reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

mleczno-ryżowa już jest z mm i dodajesz tylko wody a ryżową dosypujesz do mieszanki mlecznej, która podajesz dziecku na co dzień

O, koncia już napisała..

reklama
a to dajac kaszke mleczno ryzowa i mleko mm to ma wtedy znaczenie firma czy cos? czy mozna tak mieszac rozne mleka?a moze te mleczne sa gestsze?

O, przypomniałaś mi, co miałam napisać.
Pytałam dzisiaj lekarza, czy muszę zmieniać Gabrysi mleko, jeśli kupuję Bebiko, a w żłobku karmią Bebilonem. Pani doktor (w końcu normalna!) powiedziała, że nie. Mieszanki mają bardzo podobne składy (u nas na dodatek jeden producent) a nasze dzieci nie mają już tak delikatnego układu pokarmowego, i na pewno to nie zaszkodzi.
Tym bardziej myślę, że to z jakiej firmy jest kaszka nie ma znaczenia
Ja nigdy nie kupowałam ryżowej, więc nie mam porównania..

ola. ja mieszałam z mlekiem bebiko, wg mnie nie ma między tymi kaszkami różnicy poza smakiem, bez mm zaczęłam kupować jak młody okazał się alergikiem. Wiem tyle, ze tą z mm możesz podać na gęsto i jest słodka już bez dodatku mleka, a sam kleik jest bez smaku jak nie dodasz mleka. Jak podawałam kaszkę mleczną w butli na posiłek z mlekiem, to sypałam mniej samego mleka (sorki, że tak zagmatwanie) :p

Jeszcze mam pytanie do Was mamuśki. Jak karmiłam piersią to nasz pediatra kazał nam odstawić witaminę D w połowie lipca i zacząć dawać znowu od września, ale wtedy Gabi była na cycu, a teraz jak jest na MM to też mam jej podawać tą witaminę D? czytałam trochę na necie i różnie piszą.. jedni, że witamina D jest w mleku MM i nie trzeba jej dawać, a drudzy, że nawet jak dziecko na MM to daje się do 2 roku życia. Co Wy na to?

Wredniak wiesz ja mówiłam mojej Pani doktor że karmie mm samy już i pytałam czy dalej mam podawać wit D i mi powiedziała że do puki dziecko nie wypija litra mleka to mam podawać no i ja tak robię.

a ja też mam pytanie... chciałam Piotrusiowi podawać soczek z marchwi... 150ml wypija bez problemu! ale potem ulewa ... i teraz nie wiem... o czym to może świadczyć że ulewa akurat sok z marchwi? 3x mu podawałam i 3x było to samo więc zaprzestałam.

reklama
Futrzaczku moze poprostu brzuszek musi sie przyzwyczaic do nowosci? Goska tak miała po wprowadzeniu obiadkow,dosc długo zdarzało jej sie zwrocic troche,nawet po paru godzinach,teraz juz sie to wcale nie zdarza.

Do góry