U nas po marchwi też się kupka splastelinowała, nawet uczciliśmy pierwszą 4 lipca "dniem kloca" Ale jak na obiad jest marchew, to do picia soczek jabłkowy, a jak na obiad zupka jarzynowa to soczek bananowy może być i już kupka luźniejsza
reklama
Marta1981
Rodzyneczka
U nas wczoraj bez kupy i trochę go dziś męczyło to porządny masaż zrobiłam i wyszła plastelina i tak wychodziła itd. - poszły mi ze 4 chusteczki Huggies i myślałam że koniec, podwinęłam pampka a tu sruuuu rzadkie wyleciało jak z armaty. straty- kocyk z przewijaka obabrany
H
Harsharani
Gość
Armatka
Dzieki za odpowiedz dzieewczyny, bo juz myslalam, ze tylko ja zostalam z cycem
Dzieki za odpowiedz dzieewczyny, bo juz myslalam, ze tylko ja zostalam z cycem
spring
Szczęścia dwa :)
Dziewczyny, mam pytanie do mam,które maja starsze dzieciątka (i nie tylko;-)): czy szczepiłyście swoje pociechy na pneumokoki (szczepionką Prevenar) i przeciwko ospie - szczepionką Varilrix? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Bo ja chyba zaszczepię Jasia p/ospie ze wg na Anię. Od września idzie do przedszkola i boję się tego, co może z niego przynieść Zastanawiam się też nad pneumokokami dla niego. W przypadku jasia byłaby to już tylko jedna dawka, a u Ani po 6 miesiącu-2 + 1 dawka przypominająca.
Aha, a czy ta szczepionka p/ospie całkowicie chroni przed zachorowaniem czy tylko w razie choroby gwarantuje lżejszy przebieg?
Aha, a czy ta szczepionka p/ospie całkowicie chroni przed zachorowaniem czy tylko w razie choroby gwarantuje lżejszy przebieg?
madzikm
Mamy lutowe'07
spring- ja szczepiłam Zosię prevenarem na pneumo p 2 roku życia, z HElenką będzie podobnie
na ospę nie szczepiłam, nie wiem nic na ten temat
harsh - moja Helenka tylko na piersi cały czas od tygodnia nawet żadnych herbatek nie daję.
Dziś w nocy sie budziła co 3 h - przeginała, jak tak dalej będzie to zacznę coś kombinować
na ospę nie szczepiłam, nie wiem nic na ten temat
harsh - moja Helenka tylko na piersi cały czas od tygodnia nawet żadnych herbatek nie daję.
Dziś w nocy sie budziła co 3 h - przeginała, jak tak dalej będzie to zacznę coś kombinować
Z ospa jest problem, ponieważ chroni przed zachorowaniem na jakieś 15-20 lat no i w wieku dorosłym mozna ją złapać i ciężko przechorować. mój przyjaciel leżał 3 tyg z zapaleniem płuc. Wiatrówka nawet dla niemowlat nie jest groźna.
spring
Szczęścia dwa :)
Z ospa jest problem, ponieważ chroni przed zachorowaniem na jakieś 15-20 lat no i w wieku dorosłym mozna ją złapać i ciężko przechorować. mój przyjaciel leżał 3 tyg z zapaleniem płuc. Wiatrówka nawet dla niemowlat nie jest groźna.
Vetka to myślisz,żeby raczej nie szczepić? Kurcze, w końcu to 230zł. Chciałam zaszczepić Jasia żeby przypadkiem Ania się nie zaraziła będąc niemowlęciem. A czy jest sens szczepić go jeszcze na pneumokoki w wieku 4 lat?
reklama