reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Futerko zapytac dr zawsze mozna, ale ja np mysle czy to zaczerwienienie nie robi sie dlatego walsnie ze tam grzebiesz? Kurcze to straszne delikatne miejsce no ale sie moge mylic...hm

ale ja własnie zaczęłam grzebać jak zobaczyłam zaczerwienienie bo pomyślałam że jakiś syf się tam zbiera albo zakażenie i chciałam sprawdzić...

reklama
hm to nie wiem od czego to moze byc? Amoze mały sie sam drapsnął albo otarł paluszkiem? Moje ostatnio maja zwyczaj głaskac sie i machać łapka obijajac sie o brzuszek:) hm kurcze nie wiem- nie pomoge:(:-(

my też dołączamy do klubu spoconych i śmierdzących stópek, ale ja itak nie mogę się powstrzymać by ich nie całować ciągle :-D
A co to pępuszka niestety nie wiem jak pomóc

Odgrzewam tamat kaszek;) jako ze pani pediatra powiedziała zeby pomału dawac jak najmniej mleczka a wiecej pokarmow stałych zdecydowałam sie dawac Gosi na sniadanie kaszke na mm i teraz pytanie jak Wy robicie zeby taka kaszka była gesta? bo mi wychodzi taka dziwna konsystencja ze na smok ''kaszka'' jest za rzadkie a na ''3'' za geste:(

Olcia najlepiej zrób jak na opakowaniu każą, u nas to jest zazwyczaj za duża porcja, bo chyba na kleiku jest przepis na 200 a na kaszce 130, więc robię połowę i ilość łyżek też dzielę na połowę.. A może zamiast dużej stołowej łyżki dajesz małe łyżeczki i dlatego wychodzi rzadziocha, co?? Ja też myślałam o śniadanku jakimś, widziałam z Nestle owsiankę ;) Tylko, że u nas cyc jest rano po 6ej, potem koło 10ej i o 12ej obiad.. Pomyślimy jeszcze.. A jak u Was to wygląda??

futro, a pielucha go tam nie obciera? Albo gdzieś szura na brzuchu i otarł, nie wiem co innego... Mój wczoraj po kocu tak twarzą i dekoltem szurał, że aż mu krostki wylazły

A ja dziś chciałam młodego zapisać na szczepienie i dopiero mam termin na 4 października. Chciałam skonsultować z moją przyszłą panią doktor alergię i mleko następne, to idzie na urlop... a mój łomotnięty pediatra na L4. Pielęgniarki powiedziały, że mam dzwonić jutro po 8 i spróbować się wcisnąć na dzieci chore, ale podobno jest dużo chętnych... I chciałam zmienić lekarza jak młody skończy pół roku, okazuje się, że dopiero jak minie pół roku od pierwszego zarejestrowania, a więc 23 września.... Wqurwiam się powoli... Może się jutro tam dostanę, a jak nie,to będę myśleć dalej...

Koncia jakas porabana ta Twoja przychodnia,ciagle cos wymyslaja:(
Malinka ja daje ryzowa BV z bananem ,na 120ml daje 3łyzki duze(tak pisze na opakowaniu),nie wiem moze dlatego ze to jest ta kaszka na 4m-ce a gestsze sa te dla starszych? chciałam dawac kaszke na drugie sniadanie czyli ok 10 ale boje sie ze mi obiadu nie zje potem wiec daje na pierwsza pobudke poranna czyli ok 7(na razie to było ze trzy razy) a obiad daje po spacerze czyli ok 13

a czym rozni sie kaszka ryzowa od mleczno ryzowej?

reklama
Do góry