Madzik-zawartośc simeticonu w boboticu i sab simplex jest taka sama tylko nosnik jest inny i spokojnie można podawać więcej boboticu niz na ulotce. Tak naprawde nie ma potrzeby kupowania wszystkich dostepnych preparatów na rynku. U nas na kolki działa fajnie suszarka No i Delikol ale to z powodu nietolerancji laktozy
reklama
magdzior1985
Fanka BB :)
Wczoraj robiliśmy kontrolne badania i okazało się, że Pawełkowi bilirubina spada. Dalej jest żółtawy ale najważniejsze, że wyniki niższe. Taka żółtaczka związana z karmieniem piersią do 3 miesiąca może się utrzymywać. Martwi mnie z kolei to, że Pawcio ma śluzowate kupy (hmm dziś mi to ciocia-była pielęgniarka uświadomiła, bo w sumie to nie wiedziałam jak powinna wyglądać prawidłowa kupka niemowlaka) I na dodatek znów mu się więcej ulewa. Coś mu ten mój pokarm niezbyt służy. Zobaczymy co na to powie w poniedziałek gastrolog i pediatra.
Madzik, z Bobotikiem jest dokłądnie tak jak pisze Vetka. Zawartość simeticonu w zasadzie taka sama jak w Sab Simplex, ale na ulotce zalecają dużo niższe dawkowanie niż w Sab. Mi farmaceutka poradziła, żeby dawkować jak Sab Simplex, nawet po 15 kropli i że można dojść spokojnie do ok. 80-90 kropli dziennie, jeśli kolki są silne. I tak robiłam. A Stellka miała już podawany Bobotic, jak miała 2 tygodnie - pani doktor pozwoliła. Więc bez strachu.
Witamy
Jeśli jesteś młodą mamą z Krakowa prosimy o wypełnienie ankiety, która zamieszczona jest pod linkiem poniżej.
Celem badania jest poznanie potrzeb kulturowych i postaw związanych z uczestnictwem młodych matek w kulturze szeroko pojętej.
Poniższa ankieta jest częścią projektu badawczego realizowanego przez studentów Wyższej Szkoły Europejskiej im.ks.Józefa Tischnera w Krakowie.
Bardzo nam pomożesz wypełniając kwestionariusz.
Kulturalnie można zawsze, jeśli tylko zechcesz !
Życzymy udanej zabawy !
Ankieta jest anonimowa. Zebrane wyniki prezentowane będą wyłącznie w postaci zestawień liczbowych i procentowych. Prosimy o szczere odpowiedzi i wypełnienie ankiety tylko raz.
https://spreadsheets.google.com/viewform?form key=dFJNeTZYTUVvcDg0U0YzUGMxOXgxY0E6MQ&theme=0AX42CRMsmRFbUy 1hNTEyYWQxMC03NzM0LTQxZTUtOGRmOC1mNTQwYjJlMDhhNTQ&ifq
Jeśli jesteś młodą mamą z Krakowa prosimy o wypełnienie ankiety, która zamieszczona jest pod linkiem poniżej.
Celem badania jest poznanie potrzeb kulturowych i postaw związanych z uczestnictwem młodych matek w kulturze szeroko pojętej.
Poniższa ankieta jest częścią projektu badawczego realizowanego przez studentów Wyższej Szkoły Europejskiej im.ks.Józefa Tischnera w Krakowie.
Bardzo nam pomożesz wypełniając kwestionariusz.
Kulturalnie można zawsze, jeśli tylko zechcesz !
Życzymy udanej zabawy !
Ankieta jest anonimowa. Zebrane wyniki prezentowane będą wyłącznie w postaci zestawień liczbowych i procentowych. Prosimy o szczere odpowiedzi i wypełnienie ankiety tylko raz.
https://spreadsheets.google.com/viewform?form key=dFJNeTZYTUVvcDg0U0YzUGMxOXgxY0E6MQ&theme=0AX42CRMsmRFbUy 1hNTEyYWQxMC03NzM0LTQxZTUtOGRmOC1mNTQwYjJlMDhhNTQ&ifq
K
koncia
Gość
Madzik, ja zmieniałam specyfiki, bo troszkę pomagał nam Esputicon (pisze, że zawiera dimeticon)+Bio Gaia, ale wychodziło drogo i Bio Gaia za 40zł zeszla nam po 1tygodniu, więc kupilismy preparat Colinox, który był połączeniem tych dwóch (wychodziło o połowę taniej) i zawierał simeticon, który jest podobno tym samym, co dimeticon. Mimo to się nie sprawdził wcale. Potem kupiłam zachwalany Bobotic, który też jest z simeticonem i po paru dniach regularnego podawania 4x dziennie również się nie sprawdził (poszło prawie pół opakowania).
Wróciłam więc do Esputiconu (choć simeticon i dimeticon to niby to samo, to jednak nie tylko ja widzę różnicę) i kupiłam wodę koperkową i pierwszego dnia był już u nas efekt.
Wróciłam więc do Esputiconu (choć simeticon i dimeticon to niby to samo, to jednak nie tylko ja widzę różnicę) i kupiłam wodę koperkową i pierwszego dnia był już u nas efekt.
K
koncia
Gość
Grape water podaję 4x dziennie zapobiegawczo, a Esputicon planuję doraźnie przez kilka dni 1 kropelkę, kiedy kolka się pojawia, puki woda koperkowa nie zacznie działać, bo teoretycznie powinna dopiero po kliku dniach stosowania... Ale wczoraj to raczej woda zadziałała, bo Esputicon nie dawał takiego efektu, dlatego możliwe, że dziś nie będę już musiała podawać Esputiconu.
Kolka powinna się zacząć 40min temu, a mały zjadł i śpi.
A ty madzik lepiej wypróbuj najpierw jeden, bo potem nie będziesz wiedziała co pomogło. Jeśli macie zwykłe gazy, to bym zaczęła od herbatki koperkowej. Nie faszeruj dziecka niepotrzebnie lekami nasz nie chciał pić herbatki, a gdy jeszcze karmiłam piersią i sama piłam, to nie pomagały.
No i kolki pojawiają się późnym popołudniem i trwają do wieczora, więc nocki raczej będziesz miała spokojne.
Kolka powinna się zacząć 40min temu, a mały zjadł i śpi.
A ty madzik lepiej wypróbuj najpierw jeden, bo potem nie będziesz wiedziała co pomogło. Jeśli macie zwykłe gazy, to bym zaczęła od herbatki koperkowej. Nie faszeruj dziecka niepotrzebnie lekami nasz nie chciał pić herbatki, a gdy jeszcze karmiłam piersią i sama piłam, to nie pomagały.
No i kolki pojawiają się późnym popołudniem i trwają do wieczora, więc nocki raczej będziesz miała spokojne.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
dove przepisała mi Aptamil comfort i mówiła ze wszystkie ''comfort'' są lżejsze.Teraz mam już duzo pokarmu i od jakies 3-ech dni Jamie jest tylko na piersi wiec nawet nie wiem jak by reagowal na Aptamil.wierka- a nie dala ci jakiegos jeszcze mleka dla alergikow? nam dala Nutramigen- ale strasznie smakuje i Mestwin nie chce go pic. Od kolezanki mam Aptamil Pepti i jest lepszy w smaku.
U nas tez wmiare spokojnie, zobaczymy jak noc. Ogolnie to nie jest zle wiec chyba nie ma alergii bo az tak zle to nie jest..nie wiem od czego czasami go boli brzuszek? moze od tego ze: pod wieczor obrzera sie , co chwile chce cyca i poprostu moze to nieregularne karmienie go tak meczy wieczorem. Za dnia nie ma obiawow zadnych. Kupke robi 1 lub 2 razy dziennie ale brudzi czesto troszeczke.
Powoli zauważam ze Jamie ma po prostu wzdęcia i dlatego ten płacz.Dzisiaj po południu znowu miał atak,pomimo ze wypurkal się ładnie w południe.Zrobiłam mu rowerek nóżkami,troszkę ponaciskalam do brzuszka i przeszło jak ręką odjął.
Co do mojej diety to rzeczywiście gotuje wszystkie warzywa,pije kompoty a ugotowane owoce zjadam jako przekąskę i jakoś idzie wytrzymać.
buziaczek1
dziewczyny mam pytanie..jak zapobiec ulewaniu?? znacie jakies sposoby?
reklama
Justysia1a
Jak ubrać maleństwo na spacer w 13 stopni ??