reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dzidziuś i studia

I jeszcze.. duzo piszecie o ITS i IOS czy nie trzeba przypadkiem być dobrym studentem i mieć odpowiednio wysokiej średniej by przyznali taki tok studiów?

W regulaminie mojej uczelni jest tak o IOS:

Zgodę na realizację studiów według indywidualnej organizacji wydaje Dziekan na uzasadniony wniosek studenta.

I tak tez to rozumiem. Student musi we wniosku o IOS wykazać, że jego sytuacja spowodowała potrzebę studiowania właśnie według indywidualnej organizacji. Jak jest z ITS? Tutaj chyba liczą się wyniki, ale u mnie w regulaminie nie ma przewidzianego ITS, tylko IOS, więc może to zależy od regulaminu?:sorry2: Warto najpierw przeczytać wszystkie regulaminy, żeby później wiedzieć na czym się stoi (z doświadczenia wiem, że osoby pracujące w dziekanacie czy sekretariacie wcale nie muszą znać regulaminu i mogą wmawiać nam bzdury:angry:) A poza tym nieznajomość prawa szkodzi ;-)

reklama
to prawda, że do przyznania indywidualnej organizacji albo toku studiów trzeba mieć odpowiednią średnią, ale w przypadku ciąży wyniki nie mają znaczenia, to się po prostu nam należy! (przynajmniej tak jest u mnie na uczelni)

A czy któraś z Was studiuje/ studiowała na SGGW? Bo ja tam właśnie studiuję a to dość specyficzna uczelnie-dużo zajęć praktycznych i ćwiczeń..
no i ponawiam pyatnie czy któraś z Was jest już po powrocie z dziekanki? Ciężko było sie rozstać z dzieciątkiem? Ciężko znów zmobilizować się do nauki?
PS mam takie małe pytanko, bo trochę sie nie moge połapać na tym forum:sorry2:jak mam zmienić ustawienia żeby dostawać powiadomienia o odpowiedziach na dany temat? To w ogóle możliwe?

Ja byłam na dziekance, ale ze względów finansowych.:sorry2: Po powrocie udało mi się szybko wrócić do uczenia się, co nie było takie trudne.

Jeśli chodzi o otrzymywanie powiadomień o nowych postach na dany temat trzeba na różowym pasku znaleźć narzędzie wątku i dać subskrybuj wątek. Jeśli pojawi się nowy post na wybranym wątku, to dostaniesz powiadomienie na pocztę.

Ja jestem na IV roku i powiedziałam dyrektorowi instytutu, że jestem w ciąży. On mi pogratulował, ale odradza indywidualny tok nauczania, mówi że lepiej na tym wyjdę jak się podogaduje z wykładowacami. Sama nie wiem co robić...

nie musisz składać żadnego zaświadczenia od ginekologa, w tym podaniu musisz jedynie wpisać uzasadnienie dlaczego starasz się o ios, więc wpiszesz sobie że Twoja decyzja spowodowana jest ciążą czy że spodziewasz się dziecka czy coś w tym stylu...
ja się pochwalę, sesja zaliczona idealnie, nawet ani jednej 3 nie ma!! :szok: aż dziwne...
ale jednak dzidziuś motywuje, warto się dogadywać i zaliczać wczesniej co się da i nie gromadzić wszystkiego na koniec :-)

dziewczyny wszystko da się pogodzić. ja też studiuję (ostatni rok) na medycznej. jest ciężko, bo to i zaliczenia, i praktyki (na szczęście nie muszę na nie chodzić)- a muszę dodać że studiuję na odległość... przyjeżdżam tylko na egzaminy. wszystko da się pogodzić i załatwić. jestem właśnie po sesji- najlepiej mi chyba poszła ze wszystkich jakie do tej pory miałam. dzieci motywują i to jak... :-)

reklama
No tak ale u nas spora czesc zaejc jest zwiazana z wysilkiem fizycznym…. I wlasnie w tym problem z brzuszkiem to niemozliwe.

Do góry