reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Ja słyszałam dobre opinie o tym
Miałam, nie przebrnęłam, książka wielkości Biblii i stanowiąca Biblię plus oczywiście napisana x lat temu, a wyłącznie aktualizowana. Wszystko rozłożone na czynniki pierwsze, rozwleczone. Lektura z tego powodu nie dla mnie. Ja jak chce ugotować ryż, to nie chce czytać historii powstania ryżu i pierwszych jego upraw

reklama
przytulam i przesyłam dużo pozytywnej energii 🙂🌞🌸najważniejsze, ze aktualizacja pomogła 💪🏻 też wczoraj miałam ciężki poranek także doskonale Cię rozumiem. Tymczasem trzeba jakoś fajnie zacząć sobotę 😁 u mnie trzonowanie zaliczone i chociaż jakieś takie krótkie i średnio satysfakcjonujące dla mnie 😏 to wybaczam Staremu bo do roboty musiał jechać, ważne, że w ogóle było 😜 a Ty jakie masz plany na dzis? 😊
Dziękuje , myśle że zaraz ogarnę się do kupy i będę działać dalej.
Myśle ze u każdej z Nas przycjodzą takie chwile ze tak to nazwę słabości , złości, bezradności.
Moje dogi dają mi masę pozytywnej energii i zawsze jak jestem smutna to przychodzą mnie przytulić .
Ważne ze seks zaliczony 🤭 my w tyg zawsze uprawiamy seks rano , bo stary jak wróci z pracy to jest bez sił . Wiec lepiej rano niż wgl 🤷‍♀️
Narazie sprzatanko , wieczorem znajomi chcą wyjść na kręgle. Nie wiem czy mam na to ochotę .
A u Ciebie jakie plany ?

Miałam, nie przebrnęłam, książka wielkości Biblii i stanowiąca Biblię plus oczywiście napisana x lat temu, a wyłącznie aktualizowana. Wszystko rozłożone na czynniki pierwsze, rozwleczone. Lektura z tego powodu nie dla mnie. Ja jak chce ugotować ryż, to nie chce czytać historii powstania ryżu i pierwszych jego upraw
Dobrze wiedzieć. Ja osobiście jej nie miałam. Ale jak kiedyś zajdę w cionsz to zastanowię się zanim ją kupię

A myślałaś o suplementacji np. Puerii Uno (ja nie brałam, ale tutaj dziewczyny o tym pisały) zamiast Miovelii (którejkolwiek)?
Od ponad roku suplementuję na zmianę PregnaStart, PregnaDHA, MamaDHA, teraz mam Puerię, ale skład mnie aż tak nie urzeka, bo nie ma cynku, a przy moich problemach z tarczycą, cynk powinnam dostarczać.

Więc wracam do Pregny w połączeniu z MamaDHA lub PregnaDHA.

Spoko, ja już ponad dwa lat siedzę w kwestiach starań, ale w inozytol nigdy pchać się nie chciałam.

Dobrze wiedzieć. Ja osobiście jej nie miałam. Ale jak kiedyś zajdę w cionsz to zastanowię się zanim ją kupię
Zobacz ja sobie w księgarni najlepiej, wg mnie wszystko to jest w internecie na dobrych stronach, tam było dla mnie dużo oczywistości no i tak podręcznikowo naprawdę ułożone. Nie lubię luzackiego tonu, ale podręcznik mi tez nie był potrzebny

Od ponad roku suplementuję na zmianę PregnaStart, PregnaDHA, MamaDHA, teraz mam Puerię, ale skład mnie aż tak nie urzeka, bo nie ma cynku, a przy moich problemach z tarczycą, cynk powinnam dostarczać.

Więc wracam do Pregny w połączeniu z MamaDHA lub PregnaDHA.

Spoko, ja już ponad dwa lat siedzę w kwestiach starań, ale w inozytol nigdy pchać się nie chciałam.
A dlaczego nie chciałaś się pchać w inozytol? Może to jakieś skutki uboczne powodować?

Ale to akurat nie jest jakaś straszna eksperymentacja - mi sam endokrynolog powiedział, że daje mi dawkę 25 i po 4-6 tygodniach mam zbadać TSH, jak nie spadnie do mniej niż 2 to mam zwiększyć do 50 i potem za jakiś czas znów kontrola TSH, a jak spadnie to zostaje na tej. 😉
Przyznam że ja sama często koryguje sobie dawki euthyroxu, nie mam telefonicznego kontaktu ze swoją endokrynolog (swoją drogą co wczoraj bardzo mnie wkurzyło) i często jak widzę że wynik zaczyna iść do góry to sobie lekko sama dawkę zwiększam. Wczoraj lekarka nie bardzo umiała mi pomóc więc postanowiłam że zacznę brać 181, 25 zamiast 150 (taka dziwna dawka bo biorę 150 i 1/4 tabletki 125) a na czwartek zapisałam się do endokrynologa. Ale bardzo się obawiam tego wysokiego TSH :-(

Dziękuje , myśle że zaraz ogarnę się do kupy i będę działać dalej.
Myśle ze u każdej z Nas przycjodzą takie chwile ze tak to nazwę słabości , złości, bezradności.
Moje dogi dają mi masę pozytywnej energii i zawsze jak jestem smutna to przychodzą mnie przytulić .
Ważne ze seks zaliczony 🤭 my w tyg zawsze uprawiamy seks rano , bo stary jak wróci z pracy to jest bez sił . Wiec lepiej rano niż wgl 🤷‍♀️
Narazie sprzatanko , wieczorem znajomi chcą wyjść na kręgle. Nie wiem czy mam na to ochotę .
A u Ciebie jakie plany ?

Na avatarze są Twoje bernisie? Miałam kiedyś suczkę. Cudowny puchaty niedźwiedź. Teraz ciągle się zastanawiam nad kolejnym.

reklama
A dlaczego nie chciałaś się pchać w inozytol? Może to jakieś skutki uboczne powodować?
Dziewczyny w zeszłym roku pisały, że wydłużył im cykl.

Zdaje mi się, że @Owulacja tak miała.
I komuś jeszcze to rozjechało cykl.

Dlatego przy swoich bardzo regularnych cyklach, przy swoich naturalnych owulacjach wolę nie ryzykować. Jeśli naturalnie wszystko działa, to czemu mam to potencjalnie sztucznie podbijać?

Do góry