reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Duże jest piękne :-)

Witam wszystkie panie Szczupłe inaczej :) Rozmiar 48 to ja :):tak::tak::tak:
W przeciwieństwie do większości z was nie przybyło mi kilogramów po ciąży (bo to jeszcze przede mną :unsure:). Zawsze byłam duuuuużo większa niż moi rówieśnicy. Poniżej rozmiaru 46 nie zeszłam :zawstydzona/y: Aż boję się pomyśleć jaki rozmiar będę nosić po ciąży.:unsure::unsure:

Co do diet to w wakacje stosowałam "south beach" udało mi się zgubić 15kg, ale przy wadze trzycyfrowej to i tak nie dużo (dodam tylko że mam 1,70m). Moje marzenie na ten rok to zejść poniżej 100 :).
Herbatkom ziołowym i wszelkim "odchudzaczą" nie ufam:wściekła/y:. Najadłam się tego i opiłam a i tak nie działało a jak zgubiłam 5kg to zaraz przybrałam 10.

Już kończę ten przydługi wstęp bo pousypiacie :)
Cieszę się, że znalazłam ten wątek, w grupie raźniej :)

Witam nowa kolezanke! Ja tez mam rozmiar 48 i w ciazy jestem wiec coz..Widze ze mieszkasz tez w Irlandii? Super!Zapraszam na watek mamy z Irlandii.Z ktorej czesci jestes?
A moje pytanie to skoro masz rozmiar 48 powiedz mi gdzie sie zaopatrujesz u nas w ciuszki ciazowe..Ja szukam ostatnio ale z jakims marnym skutkiem.Kurcze chodzi mi glownie o spodnie bo bluzki wiadomo nie problem,tunik i innych takich u nas duzo..Ze spodniami najczesciej jest taki problem ze w niektorych sklepach sa ale maja strasznie szczuple nogawki,a ja nozek nie mam jak sarenka..

reklama
Witam nowa kolezanke! Ja tez mam rozmiar 48 i w ciazy jestem wiec coz..Widze ze mieszkasz tez w Irlandii? Super!Zapraszam na watek mamy z Irlandii.Z ktorej czesci jestes?
A moje pytanie to skoro masz rozmiar 48 powiedz mi gdzie sie zaopatrujesz u nas w ciuszki ciazowe..Ja szukam ostatnio ale z jakims marnym skutkiem.Kurcze chodzi mi glownie o spodnie bo bluzki wiadomo nie problem,tunik i innych takich u nas duzo..Ze spodniami najczesciej jest taki problem ze w niektorych sklepach sa ale maja strasznie szczuple nogawki,a ja nozek nie mam jak sarenka..

Na razie mieszkam w Limericku ale pomału myślę nad przeprowadzką.

Nie kupowałam jeszcze spodni ciążowych bo brzuch mi jeszcze nie urósł:baffled:. Kupiłam tylko zwykłe spodnie na gumie rozmiar większe w Dunnesie. Oglądałam ładne spodnie ciążowe w Mothercare, ale z racji że nie wiem jak się jeszcze rozrosnę nic nie wybrałam.

Co do artykułu na temat meridii

Widzę, że powiało propagandą...

Zabija też podobno benzoesan sodu, a spożywamy go niemal wszędzie, zabija sól i cukier. Zabija też alkohol i papierosy.
Ciekawe ile osób się tym przejmuje...
Jak dla mnie to wypowiedzi laików i dziennikarzy, którzy z desperacji muszą jakieś artykuły pisać.
Wszystko może zabijać ...w nadmiarze.

Co do artykułu na temat meridii

Widzę, że powiało propagandą...

Zabija też podobno benzoesan sodu, a spożywamy go niemal wszędzie, zabija sól i cukier. Zabija też alkohol i papierosy.
Ciekawe ile osób się tym przejmuje...
Jak dla mnie to wypowiedzi laików i dziennikarzy, którzy z desperacji muszą jakieś artykuły pisać.
Wszystko może zabijać ...w nadmiarze.
Dlaczego odrazu propaganda? :szok: Ja moze nie jestem kategoryczna przeciwniczka,kazdy bierze co uwaza.Ja tego nie wezme bo nie chce sobie zdrowia zrujnowac.
Na razie mieszkam w Limericku ale pomału myślę nad przeprowadzką.

Nie kupowałam jeszcze spodni ciążowych bo brzuch mi jeszcze nie urósł:baffled:. Kupiłam tylko zwykłe spodnie na gumie rozmiar większe w Dunnesie. Oglądałam ładne spodnie ciążowe w Mothercare, ale z racji że nie wiem jak się jeszcze rozrosnę nic nie wybrałam.

No prosze rzut beretem ode mnie;-)
No szczesciaro brzuch mowisz jescze cinie urosl?Ja w pierwszej ciazy zacelam rosnac dopeiro pod koniec 6 poczatek 7 miesiaca.
A teraz :szok: tyc nie tyje,bo spadlam ponad 4 kilo ale brzuch juz mam a to dopiero 12 tydzien.Mam dwie pary spodni,i mnostwo na gumce,lnianych na ta pozniejsza ciaze,ale chcialabym jakies jeszcze fajne spodnie..

Gastone nóżek jak sarenka to ja też nie mam no chyba żeby owłosienie porównać :-). Te portki co oglądałam w mothercare miały dosyć szerokie nogawki.

Ja jestem,zagladam codziennie ale nie bardzo mam czas napisać cokolwiek,bo nie było u mnie 3 dni wody:wściekła/y: i nadrabiam w sprzataniu,praniu i takie tam przyjemności.Poza tym mój synus postanowił drzemkę poobiednią zamienić na podwieczorną,czyli kładzie się o jakiejś 17.30,wstaje po 2 godzinach i poźniej szaleje do 1-2 w nocy.(są też tego plusy bo "rano"wstaje o 10-11,a ja razem z nim.Więc zanim sie napiję kawy i się rozkrecę już muszę wstawiać obiad,potem zakupu,poźniem wyżej wspomniane sprzątanie,pranie itd.......Za krótka doba.....:tak:;-)

Pozdrawiam,kobietki...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry