reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Ja herbatki podaje dziewczynkom tak ze 2 x dziennie bo karmimy sie MM. Podajemy im ta uspokajającą z Hippa bo ma fajna mieszankę ziół:) Ale zgadzam sie ze w mleku matki jest wszystkiego wystarczająco dużo żeby nie dopajac dzieci niczym dodatkowym:)

Koncia- dzięki za ten post- zapomniałam na śmierć ze przy piłowaniu faktycznie rozdwajają sie pazurki. Do tej pory najpierw odcinałam a potem piłowałam. Teraz zostanie samo obcinanie:)

reklama
Niby przy cycu nie trzeba dopajac, ale jak jest ciepło lub wręcz gorąco jak dziś to dziecku cyckowemu też chce sie pic co skutkuje tym że chce byc przystawiane do cyca często - co 10-15 minut na chwilke, co w warunkach po za domowych jest kłopotliwe a i w domu może być uciązliwe. Ja w dzien taki jak dzić dałam herbatke, wydoiła duszkiem 40 ml i zasnęła a wczesnij krzyczała o cyca, possała 2 min i po 10 min od nowa krzyczała i szukała cyca, bo pic jej sie chciało i faktycznie to pierwsze mleko jest bardziej płynne i raczej zaspokaja pragnienie ale tego rzadkiego mleka duzo nie jest

Vetka a jaką wodę dawać: przegotowaną czy mineralkę (którą?)??

Dzisiaj po spacerze daliśmy Jasiowi herbatkę rumiankową hippa, wyduldał całą stówkę i był zadowolony :D

A jakie smoczki macie dla maluchów?? Ja dzisiaj zmieniłam TT na Avent, bo tamten wcale się nie trzymał w buzi, Jasiek tylko się męczył i sapał przy tym smoku, a ten z aventa ma zupełnie inny kształt i jest trochę lepiej.. Boję się jednak czy smoczek nie "spłyci" jego ssania, tzn. że nie będzie tak szeroko dziubka otwierał przy cycku tylko tak cmokał.. Staram się dawać smoka tylko w ostateczności, jak płacze zmęczony a nie może zamknąć oczek, więc długo to nie trwa, ale obawa pozostaje..

malinko- bez różnicy, moze byc przegotowana, może być mineralna. Ja czasem mieszam goraca-przegotowana, zimna mineralna
a co do smoczka to mój syn miał avent i ssał ładnie, choc krótko ale to z innego powodu wiec głowa do góry

malinko, tak naprawde można każda butelkowaną, choć oczywiśce niektóre koncerny "wykupują" poparcie Instytutu Matki i Dziecka i innych organizacji. Kazda butelkowana woda mineralna ma znany status i jest czysta mikrobiologicznie

dziewczynki mamy problemy brzuszkowe:-:)-:)-(

wg mnie to typowe kolki

ewi ty pisałaś, że pomagasz zrobić kupkę termometrem....jak często? my dziś 2 razy i tylko troche ulżyło ale generalnie nadal ryk:-(
ile razy można to bezkarnie robić? nie rozleniwią się jelita? nie zaszkodzę tym????

źródlaną lub niskozmineralizowaną, z wysokozmineralizowaną takie młodziutkie nerki mogą mieć trudności by sobie poradzić, po 6 m-c zycia właściwie nie ma to juz znaczenia

reklama
To jesli moja je z butli ale moje mleko to tez podawac wode lub herbatke? jesli herbatke to jaka?

Koncia,Mili co do paznokci to bardziej rozdwaja obcinanie,przy piłowaniu trzeba tylko uwazac zeby robic to w jedna strone tzn z prawej na lewo albo odwrotnie a nie ''tam i spowrotem'';)

Do góry