reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Rozumiem, ale warto zaznaczyć, że miovelia nac nie ma inozytolu, to samo nac i substancje pomocnicze :).
Ej! Poszperałam w necie. Generalnie Miovelia NAC jest chyba uzupełnieniem do zwykłej Miovelii. Muszę o to podpytać gin na następnej wizycie. Ale widzę, że zwykła Miovelia ma w składzie inozytol.

reklama
Nie wiem czy zdążę wszystko przeczytać więc od razu wolę odpisać :d
Ej a potrafisz wytłumaczyć, że mnie kluje zawsze prawy jajnik w połowie cyklu, a w tym potwierdzone, że pęcherzyk 22 mm na lewym wtf? Xd
Mnie w tym cyklu napieprzal lewy jajnik a owu będzie z prawego 🤷 a gin mówiła że może to ból z odbicia, cokolwiek to znaczy.
Ale skoro wyjdzie np że mam swoją owu to stymulacja podbije szanse ?
Na jakimś wątku nie wiem gdzie, chyba inne forum, był temat że właśnie stymulacja jeśli owu jest naturalnie wcale nie poprawia jakości a wręcz odwrotnie. Ale skąd takie wnioski to nie wiem, zawsze biorę przez palce takie niczym niepoparte teorie jednak w głowie gdzieś mi siedzą :p

😘

I czasem tak wyjdę z tej łazienki 11dpo, nasikalam na test, biel aż boli, a syn przychodzi: mamusiu a mogłabyś mi urodzić…?
No kuzwa właśnie nie mogłabym… i to budowanie cierpliwości w sobie, bo nie możesz się popłakać, bo to dziecko patrzy na Ciebie i tez cierpi i bardzo chce, tylko musisz znów znaleźć jakieś słowa, żeby nie bolało, ale żeby nie obiecać, bo nie wiesz, czy dowieziesz te obietnice. Wiec zamiast dwóch rozczarowanych osob w domu, mam trzy, z czego jedna jest slodka, niewinna, mająca niespełna 5 lat. I nie wiem czy bardziej boli mnie mój „ból” czy jego „ból”, gdy mu mowie, ze może ze kiedys może itp. Ze rozumiem, ze chce, ale z tego mojego rozumienia dziecka nie będzie..
Znam to... Moja 5-latka od paru miesięcy przychodzi i pyta, kiedy będzie mieć siostrzyczkę. Albo przykłada buzię do mojego brzucha i krzyczy: Halo! Jest tam ktoś?
No masakra.

Dzisiejszy test z rana... Chyba polecę na betę. 😉

Załączniki

• IMG_20230225_061922.jpg
    IMG_20230225_061922.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 148
@Kaala zgubiłam post ale czy mogłabyś mi odpowiedzieć dlaczego przy endometriozie trzeba obniżać poziom estrogenów? Masz nadmiar przy endo?
Bo endometrioza powoduje dominację estrogenowa
Polecam jego artykuły

Oraz na instagramie zdrowy_sukces ( mam od niej endo ebooka oraz dietę typową pod endo )

Dużo się dowiedziałam ,wiem na co uważać co suplementowac

Ostatnia edycja:
reklama
ja nic nie polecam nikomu, co testuje na sobie nie konsultując z lekarzem :D
Wiesz co? To ja się przyznam- zwiększyłam sobie sama dawkę lewotyroksyny, bo według mnie coś wolno TSH spadało. I to był strzał w dziesiątkę, bo sprawdzałam co miesiąc i nareszcie zaczęło ładnie spadać, bo tak to stało w miejscu.
Co prawda musiałabym teraz sprawdzić, jak się ma poziom TSH, żeby wrócić do dawki 25 mg, bo widzę, że przy tej ilości po prostu TSH utrzymuje się na stałym poziomie.

No ale nie polecam tego nikomu xD.

Do góry