reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Duże jest piękne :-)

Witaj Funieczka i Viola i Majka.
Majka ,a ile masz wzrostu??
Powiedz mi ,bo nie wiem czy dobrze zrozumiałam ...przez cały dzień tylko 2 kromeczki chleba??jeden posiłek????:szok:
Na takiej diecie efekt jo-jo masz murowany ,a i zwisy skóry ....a cwiczenia??

Ja jestem na diecie 5 miechów schudłam 20 kilo ,jem ok.5 razy dziennie i 5 razy w tygodniu intensywnie trenuje ,w sumie chce schudnac jeszcze 19 kilo ,a najmniej 10,ale dzieki treningom(siłownia i aerobic )staram sie io jedrne ciało.

Napisz wiecej ,o swojej diecie ,moze warto wnieść poprawki:tak:Razem na pewno sie uda:tak:
Po numerkach koło loginu wnioskuję ,ze to Twój rocznik ,a to tak jak ja:tak:nie jest juz tak łatwo jak kiedyś:tak:

no to u mnie jest tak dieta MŻ wlaśnie jak dla mnie najbardziej skuteczna bo wtedy dopiero widać ile się naprawdę jadło
czasem jeden posiłek -zgadza się ale jak jestem głodna to owoce warzywa piję dwa duże kubusie dziennie bo wydaje mi się że po nich nie chce się jeść
taki rygor na począdku żeby się przyzwyczaić na dłuższą metę jak żołodek zaciśnięty to wtedy do 3 posiłków nie ma żadnej rególy taki spontan raczej ja mam najgorzej na począdku bo człowiek przyzwyczajony do żarcia ale potem jest ok.
ja jestem niska 160 i wtedy jak schudłam 10 kilo to nikt nie zauważył a potem to fajnie było widać
teraz narazie nie ćwiczę bo w styczniu miałam cc a tak to robiłam w domu serię ćwiczeń na brzuch i pośladki (brzuszki podciąganie nog) i stopniowo zwiększałam zeby zakwasów nie było do jedzenia nic specjalnego sobie nie szykuje bo nie mam głowy jakieś serki wiejskie mięsko gotowane, warzywa na parze albo latem na grilu wszyscy kiełbasy a ja warzywka :(
no ale jak macie jakieś sugestie to chętnie posłucham bo zawsze można sprubować inaczej aby tylko skutecznie ale jak widzę skutecznie bo dosyć szybko gubicie te kilogramy a razem napewno łatwiej więc musimy się mobilizować to damy radę
może raz w tygodniu ważonko i podajemy tutaj np. w karzdy poniedziałek ile przez tydzień udało się zgubić będziemy miały motywację, co ?
a tak te c yfarki to mój rocznik ;)

reklama
Hej laseczki:-D

Ja mam 176 wzrostu tez, A waga 76 kilo,to mi sie marzy:-D idealna waga dla mnie to 70 kilo:tak:
Ja sie waze co sobote ,będe sie chwalić, zreszta każdy zgubiony kilogram zaraz odznaczam na suwaczku:-D
Ja sie odchudzam dietą podobną jak malinka.Wiesz co Maja tak sobie myśle ,ze ten jeden porządny posiłek ,2 kubusie i warzywa i owoce dostarczają ci pewnie około 1000 kcal i mogłabyś sobie rozplanować to jako posiłki,niewielkie,ale zawsze,pamietaj,że częste jedzenie podkreca metabolizm ,czyli im częsciej jesz-szybciej chudniesz!:tak:

O nie ,mi tam nikt by nie kazał wąchac miesko z grilla ,zebym ja mogła tylko marchewke:-D
grillowane miesko jest chude i pycha.
Na śniadanie jem owsianke,
na 2 śniadanie:2 kromeczki razowe z czym chce
na obiad to co w domu akurat,tylko nie za duzo
na podwieczorek jogurt ,czaasmi z bananem
na kolacje jabłko ,albo 2:tak:
głodna nie chodzę ,a chudne,dodatkowo w poniedziałki ,środy i piątki chodzę na siłownie ok.2 godziny tam spedzam za kazdym razem,a we wtorki i czwartki aerobic.
Ruch to podstawa kazdej diety .

myślisz.............
no to się posłucham :)
zrobię jak radzisz ale jak nie schudnę przez tydzień 2 kilo to cię wirtualnie uduszę ;) ha ha ha

No ładnie,grozi mi sie tu:-D:-D:-D:-D
tylko sie ruszaj ,a jak schudniesz mniej to uwierz mi ,ze zdrowiej i na dłużej zostanie:-D
Najlepiej jest chudnac około 1 kg,na tydzień.
Ja jem wiecej niz 1000 kcal ,ale ja duzo sie ruszam,a i tak pilnuje żeby 1300-1400 nie przekraczac:tak:

malinka weny nie mam bo z małym mam male problemy zdrowotne i w ogóle do kitu, jak wial halny u nas ostatnio to zapalenie krtani sie przyplątało a 12 marca do szpitala ide z nim ... gdzie ta pani wiosna , gdzie... słońca mi trzeba

OOOOOOOOO taaaaaaaaaak,wioooooooosnyyyyyy trzeba!!!!Dzisiaj widzę że słoneczko pięknie swieci,ale zobaczymy jaki będzie dalszy ciąg dnia,mam nadzieje ze taki sam...!Mam trochę spraw do załatwienia,więc dobra pogoda jak najbardziej wskazana!

Jakiś katar nas dopadł,ale wokół wszyscy przeziębieni,kaszlący i kichający,poczęstowali nas czymś.
W moim bloku remont zaczął sie już na dobre,juz mi sie odechciało wszystkiego.

No ładnie,grozi mi sie tu:-D:-D:-D:-D
tylko sie ruszaj ,a jak schudniesz mniej to uwierz mi ,ze zdrowiej i na dłużej zostanie:-D
Najlepiej jest chudnac około 1 kg,na tydzień.
Ja jem wiecej niz 1000 kcal ,ale ja duzo sie ruszam,a i tak pilnuje żeby 1300-1400 nie przekraczac:tak:
ja narazie nie bardzo mogę ćwiczyć bo niedawno cc. było więc ....
ale obiecuję za miesiąc zaczynam ćwiczenia a ruchu mam jak to przy czwórce dzieci ....

kawka wypita zaraz robię sobie śniadanko -płatki owsiane nesvita ,wiesz tylko ja się nie wyrobię czsowo z 5 posiłkami
tak sobie wczoraj myślałam o 8 śniadanko -a tu po 9 a ja bliźniaczki karmię i z wami piszę o 10 miało być drugie śniadanko ,o 14 obiat ,dziś spagetti (nie wiem chyba go nie zjem ) 16 jogurcik a 18 owoc
a dla kobitek co się nie odchudzają polecam pomysł na karkówkę z ziemiaczkami ,wczoraj robiłam i bardzo dobra ja nie jadłam tylko sprubowałam ale za to moi panowie się zajadali ,miało zostać na dziś ale na kolację pokonali resztę więc na dziś dostałam zamówienie na spagetti

co do wiosny to ja też jej wyglądam w tamtym tygodniu nawet jajżała na chwilke ale dziś ktoś ją zawołał i uciekła od nas- wstaję rano a tu śnieg leży
dopiero jeden się rozpuścił 4 dni straż pompowała wode na mojej ulicy
dobra spadam sprzątać,obiadek robić i prasowanko mie czeka ale jaszcze zajżę pa pa pa

malinka weny nie mam bo z małym mam male problemy zdrowotne i w ogóle do kitu, jak wial halny u nas ostatnio to zapalenie krtani sie przyplątało a 12 marca do szpitala ide z nim ... gdzie ta pani wiosna , gdzie... słońca mi trzeba
oj to zdrówka kochana dużo zdrówka :tak::tak::tak::tak: a czemu szpital????????
u nas tez zima wróciła było rano słonko i śnieg a teraz pada śnieg z deszczem wieje okropnie i jest ponuracko:-:)-:)-:)-:)-(a słońca mi potrzeba jak powietrza bo jakieś deprechy łapię:-( w pray coś mi się gmatwa i nie wiadomo czy zwolnienia nie dostanę:-( a zawsze to 800 zł zarobiłam za tą dodatkową robotę a na samym wychowawczym to nie wyżyjemy bo pensja mojego Pietruszki to nam na wynajem starcza i niektóre opłaty:confused::confused::confused::confused: a co ma być to będzie życie toczy się dalej....
Majka dopiero zobaczyłam że ty poczwórna mamusia gratuluję:tak::tak::tak::tak::tak:
ty kochana karmisz małe jeszcze piersią???bo jeżeli tak to nie bardzo możesz się diecić:baffled:tzn możesz jeść zdrowiej tzn pieczone grilowane gotowane więcej warzyw owoców,ciemnego pieczywa kasz ciemnych makaronów ale nie możesz przeginać bo dziewczyny wyciągną z ciebie wszystko co potrzebne do funkcjonowania twojego organizmu zaczna ci lecieć zęby włosy paznokcie :baffled:

reklama
hej dziewczyny!

ja nie moge sie odnalezc na tym nowym forum!!!

madziulanatasza kurde gratulacje!!!!! Ty stosujesz ta diete dukana? i w jakim czasie zruciłas te 20 kg?? ja bym chciała zrzucic 10 kg no i podstawa to zeby miec to fajne jedrne ciałko a nie zwisy o ktorych piszesz;-) ja cwicze troszke w domu ale minimalnie! i zazdroszcze wszystkim ktorzy maja mozliwosc korzystania z silowni aerobicu! ehhh moze kiedys:tak:
chyba i ja skusze sie na ta dukanska? :happy: trudno jest? z tego co piszecei to chyba nie!

ja juz wczesniej pisalam waze 76 kg przy wzroscie 176cm!

dla mnie dukan rewelacja, nie glodze sie, jem non stop, nawet ciasta sobie wcinam, wlasnie jem dukanowske ciasto czekoladowe i popijam kawusia
na dzien dzisiejszy (33 dzien) minus 8, 1 kg, oby tak dalej

Do góry