reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
Mam pytanie czy wasze maleństwa też robią takie wygibasy w łóżeczku jak śpią? Ja zaczynam troche bać się zostawiać Wiktora w lóżeczku, bo zaczął się przekręcać na brzuszek, i wogóle się wykrzywia i takie tam inne gimnastyki, boję się żeby jakiejś krzywdy sobie nie zrobił, ale przecież podobno dziecko samo sobie krzywdy nie robi... No i nie wiem

Ancia moja też kręci się jak szalona, jak nie na plecach to na boku to znów na brzuchu, na początku też się bałam zostawiać ją w tej pozycji kiedy idę spać, ale nie mam wyjścia - zasypia na plecach a nad ranem jest na brzuchu i smacznie chrapie :) W tym wieku dzieci już raczej kontrolują główkę i kiedy nie mogą oddychać to ją przekręcają. Nie martw się :)

Ancia Małgoska tez mocno spi niespokojnie,rzuca nogami,lata z boku na bok,na brzuch,wciska sie głowa w szczebelki,wygina sie do tyłutrzyma sie za stopy,no coz taki urok;)choc od paru dni budziła sie bardzo czesto z płaczem i z braku laku pomuslałam ze moze brzuszek ja boli wiec podałam gripe water i dwie nocki po tym prawie wcale sie nie budziła i mniej sie rzucała.

Gaba obudziła mi się dzisiaj cała w czerwone kropki.. A dokładnie brzuch, plecy, szyja, trochę rączki i buzia
DSC01264.jpg
Kosmetyków nowych nie mamy, proszku też. Czy to może być od jedzenia? Bez sensu trochę zrobiłam, bo dwie nowości Gaba wczoraj jadła a od 3 dni gluten wprowadzam przez kaszkę 5zbóż i lipa z Nestle. Jako deserek dostała krem owocowy z jogurtem Gerbera (pierwszy kontakt z jogurtem, pozostałe składniki sprawdzone). Na obiad był słoiczek Babydream Ryż z marchewka i kurczakiem, który w składzie miał pomidora (drugi kontakt) ale tylko 1%..
A może nowe body, które wyprałam, ale nie wyprasowałam :zawstydzona/y: Mogło tam coś podrażnić?
Jak myślisz Vetka?
pencil.png

Pabella to wyglada na 100% alergie pokarmową ale nie trafisz raczej po czym. ja osobiscie typowałabym ten jogurt albo ...lipę (moja je ta kaszke i nic). Na razie nic bym nie zmianiała tylko przezcekała, jesli ją to nie swedzi. Wieczorkiem wykap ja w krochmalu, to łagodzi pieknie zmiany skórne tego typu.
A wyszło cos ze spacerówka?
Pozdrawiam i koniecznie kawke trzeba powtórzyć:)

Dzięki Vetka! Teraz się będę modlić, żeby to była reakcja na lipę, bo jak na coś bardziej popularnego, to mi dziecko ze żłobka wyrzucą :-(

reklama
Ancia - mój już trochę przystopował ale ostatnie 1,5 miesiąca to wyginał się w każdą możliwą stronę ... z początku go przez sen wyprostowywałam ale później dałam sobie z tym spokój bo musiałabym całą noc nad nim stać... a pozycje przybierał takie że bałam się że się połamie!

Do góry