reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dylematy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

my cytrusy tez jemy choc nie za dużo bo teraz mi nie smakują...

malinka
- a z tą wodą/herbatką w nocy to próbowaliście by eMek podawał? bo chyba lepiej jak eMek bo jak ty podchodzisz to Jasiek od razu czuje zapach mleka:-)

apistella - ja tak mam:-) jak mały śpi ponad godzinę to mam wrażenie jakby juz go ze 3h "nie było" :-)

reklama
Malinka,dzieki wielkie za posta, bo juz myslalam,ze tylko ja i Rubens tak mamy. Maly je w mniej niz 5 minut, pozniej zasypia i identycznie jak u Was. O przespanej nocy tez nie mysle nawet bo zdarzylo sie nam to RAZ.
I on wcale nie jest glodny, bo daje piers to doslownie dwa razy zassie i koniec...

mamy karmiace- jak to jest z tymi herbatami? ja pije bezkofeinowa,ale chcialam sprobowac rooibos i zielona. I miete :) . Jakies rewelacje u Was byly po nich?

Czytałyście ten artykuł o szczepieniach, który ktoś zamieścił w linkach? Zastanawiam się czy skaza białkowa też może się brać od szczepienia... skoro alergie mogą, to chyba to też...
Szczególnie mnie interesuje opinia Vetki, bo obraca się w środowisku lekarskim :)
Ale mnie zamurowało jak przeczytałam o tych szczepionkach i poważnie się zastanawiam nad tym, żeby zrezygnować z dalszych szczepień... Najbardziej mnie chyba przeraża upośledzenie umysłowe. Maks wcale nie reaguje na szczepienia, ale boję się, że to może być gorsze niż rezygnacja ze szczepionek, bo skutki pojawią się po pewnym czasie.

Koncia ja nie czytałam tego artykułu ale własnie wczoraj ogladałam w wiadomosciach o rezygnacji ze szczepien i absolutnie to odradzali bo to tez moze miec negatywne skutki,tez po jakims czasie,mowili tez o tych szczepionkach na wzw z rtecia,ponoc tam jest rtec inna niz ta szkodliwa i jest jej tam tak mało ze nie ma mozliwosci zaszkodzic.

ola, akurat tv to jest dla mnie najmniej rzetelne źródło informacji...
a szczepienia można przesunąć w czasie i podobno nie są konieczne u takich maluszków, no tylko właśnie, co będzie jak pójdzie do żłobka? Dlatego jestem w kropce, i tak źle i tak niedobrze :no:

Cat możliwe :/ Vetka kiedyś pisała, że pokarmowa alergia może nawet do 14 dni się pojawić, u nas np. jak zjadłam czekoladę, to dopiero na 4 dzień wyszły krosty.

Tak Futrzaczku próbował, bo tak samo myślałam, ale on czuje smak ;) Jak tylko poczuje, że to nie mleko to się rozbudz ai dopiero wtedy jest atrakcja ;)

Harszka spoko damy radę, w końcu i nasi chłopcy będą przesypiać noce.. kiedyś.. Mój dwuletni chrześniak idzie spać ok. 21ej i często budzi im się tak ok. 5ej i krzyczy "mleko", więc ja wyluzowałam i nie stresuję takiego malca, ma ochotę memlać to niech memla ;) Dopóki nie chodzę jak zombie to jest ok. ;)

A u nas krostki się nadal pojawiają i znikają, nawet w ciągu jednego dnia.. Moim głównym podejrzanym jest szampon J&J, bo co krostki zeszły, to potem wyszły nowe, a właśnie szamponem myjemy główkę tak co kilka dni, ale już przestałam go używać, musi pewnie trochę minąć, zanim wszystko zejdzie..

reklama
Do góry