reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
Mam pytanie czy wasze maleństwa też robią takie wygibasy w łóżeczku jak śpią? Ja zaczynam troche bać się zostawiać Wiktora w lóżeczku, bo zaczął się przekręcać na brzuszek, i wogóle się wykrzywia i takie tam inne gimnastyki, boję się żeby jakiejś krzywdy sobie nie zrobił, ale przecież podobno dziecko samo sobie krzywdy nie robi... No i nie wiem

Ancia moja też kręci się jak szalona, jak nie na plecach to na boku to znów na brzuchu, na początku też się bałam zostawiać ją w tej pozycji kiedy idę spać, ale nie mam wyjścia - zasypia na plecach a nad ranem jest na brzuchu i smacznie chrapie :) W tym wieku dzieci już raczej kontrolują główkę i kiedy nie mogą oddychać to ją przekręcają. Nie martw się :)

Ancia Małgoska tez mocno spi niespokojnie,rzuca nogami,lata z boku na bok,na brzuch,wciska sie głowa w szczebelki,wygina sie do tyłutrzyma sie za stopy,no coz taki urok;)choc od paru dni budziła sie bardzo czesto z płaczem i z braku laku pomuslałam ze moze brzuszek ja boli wiec podałam gripe water i dwie nocki po tym prawie wcale sie nie budziła i mniej sie rzucała.

Gaba obudziła mi się dzisiaj cała w czerwone kropki.. A dokładnie brzuch, plecy, szyja, trochę rączki i buzia
DSC01264.jpg
Kosmetyków nowych nie mamy, proszku też. Czy to może być od jedzenia? Bez sensu trochę zrobiłam, bo dwie nowości Gaba wczoraj jadła a od 3 dni gluten wprowadzam przez kaszkę 5zbóż i lipa z Nestle. Jako deserek dostała krem owocowy z jogurtem Gerbera (pierwszy kontakt z jogurtem, pozostałe składniki sprawdzone). Na obiad był słoiczek Babydream Ryż z marchewka i kurczakiem, który w składzie miał pomidora (drugi kontakt) ale tylko 1%..
A może nowe body, które wyprałam, ale nie wyprasowałam :zawstydzona/y: Mogło tam coś podrażnić?
Jak myślisz Vetka?
pencil.png

Pabella to wyglada na 100% alergie pokarmową ale nie trafisz raczej po czym. ja osobiscie typowałabym ten jogurt albo ...lipę (moja je ta kaszke i nic). Na razie nic bym nie zmianiała tylko przezcekała, jesli ją to nie swedzi. Wieczorkiem wykap ja w krochmalu, to łagodzi pieknie zmiany skórne tego typu.
A wyszło cos ze spacerówka?
Pozdrawiam i koniecznie kawke trzeba powtórzyć:)

Dzięki Vetka! Teraz się będę modlić, żeby to była reakcja na lipę, bo jak na coś bardziej popularnego, to mi dziecko ze żłobka wyrzucą :-(

reklama
Ancia - mój już trochę przystopował ale ostatnie 1,5 miesiąca to wyginał się w każdą możliwą stronę ... z początku go przez sen wyprostowywałam ale później dałam sobie z tym spokój bo musiałabym całą noc nad nim stać... a pozycje przybierał takie że bałam się że się połamie!

Do góry