reklama
O, przypomniałaś mi, co miałam napisać.
Pytałam dzisiaj lekarza, czy muszę zmieniać Gabrysi mleko, jeśli kupuję Bebiko, a w żłobku karmią Bebilonem. Pani doktor (w końcu normalna!) powiedziała, że nie. Mieszanki mają bardzo podobne składy (u nas na dodatek jeden producent) a nasze dzieci nie mają już tak delikatnego układu pokarmowego, i na pewno to nie zaszkodzi.
Tym bardziej myślę, że to z jakiej firmy jest kaszka nie ma znaczenia
Ja nigdy nie kupowałam ryżowej, więc nie mam porównania..
Pytałam dzisiaj lekarza, czy muszę zmieniać Gabrysi mleko, jeśli kupuję Bebiko, a w żłobku karmią Bebilonem. Pani doktor (w końcu normalna!) powiedziała, że nie. Mieszanki mają bardzo podobne składy (u nas na dodatek jeden producent) a nasze dzieci nie mają już tak delikatnego układu pokarmowego, i na pewno to nie zaszkodzi.
Tym bardziej myślę, że to z jakiej firmy jest kaszka nie ma znaczenia
Ja nigdy nie kupowałam ryżowej, więc nie mam porównania..
K
koncia
Gość
ola. ja mieszałam z mlekiem bebiko, wg mnie nie ma między tymi kaszkami różnicy poza smakiem, bez mm zaczęłam kupować jak młody okazał się alergikiem. Wiem tyle, ze tą z mm możesz podać na gęsto i jest słodka już bez dodatku mleka, a sam kleik jest bez smaku jak nie dodasz mleka. Jak podawałam kaszkę mleczną w butli na posiłek z mlekiem, to sypałam mniej samego mleka (sorki, że tak zagmatwanie)
Jeszcze mam pytanie do Was mamuśki. Jak karmiłam piersią to nasz pediatra kazał nam odstawić witaminę D w połowie lipca i zacząć dawać znowu od września, ale wtedy Gabi była na cycu, a teraz jak jest na MM to też mam jej podawać tą witaminę D? czytałam trochę na necie i różnie piszą.. jedni, że witamina D jest w mleku MM i nie trzeba jej dawać, a drudzy, że nawet jak dziecko na MM to daje się do 2 roku życia. Co Wy na to?
futrzakowa
yea! to ja!
a ja też mam pytanie... chciałam Piotrusiowi podawać soczek z marchwi... 150ml wypija bez problemu! ale potem ulewa ... i teraz nie wiem... o czym to może świadczyć że ulewa akurat sok z marchwi? 3x mu podawałam i 3x było to samo więc zaprzestałam.
reklama