reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Popieram. Poza tym branie dupka to minimum 7 dni (chyba tak jest w wytycznych) i od tego czasu okres ma przyjść po max 14 dniach. Więc sporo cykl może się wydłużyć.
Przypomnij mi @Nasturtium badałaś proga około 7dpo? Wybacz, ale już mi się miesza co kto kiedy badał. Ile jesteś teraz dpo?
Tak, miałam nieco ponad 7. Po czym dzień później brązowe plamienia. Dzisiaj nieco słabsze, właściwie prawie wcale, ale pewnie jeszcze wrócą. Owu najprawdopodobniej 12,13 lub 14.

reklama
A powiedz mi dlaczego bierzesz proga? Nie masz swoich okresów, masz stwierdzoną niegomogę, czy jeszcze inny powód?

Nie mam potwierdzone, raczej ok bo mialak badane. Ale lekarka swierdzila ze przy stymulowanych owulacjach jest wiecej biochemow i poronien i jak wczesniej pisalam to 2 fazie potrzeba większego kopa i wrazie ciąży ma on pomoc sie zagniezdzic itp (biore dopochwowo wiec niby lepszy niz np. Duphaston)

@Madame JS wyskoczył mi wczoraj tiktok, że we Francji nie kupi się batonika 3bit i że powiedzenie po francusku, że mam 3bita w ustach to bardzo złe rzeczy są 🐷😏🐷
Czy to prawda? 😁😁😁
O, a masz link? Nie posiadam TikToka ;-)
Ale tak, to prawda 🤭. Powiedzenie, że ma się w ustach 3 bit(es) = 3... trzony ;-)

Nie mam potwierdzone, raczej ok bo mialak badane. Ale lekarka swierdzila ze przy stymulowanych owulacjach jest wiecej biochemow i poronien i jak wczesniej pisalam to 2 fazie potrzeba większego kopa i wrazie ciąży ma on pomoc sie zagniezdzic itp (biore dopochwowo wiec niby lepszy niz np. Duphaston)

A i swoich okresów nie mam (wiec po 12 dniach mam odstawic i powinien przyjść)

no właśnie więc to mogło być na przykład 4dpo i on jeszcze urósł 🤷🏻‍♀️ nie wiadomo
Masz racje. Ciałko żółte było widoczne w poniedziałek, ale to przecież równie dobrze owu mogła być dwa dni wcześniej, prawda?
Jedynie byłoby to dziwne z uwagi na to, że 13 już w usg nie było widocznego pęcherzyka, także teoretycznie to w okolicy tej daty powinna być owu.

Tak, miałam nieco ponad 7. Po czym dzień później brązowe plamienia. Dzisiaj nieco słabsze, właściwie prawie wcale, ale pewnie jeszcze wrócą. Owu najprawdopodobniej 12,13 lub 14.
Ja bym nie brała dupka przy progu ponad 7ng/ml. Szczególnie, że jesteś już szacunkowo 10-12 dpo. Miesiączka przyjdzie, wynik naprawdę nie jest zły. Nie martw się :) Na następnej konsultacji z ginem obgadaj to. Zakładając, że teraz zaczęłabyś brać dupka to brałabyś go minimum 7 dni. A co jeśli @ przyszłaby w trakcie brania dupka? Ja bym nie brała.

reklama
Do góry