reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Duże jest piękne :-)

hhahah nieżle jesteście , powiadcie min 10 kg nadwagi, a jak któras zgubi te nadprogramowe 10 kg to co wtedy trza ją bedzie wykluczyć z duze jest pikene hahahah , uwilebiam Was normalnie nie moge kurczaki znow nie mam emitionek, buuu

:-D:-D:-D o sa znalałzm je :szok:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witajcie dziewczyny
czy chciałybyście przyjąć mnie do swojego grona?
BAAA czy byśmy chciały?????????????już przyjełyśmy :-):-):-):-):-) witaj sie rozgość:-D
nie pamiętam komu dziękować za link (skan ksiązki)??? w każdym razie ściągnęłam i DZIĘKUJĘ!!!!!
w poniedziałek wydrukuję i RUSZAM DO BOJU!!!!
jaki fajny ten wątek!:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
o Witaj kochana:-) ruszaj ruszaj:tak:
HA,HA ja mam zapasik na 2 forumowiczki ,jakby sie uparł:-D:-D
ha ha ja nawet 3 moge obdzielić na upartego :baffled::-D:-D:-D:-D:-D
Witaj Viola Mamuśka Bacówka:-):-):-):-):-)
u nas powrót zimy wrrrrr nigu znów napadało a już trawkę było widać:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2: ale nie ma tego złego...znów psie kupy zakrył śnieg...:dry::dry::dry::dry::dry:
Moje dziecięcia się pochorowały chłopa tez cos brać zaczyna :dry: tylko ja się jakoś trzymam no ktoś musi w końcu...tylko czemu zawsze ja:dry::dry::dry::dry::-D:-D:-D:-D:-D
a mnie dla odmiany @ dogania i krzyż łupie niesamowicie:sorry2::sorry2::sorry2: a tu dom dzieciaki praca do tego w weekend do przepracowania 24h i jak tu dac radę?????jak to mawia moja Julka "trza się zebrac w sobie i dac radę":confused: więc idąc za jej radą się w sobie zbieram;-)
co do rozmiarów ubrań to ja wolę takich firm w których 46 jest na mnie dobre a te firmy w których 48 jest ciasne to dla mnie jakieś kiepskie firmy i tyle :-p:-D

Cześć Dziewczyny!!

Jestem mamą 14-sto miesięcznej Wiktorii i całe życie miałam problem z wagą!!Czasem bylo lepiej czasem gorzej!!No ale niestety w ciąży przytyłam 35 kilo i udalo sie zrzycić 19 także zostało 16 plus zapasić 5 kilo sprzed ciąży. Normalnie mąż mnie już ściga i cały czas chce się za siebie wziąć tylko jak jest motywacja to chęci nie ma i na odwrót!!Do tego trzy tygodnie temu miałam ablacje czyli taki zabieg na sercu co likwiduje arytmię i jak już miałam zapał na aerobik to musiałam się wstrzymać!!Ale teraz mam nadzieję że od następnego tygodnia dam radę, bo chciałabym jakoś na lato wyglądać!

hej mamakama, pewnie,że dasz radę. W takim towarzystwie? Ja zacznę od poniedziałku. teraz siedzę w domku na L4 i nie chce mi się. Ot co, nie chce i tyle. Muszę zrobić zakupy najpierw aby jeść co innego niż reszta domowników.
Podziwiam wszystkie mamy trojga dzieci. Zawsze chciałam mieć troje ale już nie zdążę mieć.:sorry2:

Witaj Mamakama u nas:happy2: widzisz wszystkiem mamy problem z wagą (nad) ale jedno jest pewne wszystkie jesteśmy PIĘKNE!!!!!
Selenko a czemu już nie zdążysz?????wiesz moja mama urodziła się jak jej mama miała 47 lat!!! możliwe jak widać :tak: a moja znajoma która miała jednego synka niestety niepełnosprawnego bardzo się bała zajść w ciąże i urodzić drugie dziecko a jednocześnie bardzo ale to bardzo go pragneła i tak trochę bez jej wiedzy :baffled: mąż za nią zadecydował i tak w wieku 41 lat urodziła drugie dziecko synka zdrowego małego rozrabiakę:tak::tak::tak::tak::tak:widzisz w życiu wszystko jet możliwe :tak::tak::tak::tak:
Ja tez kiedys mówiłam że 3 dzieci no niby fajnie ale to jakaś masakra :baffled: a potem życie potoczyło się jak się potoczyło rozstałam się z mężem i mam 3 dziecko i choć czasami jak wszystkie mi włażą na głowę jak brak mi czasu dla siebie jak myślę że słyszę tylko mamo daj..... mamo pomóż....mamo to ona on...... mamo kiedy.....mamo....mamo...ma-ma...ma-ma.....to myśle boziu inni to mają fajnie nie mają tego wszystkiego...mają czas....mają szanse by zebrać własne myśli..... to potem kiedy wieczorem patrzę na te moje śpiące 3 potworo-aniołki myślę boziu jestem szczęściarą nie wszyscy to mają!!!!
No a wracając do diety to jestem przed @ i chęć na słodkie chodzi za mną tak że.......... no dogodziłam sobie kanapką z nutellą na drugie śniadanie i jakoś mi starczyło :-D:-D:-D:-D:-D

witajcie
nie zaglądałam od wczoraj ale odkopywałam mieszkanko i jakos mi się zeszło
co to ja mialam pisać?...
witam wszystkie nowe kobitki chude inaczej;) fajnie że jest nas coraz więcej
co do 10 kilo nadwagi to wrazie jak komuś zabraknie to chętnie pożyczę
u mnie diety dzień 5 i jest fajnie więc dziewczynki pełna mobilizacja i jedziemy miałam ważyć się raz wtygodniu ale nie wytrzymałam i wlazłam i...nikogo nie uduszę ha ha ha jest niżle ale jaszcze nie powiem dopiero w poniedzialek jak będzie tydzień

SELENA ja też chcę tą dietę DUKANA dawaj co masz muszę M na nią skusić

a jak mowa o dzieciach to nie wiem czy fajnie jest mieć troje dzieci bo nigdy nie miałam ale jak fajnie jest mieć czworo -polecam:-D:-D

Majka jestes niesamowita!! Czworo? No szok, podziwiam, naprawdę. masz bliźniaki? Bomba. Już daję wszystko co mam, nie dosłownie, ha ha

PRZEPISY w diecie DUKANA - Grupy Wsparcia Dieta.pl

Dieta Dukana

Kurcze szukam tłumaczenia tego testu Dukana i nie mogę znaleźć, jak znajdę to wyślę link. Ogólnie to na tym forum jest wiele informacji o tej diecie.
Spokojnej nocki wszystkim.

Link do wyliczenia przez Dukana realnej wagi, możliwej do utrzymania
RegimeDukan.com Coaching minceur : Je m'inscris

Tłumaczenie kwestionariusza... (zgubiłam 2 pytania) ... powinno być tak w kwestionariuszu:

1. Państwa Imię): .......
2. Ile chcielibyście ważyć: .... (tylko cyfry!!!)
3. Jesteście: (une femme) = kobieta...... (un homme = mężczyzna)
3a. Spieszno Wam rozpocząć dietę: oui (tak), non (nie)
4. Wasza aktualna waga w kg (na czczo i bez ubrania): ........ (tylko cyfry)
5. Wasz wzrost w cm: ....... (tylko cyfry), a więc np. 165, a nie 1,65
6. Jaka była Państwa najwyższa waga w życiu (nie licząc ciąży w przypadku kobiet): ........
7. Jaka była Państwa najniższa waga po ukończeniu 18 roku życia (nie licząc wagi w okresach choroby): .....................
7a. Jaka jest Wasza waga stosunkowo łatwa do utrzymania bez specjalnych ograniczeń: ...... (tylko cyfry)
8. Czy przechodziliście już jakieś diety: aucun = żadnej, plus - więcej niż 3
9. Państwa wiek: ..... (tylko 2 cyfry)
10. Czy w Państwa rodzinie ktos ma skłonności do tycia: ...... Oui = tak, Non = nie
11. Musimy ocenić grubość Panstwa kości. W tym celu proszę prawą dłonią objąć nadgarstek (podobnie jak na rysunku)... 1. mozliwość drobna kość (kciuk i palec wskazujący zachodzą na siebie po objęciu), 2 mozliwość normalna grubość kości, kciuk i palec wskazujący się stykają, 3 możliwość gruba kość , kciuk i palec wskazujący nie stykają się po objęciu nadgarstka
12. Ile razy byliście w ciąży: .... aucun = ani razu, plus = wiecej niż 3 razy,
13. Czy macie wrażenie łatwego chudnięcia w momencie ograniczenia jedzenia: plutot facilement = raczej łatwo, difficilement = trudno
14. Ograniczenie ilości jedzenia jest dla Was męczące: .... oui = tak, non = nie
15. Wasz adres mailowy: .......................
16. Proszę podać Wasz nick : .......................
17. Proszę wpisać Wasze hasło dostępu (chodzi o stronę Dukana, bo zrobienie testu wagi jest równoznaczne z zarejestrowaniem się na jego stronie)
18. Je souhaite bénéficier des réductions tarifaires et des offres des partenaires de regimedukan.com = chciałabym korzystać z upustów cen oferty sklepu internetowego partnerów Dukana - odznaczyć kwadracik (jest to opcja ważna po ewentualnym zapłaceniu opieki dietetyka, przy analizie wagi niczym nie skutkuje!!!)
19. Verification = sprawdzenie.... wpisać litery widoczne na obrazku
20. Valider mon analyse = wysłać mój test do analizy

Odpowiedź na podanego maila przychodzi w kilka minut.

reklama
:-D WITAM nowe mamusie,jest sobota ,dzień wazenia schudłam równiuteńki kilogram:-D.

Wczoraj sie ze mnie brat usmiał ,zapraszał mnie i m:-ęza na piwo,ja sobie pozwalam raz w tygodniu w sobotę ( po ważeniu:-p),bo do następnego ważenia zniknie co sie zatrzyma w organizmie.:-pA,ze był ,piatek mówie ,do niego:nie dzieki ,dzis nie mogę ,bo jutro sie waze :-D, ale sie śmiał,no moze troszke śmiesznie brzmiało :-Dale bez przesady ,tak to oto dieta rządzi moim życiem:tak:

Ja mam dwójke dzieci ,już dyzych w sumie,ale też nerwicy przy nich czasami dostaje ,mamo daj,to nie ja,to on.itd.ale jak to pieknie Malinka podsumowała ,kiedy spia kocham ich najbardziej:tak:a czułośc i słodycz jaka mnie wtedy ogarnia jest wielka,:tak:

Więcej dzieci nie planuje ,ale wiadomo regularnie wspólżyjac mimo antykoncepcji nie mozna tego całkiem wykluczyć:baffled:

Do góry