reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

U nas po marchwi też się kupka splastelinowała, nawet uczciliśmy pierwszą 4 lipca "dniem kloca" :D Ale jak na obiad jest marchew, to do picia soczek jabłkowy, a jak na obiad zupka jarzynowa to soczek bananowy może być i już kupka luźniejsza :)

reklama
U nas wczoraj bez kupy i trochę go dziś męczyło to porządny masaż zrobiłam i wyszła plastelina i tak wychodziła itd. - poszły mi ze 4 chusteczki Huggies i myślałam że koniec, podwinęłam pampka a tu sruuuu rzadkie wyleciało jak z armaty.:tak::-D straty- kocyk z przewijaka obabrany

hars my też na cycu plus jedna porcja mm po kąpieli, kupki rzadkie, więc nadal nam się zdarza wypływ pleckami albo bokiem:-D

Dziewczyny, mam pytanie do mam,które maja starsze dzieciątka (i nie tylko;-)): czy szczepiłyście swoje pociechy na pneumokoki (szczepionką Prevenar) i przeciwko ospie - szczepionką Varilrix? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Bo ja chyba zaszczepię Jasia p/ospie ze wg na Anię. Od września idzie do przedszkola i boję się tego, co może z niego przynieść:baffled: Zastanawiam się też nad pneumokokami dla niego. W przypadku jasia byłaby to już tylko jedna dawka, a u Ani po 6 miesiącu-2 + 1 dawka przypominająca.

Aha, a czy ta szczepionka p/ospie całkowicie chroni przed zachorowaniem czy tylko w razie choroby gwarantuje lżejszy przebieg?

spring- ja szczepiłam Zosię prevenarem na pneumo p 2 roku życia, z HElenką będzie podobnie

na ospę nie szczepiłam, nie wiem nic na ten temat

harsh - moja Helenka tylko na piersi cały czas:tak: od tygodnia nawet żadnych herbatek nie daję.
Dziś w nocy sie budziła co 3 h - przeginała:baffled:, jak tak dalej będzie to zacznę coś kombinować:zawstydzona/y:

Z ospa jest problem, ponieważ chroni przed zachorowaniem na jakieś 15-20 lat no i w wieku dorosłym mozna ją złapać i ciężko przechorować. mój przyjaciel leżał 3 tyg z zapaleniem płuc. Wiatrówka nawet dla niemowlat nie jest groźna.

My też tylko na cycu ale jakoś mi się nie spieszy do zmiany :-)
I też się potrafi budzić w nocy co 3 godziny, ale tak sobie myślę, że to ostatnie chwile i pewnie niedługo za tym zatęsknie.. :-D

Z ospa jest problem, ponieważ chroni przed zachorowaniem na jakieś 15-20 lat no i w wieku dorosłym mozna ją złapać i ciężko przechorować. mój przyjaciel leżał 3 tyg z zapaleniem płuc. Wiatrówka nawet dla niemowlat nie jest groźna.

Vetka to myślisz,żeby raczej nie szczepić? Kurcze, w końcu to 230zł.:baffled: Chciałam zaszczepić Jasia żeby przypadkiem Ania się nie zaraziła będąc niemowlęciem. A czy jest sens szczepić go jeszcze na pneumokoki w wieku 4 lat?

reklama
Spring - na pneumokoki ewentualnie jest sens choć ja swojego starszego syna nie szczepiłam. Co do ospy - lepiej zeby Ania ją przeszła mając 6-8 m-cy (choć sezon ospowy jest na wiosnę) niz w wieku 18 lat

Do góry