reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Jakie najlepiej kupić mleko tak na awarię żeby było w domu? Bo przy tych ulewaniach mojego synka czasami mam wrażenie, że jest głodny, a pokarm nie zdążył się jeszcze wyprodukować. Wizyta u pediatry dopiero za miesiąc, wolałabym coś wcześniej kupić.

reklama
magdziorku - tak naprawde każde może być byle było poczatkowe Bebilon1, Enfamil1, Nan1pro. Jesli w najbliższej rodzinie sa alergicy to zaczynamy od mleka z symbolem HA np. Bebilon HA. W razie nietolerancji mleka modyfikowanego pediatra zaleci preparat mlekozastepczy. To tyle:)

U nas jest problem.. Wiktorek ma temp 37. Pediatra nam mówiła, że to od przegrzania jeśli na wieczór nie będzie wzrastać, że takie maleństwo jeszcze nie ma unormowanej temp ciała i ona ciągle się wacha itp... Nie wiem co na taką pogodę mam mu zakładać, wiem 1 warstwe więcej niż sobie. Ok ale jak mi jest ciepło w cieniutkiej koszuli to mam mu założyć cienką bluzeczkę i przykryć go kocem? Wydaje mi się, że to za mało. Dziś ubrany był w pajacyk na to bluza ocieplana i spodenki cienkie, i rękawiczki cienkie i czapeczka i trochę cienkik polarowym kocykiem go przykryliśmy. Wydaje mi się, że za ciepło mu w tym, ale z drugiej strony on taki malutki i nie wiem co na niego włożyć. Proszę o pomoc.

ancia nie doradze jak dokladnie ubrac bo nie wiem jaka u was jest pogoda.
Ale spokojnie- jesli ubierzesz malutkiemu jedna warstwe wiecej niz sobie , jemu nie bedzie zimno napewno- jesli bedziesz miala mimo to watpliwosci to sprawdz czy karczek nie jest zimny, jesli jest cieply to znaczy ,ze jesdt dobrze.Nie patrz na raczki i nozki bo male dzieci czesto maja zimne i nie znaczy to ze jest im zimno.
Pamietaj,ze gorsze jest przegrzanie.

U nas ostatnio bylo w miare cieplo. Max byl ubrany w bodziaka, krotki rekaw i krotka koszulke, ew. cienka koszulke z dlugim i cienkie spodenki. Byl boso.
Na sloneczko zakladalam mu cieniutka czapeczke,a przy sobie mam zawsze cienki kocyk w razie gdybysmy przebywali w przeciagach (a maly nie byl by w gondoli)
W domu lezy w bodziaku (czasem zakladam jeszcze spiocha,ale ostatnio sam bodziak wystarcza)

I nie przejmuj sie, z czasem dojdziesz w czym najlepiej twojemu maluszkowi :)

Ostatnia edycja:
Ancia u nas (u Was pewnie było podobnie) dzis było z 20st i bardzo słonecznie,bylismy na spacerze nad morzem to tam dosc mocno wiało a mała miała na sobie tylko body z krotkim rekawem,spodenki,skarpetki i sweterek i cieniutka czapeczke,przykryta była (tylko do pasa)bawełnianym kocykiem i wcale nie zmarzła;) a i jeszcze wyjełam z gondoli polarowy koc ktory lezał zawsze na materacyku bo zauwazyłam ze Małgoska od niego mocno sie grzała na plecach.

We Wrocławiu było 22 stopnie, Nadia miała na sobie body z krótkim rękawem, welurkowy pajacyk i cienka bawełniana czapeczkę, bez kocyka, bez przykrycia gondoli. A u niremowlecia w odbycie moze być do 37,5 st C i jest to norma. Ale chyba troche za ciepło ubierasz synka

Dzięki Wam, bardzo mi pomogłyście, bo ja jakoś od miesiąca praktycznie bodów z krótkim rękawem nie używałam, w końcu się przydadzą :)

reklama
No ja bardzo usilnie próbowałam dać Zosieńce smoczka, (bo do tej pory za smoczka robiła moja pierś), ale niestety nic z tego. mała natychmiast wypluwa. Może znacie jakieś metody na zachęcenie do smoka??

Do góry