reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Dobra, zmiana tematu na chwilę.
Za 3 tygodnie kończy mi się OC i AC drugiego samochodu.
Dostałam propozycję od swojego towarzystwa- droższą o 120 zł.

Teraz wyjaśnijcie mi, proszę, taką rzecz: często słyszałam, że z każdym kolejnym rokiem ubezpieczenie auta tańsze powinno być, bo zniżki, itd.
A w tym miesiącu przedłużyłam OC pierwszego samochodu- oczywiście propozycja pierwotna była droższa i teraz na drugie auto też mi podwyższyli.
Pytam się: czy te obniżanie składek z roku na rok to jakaś legenda, czy o jaki trzon złoty chodzi?
Tylko nie piszcie, że inflacja…Bo tak mam odkąd jestem posiadaczem aut- czyli od 2011 roku.

reklama

Teraz wyjaśnijcie mi, proszę, taką rzecz: często słyszałam, że z każdym kolejnym rokiem ubezpieczenie auta tańsze powinno być, bo zniżki, itd.
A w tym miesiącu przedłużyłam OC pierwszego samochodu- oczywiście propozycja pierwotna była droższa i teraz na drugie auto też mi podwyższyli.
Pytam się: czy te obniżanie składek z roku na rok to jakaś legenda, czy o jaki trzon złoty chodzi?
Tylko nie piszcie, że inflacja…Bo tak mam odkąd jestem posiadaczem aut- czyli od 2011 roku.
Dopytałam właśnie męża bo bardziej się na tym zna mówi żebyś sprwdzila inna ubezpieczalnie. My zawsze szukamy najkorzystniejszej oferty nie jesteśmy ciągle w jednej 😉

Dopytałam właśnie męża bo bardziej się na tym zna mówi żebyś sprwdzila inna ubezpieczalnie. My zawsze szukamy najkorzystniejszej oferty nie jesteśmy ciągle w jednej 😉

My robimy tak samo i praktycznie nigdy ta sama ubezpieczalnia nie była tańsza. Co roku zmieniamy.
Co roku zmieniam przez to przez Rankomat, ale mnie to wkurza.
No chyba że wynegocjuję lepszą cenę przez tel.

Załączniki

• 20230225_065041.jpg
    20230225_065041.jpg
    842,8 KB · Wyświetleń: 78
  • Screenshot_20230225-144225_Flo.jpg
    Screenshot_20230225-144225_Flo.jpg
    118,1 KB · Wyświetleń: 34

Może nie mam zbyt dużego doświadczenia bo mam dopiero od 2 lat auto ale drugim razem zaproponowali mi też w tej samej firmie również większą kwotę więc im podziękowałam i poszłam do innej, gdzie dostałam niższą cenę i do tego jakis połowiczny assistance (połowiczny bo tylko w przypadku stłuczki /wypadku, ale nie w przypadku jak Ci auto się zepsuje na drodze ) . Więc pokusilam się na to, bo aż tak dużo autem nie jeżdżę. Moja rada jest taka żeby porównywać firmy, bo to że jesteś w firmie x od roku/dwóch nie znaczy że zaproponuja Ci lepsze warunki.

Swoja droga właśnie tym pytaniem przypomniałaś mi że do 7 marca mam płatność drugiej raty za OC, dzięki 🙈😅

P.s. dalej nie mam wczorajszego wyniku proga😱nie ogarniam że pobierasz w jednym punkcie i masz wynik za 3 h a pobierasz w drugim (też diagnostyka) i jest czas realizacji do 2 dni roboczych czyli bedzie dopiero w poniedziałek 😥

Może nie mam zbyt dużego doświadczenia bo mam dopiero od 2 lat auto ale drugim razem zaproponowali mi też w tej samej firmie również większą kwotę więc im podziękowałam i poszłam do innej, gdzie dostałam niższą cenę i do tego jakis połowiczny assistance (połowiczny bo tylko w przypadku stłuczki /wypadku, ale nie w przypadku jak Ci auto się zepsuje na drodze ) . Więc pokusilam się na to, bo aż tak dużo autem nie jeżdżę. Moja rada jest taka żeby porównywać firmy, bo to że jesteś w firmie x od roku/dwóch nie znaczy że zaproponuja Ci lepsze warunki.

Swoja droga właśnie tym pytaniem przypomniałaś mi że do 7 marca mam płatność drugiej raty za OC, dzięki 🙈😅

P.s. dalej nie mam wczorajszego wyniku proga😱nie ogarniam że pobierasz w jednym punkcie i masz wynik za 3 h a pobierasz w drugim (też diagnostyka) i jest czas realizacji do 2 dni roboczych czyli bedzie dopiero w poniedziałek 😥
jeśli chodzi o te wyniki to wynika to z tego, że niektóre punkty diagnostyki robią badania na miejscu a inne wysyłają je do jakiegoś punktu.
Ja robię zazwyczaj w szpitalu i mam wyniki po godzinie 13:00

reklama
A ja od rana mam kiepski nastrój. Puściło mi wszystko i po prostu zaczęłam płakać.
Jestem już zmęczona tą jebana endomenda, szukaniem specjalistów od niej , jeżdżenia przez pol polski do nich , tym ze co miesiac jestem chora , oraz ze coś zaczyna się dziać z tarczyca.
Dieta, odmawianie wszystkiego.
Wypłakałam się i chyba mi lepiej.
Zaktualizowałam oprogramowanie
Witam w sobotę

Ostatnia edycja:
Do góry