reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

U nas łuski pojawiły się raz ... przed kąpielą naoliwkowałam główkę i wyczesałam ... od tamtej pory się nie pojawiają.

A mam pytanko ... czy Wasze Maluszki robią gęstsze kupki? Malwi już 3 dzień robi (przepraszam za dosłowność) takie bobki plastelinowate, zielono-pomarańczowe (kolor pewnie po marchewce) ... wczoraj były dwie kupki po jednym takim bobku ... dziś narazie jedna :-p
Malwi jest już wyłącznie na mm no i rozszerzamy dietę ... póki co marchew, marchew+jabłko, banan+morela.
Czy tak ma wyglądać kupka dziecka na mm, a może to zatwardzenie? Chociaż brzuszek jej raczej nie boli.

reklama
Lokata - marche i banan "zatwardzaja" kupę, jabłko, winogron rozluźnia, połączenia jabłko- marchew, banan-morela normalizuje (zestala). Na stronie Hippa fajnie są opisane wpływy pokarmu na kupę

glupie pytanie- czy ktos jest jeszcze na etapie tylko mleko z piersi? My dalismy Rubensowi w sumie tylko kilka razy jablko,a tak patrze,ze Wy juz nawet zupki itp dajecie...
Lokata, u nas tylko luzne,ale to spowodowane wlasnie karmieniem.. I tak jak Vetka napisala- gdy Olo mial biegunke dostawal marchwianke,wiec marchewka 'zageszcza' :) Nie wiedzialam,ze banan tez :)

właśnie z powodu tych kupek przestałam łączyć ze sobą np. obiadek z marchewką, a deserek z bananem. Jak na obiad jest marchew, to na deser serwuję jabłko. Również zauważyłam, że po całodziennym zestawie zatwardzającym, kupa była robiona raz na 2 dni. Teraz jest 1-2 razy dziennie w fajnej konsystencji:tak:

Lokata jak mała juz jest wyłacznie na MM to bedzie miec takie twardsze kupki niz na maminym mleku.

U nas na poczatku przy obiadkach była twardsza kupa a teraz juz znowu sie zmieniła tzn jest rzadsza ale nie az tak jak na samym mleku,najgorzej z kupka u nas było po brokułach.

glupie pytanie- czy ktos jest jeszcze na etapie tylko mleko z piersi? My dalismy Rubensowi w sumie tylko kilka razy jablko,a tak patrze,ze Wy juz nawet zupki itp dajecie...
Lokata, u nas tylko luzne,ale to spowodowane wlasnie karmieniem.. I tak jak Vetka napisala- gdy Olo mial biegunke dostawal marchwianke,wiec marchewka 'zageszcza' :) Nie wiedzialam,ze banan tez :)

My jesteśmy na etapie mleko z piersi + raz dziennie wieczorem kleik ryżowy z dodatkiem mleka z piersi :tak: i tak planuję zostać przynajmniej do skonczenia 5 miesiąca a może i dlużej jezeli bedzie wszystko ok

Harsz - my jesteśmy tylko na cycu:-) + raz dziennie o 18 MM...podaje mleko modyfikowane gdyż młody zaczął szybko się budzić w nocy więc o 18.00 MM a potem po kąpieli cyc i śpi z 6h. A tak to żadnych stałych jeszcze nie:-) Ahhh... i super że już wróciałaś i jesteś z nami:-)

reklama
Harsh my tez jak na razie tylko na cycu. Tak jak mi pediatra poradzil zaczne wprowadzac ziemniaczka za ok.2-3 tygodnie. Maly na razie dobrze przybiera na cycu i tez nie wyglada na takiego co mu zle, wiec troszke jeszcze poczekamy

Do góry