nie chcesz zapeszyc ale przesady doprowadzaja nas do takiego strachu panicznego ze nie mozemy nic zrobic a mysle ze to juz najwyzsza pora wybrac sie do sklepiku!!! Zobacz jak daleko juz jestesmy, to juz finisz wiec co sie moze zlego zdarzyc??? Nawet o tym nie mysl!!! Ty jestes zdrowa, dziedziolek tez sie prawidlowo rozwija wiec jak teraz mu nic nie kupisz to bedzie mu smutno jak sie urodzi i nic nie bedzie mial!!!

Zgadzam sie z Tobą Kreciku jakbyśmy tak słuchały tych wszystkich przesądów to byśmy zwariowały.Jest ich po prostu mnóstwo.Iwonko spokojenie możesz już zacząć kompletować ubranka bo to już naprawdę FINISH.Nie słuchaj takich pierdół.Wszystko będzie dobrze zobaczysz.

Jak tak czytam to tez dochodze do wniosku ,ze wole wszystko miec gotowe niz pozniej sie denerwowac ,ze czegos potrzebuje a nie mam jak do sklepu jechac. Zostatly mi juz tylko pierdolki do kupienia , no i fotelik , na ktory wciaz nie moge sie zdecydowac ::) Nie wiem czy kupic taki , ktory pasuje do wozka czy zwykly.Planuje sobie tez kupic taka chuste do noszenia maluszka.Wiem ,ze sa rozne opinie ale ostatnio w TVNStyle rehabilitant mowil ,ze sa najlepszym sposobem noszenia noworodkow(oczywiscie tak jak w foteliku nie wolno trzymamc dzidzi za dlugo)

wzielam sie ostro do roboty i odwalilam caleeeeeeeee prasowanie...ciuszki juz poskladane czekaja na Malutka...a jutro zakupy...wozek,lozeczko,jeszcze troche ubranek itd.Niewiem skad dzis u mnie tyle sily bo wczoraj padalam a dzis???super-dobrze ze sie Was posluchalam

Widzę IWONKO że dałaś się jednak przekonać .Tak trzymaj ,bo po to jestesmy tu wszystkie żeby się nawzajem wspierać .Kupuj i chwal się wszystkim

Aneczka-co do chusty to musisz być pewna, że z bioderkami wszystko ok i wtedy możesz nosić w chuście-tak ja w TVN słyszałam i to nie za długo

Dziewczyny,wybaczcie bo rzadko teraz zaglądam i może coś przegapiłam ale jakiej firmy kupujecie chusteczki nawilżające na pupcie pociech?NO bo tego tyle jest że nie wiem które najlepsze.

reklama
Kaju-sporo jest na wątku głównym:polecam-odradzam. albo wpisz w wyszukiwarkę "chusteczki". Ja mam kupione nivea bo ładnie pachną, ale to raczej kwestia gustu matki i braku uczulenia maluszka, to on ostatecznie zweryfikuje nasz zakup. Proponuję kupić najpierw mniejsze opakowanie w większym plastikowym pudełku, tak żeby potem do pudełeczka weszły chusteczki firmy, która bedzie dla dzidziusia najodpowiedniejsza (nie uczuli)

Do góry