reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
wredniak my jesteśmy na mm i już od 3 miesięcy nie bierzemy wit D bo WIktor ma malutkie ciemioczo, więc to od tego raczej zależy. Lepiej zapytaj pediatry
a jakie ma ciemiączko?

Moja Gabi musi odbić sobie po każdym jedzonku, po mleku, po obiadku, po deserku, po soku.. zawsze musi być odbita i za każdym razem troszkę uleje..

AnCia ja myślę że to nie zależy od Ciemiączka bo wit D podaje nawet 2-3 roku życia a ciemiączko się zarasta mniej więcej do 9 miesiącu życia.A jakiej wielkości ma twój synek ciemiączko ?, skoro mówisz że malutkie to pewnie mu się zbyt szybo zrasta i dlatego nie bierzecie wit d.

krowkabordo pediatra powiedziała, że Wiktora ciemiączko jest na pół palca czy jakoś tak...
A za nami ciężki dzień i przed ami ciężka noc... Wiktor ma katar wodnisty od 2 dni a w nocy doszedł stan podgorączkowy 37,5. Biedaczek nie mógł spać w dzień a teraz w sumie od 18:30 już śpi. Byliśmy u lekarza ale nic się nie dowiedzieliśmy odrócz tego, że gdyby jutro było gorzej mamy pójść do swojej pediatry bo dziś jej nie było....
I mam pytanie bo nie zrozumiałam tej doktorki, a może któraś z was by wiedziała. Więc na wodnisty katar który wypływa z noska, lepsze są krople z soli morskiej czy takie wspomagające leczenie katarku (Euphorbium s) bo pediatra powiedziała, żeby przy wodnistym u używać tylko tych euphorbium a po kilku minutach od ich podania oczyszczać nosek aspiratorem, a sól morska później jak ten katarek zrobi się taki ciągnący i bardziej zbity

Wredniak mój miał 2x2 jak ostatnio byliśmy na szczepieniu ale jest młodszy od Twojej córeczki o miesiąc :)
Ancia nie wpisał Ci lekarz do książeczki wielkości ciemiączka?!

reklama
Do góry