reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

reklama
a my mamy od 3 dni problem - na buzi skóra wokół ust zaczerwieniła się, w dotyku bez zmian...nie wiem o co chodzi, jakieś uczulenie czy co? wszystko teraz do buźki wpycha, emek twierdzi że się opaliła:-D a może to alergia na coś co zjadła? macie jakies pomysly?

Paticzku u nas tez tak jest,zaczeło sie jak wprowadzilismy karmienie łyzeczka i myslałam ze jest uczulona np na plastik ale pediatra powiedziała ze dzieci ktore jedza nie tylko mleko maja zakwaszona sline a ze ciagle sie slinia to potem maja wokoł ust wysypke albo zaczerwienienie,poleciła smarowac jakims obojetnym kremem

Witam,

mam pytanie, czy jeśli dziecko ma na ciele widoczne zmiany uczuleniowe , w szczególności na głowie, za uszami i na brzuszku, to moze być spowodowane uczuleniem na czekoladę?
karmię syna piersią i 2 dni temu zjadłam batonika czekoladowego, wczoraj pojawiły się objawy j/w , widać ze glowa go swędzi od tego uczulenia.
proszę o informację , dzisiaj lekarz nie ma miesjca więc nie mogę zapytać.

Joanna

Jak pierwszy raz jadłaś czekoladę, to pewnie tak. Zastanów się czy nie zmieniłaś mu proszku, kosmetyków lub nie zjadłaś czegoś innego, bo po co sobie odmawiać czekolady ;) lekarz nie powie ci nic innego, bo uczulenie może wyjść od wszystkiego, nawet jeśli nic nie zmieniałaś. Pewnie jeśli to po czekoladzie, to niedługo nie będzie śladu.

reklama
Do góry