Mojej pannie tez sie przestawilo,juz nie budzi sie w nocy,co dla nas jest ogromna ulga,ale budzi sie wczesnie rano przewaznie jest to ok 6 i po 2h idzie spac,przewaznie spi do 10-11.Czasami uda mi sie ponownie zasnac.Widzialam w tv reklame syropku uspakajacego,nie oamietam dokladnie nazwy,ale wiem,ze mozna go stosowac juz po 2 miesizcu zycia
reklama
BabyLola
Mamusia Bartusia :)
woow, to masz fajnie. Bartek sie tez przestawil, śpi do 6. tyle ze budzi sie nadal o 3, wypije mleko, zasnie i równo co pół godziny sie budzi z rykiem, damy mu smoka /(spi z nami wtedy) i spi dalej, i tak co pół godz aż do 6. ciekawi mnie tylko czemu budzi sie z takim rykiem..? i to juz tak 4ty dzień.. drzemki w dzień sa podobne, jakieś 3 oczywiscie po równe poł godziny i tez czasem budzi sie z placzem..
babylola moze mu sie cos sni niedobrego,Nadia tez czasami placze jakby przez zen tzn placze,ale oczka ma dalej zamkniete i zachwilke sama sie przebudza.Dzisiaj niestety obudzila sie o 3 i znowu trzeba bylo wstac i chodzic z nia po pokoju,a na czopki nadal czekam,zamawialam je z apteki internetowej i poczta zgubila przesylke wrrr
BabyLola
No, zróbiłam próbe, przez cały tydzień bartek ostatnią drzemke w ciągu dnia zrobił sobie o 14 na pół godz. i aż do 19 nie spał wogóle. był oczywiscie marudny i śpacy ale trzymalismy go do 19 i efekty były juz po 3 dniach. spał do 6 rano. tydzien minął, przyzwyczail sie ze nie ma juz spania od 15, spac chodzi po 19 i spi do 6-6.30 rano. budzi sie tylko raz ok 3 na mleko i spi dalej. 3 godziny wiecej snu to dla mnie mega duzo
od wczoraj tez widze, ze juz mniej płacze nad ranem. moze to tez przejdzie..
od wczoraj tez widze, ze juz mniej płacze nad ranem. moze to tez przejdzie..
BabyLola
tez o tym myślalam, tym bardziej ze moj smyk ma AZS i suche powietrze, nagrzane przez grzejniki jeszcze bardziej go podraznia, ale znow wyczytałam kiedys, ze pozniej powietrze robi sie za wilgotne i w mieszkaniu robi sie pleśń.. co jeszcze bardziej szkodzi dziecku.. najpierw trzeba sprawdzic wilgotnosc mieszkania, jesli wynosi 50-60% jesli mniej, to mozna sie skusic, jesli tyle lub wiecej to nie ma co kupywac bo sie tylko pogorszy.. moze wystarczy tylko wywietrzyc codziennie mieszkanie, a wieczorem zakrecic grzejniki??
a ja juz sie cieszylam,ze Nadia znowu przesypia noce,ale problem powrocil i ponownie budzi sie ok 3 i do 5-6 nie spi,najgorsze,ze jak sie obudzi jest marudna i nerwowa,trzeba ja nosic na rekach bo inaczej placz,nie wiem juz co mamy robic zeby sie nie budzila.Temperature w pokoju mamy ok 20 stopni czyli za cieplo nie jest.Moze gdyby chodzila spac pozniej,zasypia wieczorem ok 20.30,ale nie jestem w stanie jej przetrzymac,bo nie spiac w dzien to Nadia do tej godziny juz pada i sama zasypia i nie jestem w stanie jej przetrzymac.Macie jakies zlote rady?
My utrzymujemy w pokoju małego max. 20 stopni i śpi bardzo dobrze. Nawilżacz najzwyklejszy na świecie na kaloryfer, ale do wody dodaję takiej specjalnej solanki jodowo-bromowej. Zauważyłam, że temperatura i nawilżenie powietrza mają znaczenie, jak w pokoju było za ciepło, mały dłużej zasypiał, wybudzał się i musiałam dawać mu wodę albo herbatkę. A teraz śpi snem sprawiedliwego 12 godzin :-)
ostatnie dwie noce coreczka ladnie przespala,ale zobaczymy,z tego co obserwuje to jej sie jeszcze zmienia.Jak miala ok 2 miesiecy budzila sie 2 razy w nocy ok 2 i ok 5 rano na jedzonko,potem 3 miesiace 5 rano,4 miesiace 7 rano,potem cos sie poprzestawialo i zaczela budzic sie w nocy (zazwyczaj 3 rano) bite 2 godzinki nie spania,czyli o 5 szla spowrotem spac i tak do 7-7.30 spala,tak bylo ok miesiaca,potem powrocil sen do 7 i tak na zmiane.Zobaczymy jak bedzie dalej
BabyLola
no wlasnie u mnie tez tak ok. miesiąca to trwało, budził się o 3 i koniec spania, dopiero ok 6 zdrzemnął sie na pół godzinki.. teraz od ponad tygodnia jest poprawa, budzi sie ok 3 czasem 4 wypije mleko i spi dalej do 6. pozniej wstaje. ( choc dzisiaj nad ranem obudzil sie 3.40 i nie chcial zasnąc, ale zostawilismy go w luzeczku z karuzelką, pomarudzil i w koncu sam zasnął na 2 godzinki jeszcze)
kopka- zobaczymy jak bedzie dalej myśle, ze w koncu z czasem wszystko sie wyrówna dzieciaczką i bedą ładnie długo spac
kopka- zobaczymy jak bedzie dalej myśle, ze w koncu z czasem wszystko sie wyrówna dzieciaczką i bedą ładnie długo spac
reklama
BabyLola
;/;/;/;/ chyba przechwaliłam wczoraj małego, bo dzisiaj znów jazda od równej 3! obudził sie i koniec, marudził przez ponad pół godziny aż sie poddaliśmy i trzeba było wstac... teraz śpi od 6.50
cos czuje, że znów jakiś miesiąc wstawania o 3 mnie czeka.. masakra!!!
cos czuje, że znów jakiś miesiąc wstawania o 3 mnie czeka.. masakra!!!