reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Duże jest piękne :-)

ważę teraz ok 84 kg (jutro podam dokładną wagę). Gdybym ważyła ok 70 kg to już bym czuła się dobrze. Mnie olał Dukanowski kalkulator. Nie doczekałam się maila zwrotnego :-/

Ostatnia edycja:
reklama
A to podły,ale zakupiłam juz na Allegro ksiązkę,za jakieś 2 dni powinna byc,może będzie nam łatwiej.
no do 70 schudnąc to byłoby super...

to może jutro rano na golasa i na głodniaka, żeby wiedzieć dokładnie od jakiej zaczynamy, a potem hmmm... (ja jestem w gorącej wodzie kąpana, więc wchodziłabym najchętniej na wagę kilka razy dziennie :sorry2:) może w piątek albo w sobotę?
dziewczyny w fazie uderzeniowej dukan radzi wazyc sie codziennie rano przed jedzeniem o tej samej godzinie, na golasa
dobra,to jutro waga startowa,a w soboty cotygodniowe ważenie.

Ta pierwsza faza ma trwac od 1-10 dni?czy coś źle zrozumiałam?
Jajko gotuję sobie,więc na śniadanie starczy,na obiad cielecina,a poźniej to nie wiem :)
tak faza od 1 do 10 dni
ja bylam 8 dni
pamiętaj, że jajek możesz zjeść nawet 10!!! ;-) Ja jem hurtowo.
Tak, ta startowa od 1 do 10 dni, ale od czego to zależy to już nie wiem. No cóż, trza improwizować :baffled:;-) Chyba że jakaś dobra dusza nam wyjaśni...
z jajkami uwazajcie, bo to zly cholesterol
dukan pisze ze bezpiecznie to mozna 6 tygodniowo, jesli chodzi o cale jajko, a bialka mozna ile chcesz
ja wcinam w wiekszosci bialka

powodzenia dziewczyny

Super ,ze taka liczna mobilizacja nastąpiła,do boooju..............:-D:-D:-D walka z lodówką i talerzem:-D

ja dzis uległam pokusie i weszłam na wagę (a waze sie na czczo i na golasa)ale było tylko 100 g .mniej (ale w sobote pobalowałam )wiec nie warto było ,szlag:no: wchodzić na wagę ,bo imprezka przednia:-D

Trzymam kciuki za wszystkie diecące sie panie.
Wiecie co ,zrobiłam sobie taki prosty test z internetu na grubość kosci i wyszło że jestem grubokoścista.Obejmuje tam sie palcami:kciuk i wskazujący nadgarstek.Jak sie palce nie dotykają to znaczy ,ze grubokościstym sie jest:tak::baffled:

Moje BMI to 28.4 duzo psia mać.

Super ,ze taka liczna mobilizacja nastąpiła,do boooju..............:-D:-D:-D walka z lodówką i talerzem:-D

ja dzis uległam pokusie i weszłam na wagę (a waze sie na czczo i na golasa)ale było tylko 100 g .mniej (ale w sobote pobalowałam )wiec nie warto było ,szlag:no: wchodzić na wagę ,bo imprezka przednia:-D

Trzymam kciuki za wszystkie diecące sie panie.
Wiecie co ,zrobiłam sobie taki prosty test z internetu na grubość kosci i wyszło że jestem grubokoścista.Obejmuje tam sie palcami:kciuk i wskazujący nadgarstek.Jak sie palce nie dotykają to znaczy ,ze grubokościstym sie jest:tak::baffled:

taki test ma tez dukan
u mnie wyszlo ze nie jestem grubokoscista:-)bylam w szoku ze taki paczus jak ja moze byc nie grubej kosci, u mnie az palec na palec sie naklada, wiec mam nadzieje ze te pociazowe kilosy se pojda i juz nie wroca:-)

Bacówka jak się czujesz? Ja mam już od kilku godzin migrenę :baffled: Nie twierdzę, że to skutek diety, ale głowa boli i nie czuję się fajnie. Do tego już chodzę wku %&*+@# na :wściekła/y: Nie jestem głodna, ale jak już kiedyś pisałam, sama świadomość bycia na diecie wywołuje we mnie agresję.

jak fajnie, że nie jestem sama z tą dietą :-)
nie ważyłam się wczoraj rano, ale dziś tak.
ale od ostatniego ważenia w zeszłym tygodniu (nie rano i nie na czczo) to ponad 2 kg różnicy.
ciekawa jestem...

jeżeli chcecie być 10 dni na I etapie to duuuuuużżżooooo wody musicie pić, tak każe Dukan :-)

Bacówka jak się czujesz? Ja mam już od kilku godzin migrenę :baffled: Nie twierdzę, że to skutek diety, ale głowa boli i nie czuję się fajnie. Do tego już chodzę wku %&*+@# na :wściekła/y: Nie jestem głodna, ale jak już kiedyś pisałam, sama świadomość bycia na diecie wywołuje we mnie agresję.

hihihihihihi :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Wiesz co ,moze za mało pijesz wody ,mnie jak zapomne o regularnym piciu to właśnie mnie boli głowa ,moze to przyczyna??Spróbuj sie nawodnić i weż tabletkę na ból głowy:tak:

ja na poczatku tez przez 2 dni mialam migrene, tak wiekszosc dziewczyn ma, wiec badz dzielna i nie poddawaj sie

reklama
Mamuśka sama świadomość diety wzbudza w tobie agresję no :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D no kochana nie ma to jak móc jeść co się chce kiedy się chce i jak się chce żeby tak jeszcze nie tyć :dry::dry::dry::dry::dry::dry::dry:
ja na początku diety tez miałam bóle głowy i podobnie jak Madziula muszę pamięteć o piciu wody bo inaczej łepetyna szwankuje :confused: mi za to w lutym o 8 dni opóźniła się @ przez dietkę a nie myslam że tylko się zacznę diecić i @ się spóźni więc w razie W gdybyście się miały marwić jej spóźnieniem to ostrzegam :-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Do góry