Nasturtium
Fanka BB :)
DziękujęWskaźnik HOMA poniżej 2,5 uznaje się na wynik prawidłowy, więc masz piękny wynik
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
DziękujęWskaźnik HOMA poniżej 2,5 uznaje się na wynik prawidłowy, więc masz piękny wynik
Czy myślicie, że jak podpiję Starcowi troche Chivasa to się zorientuje?
Niestety mogą na gorsze bo wtedy jest konkurs na lepszą matkę i że "Ty się nie znasz"...Podobno niektóre zmieniają się jak pojawia się dziecko. Pożyjemy zobaczymy
Ad.1. Tak, ale widzę, że tylko do tego się odnosisz- a przed wyjaśniłam, z czego może wynikać powiększanie się węzłów chłonnych. Nie piszę tylko na podstawie „też tak mam”, więc się nie martw. To o tym, że też tak mam, to tylko dla uspokojenia.1. Sama napisalas, ze Ty tak masz i to normalne, wiec podałaś przykład
2. Robiły Ci się siniaki więc poszłaś, zrobiłaś badania i na ich podstawie mówisz, ze jest ok. No i o to chodzi, żeby nie wpadać w hipochondrię ale tez nie lekceważyć objawów które wysyła nam organizm bo nieraz to „taka pani uroda” a nieraz niestety nie. I tyle, do tego od początku zmierzam, napisalas teraz dokładnie to co ja na początku.
Ej, spoko, nie napisałam, że nic się nie dzieje i na zasadzie „też tak mam”. Wyjaśniłam, co może być powodem, zapytałam o USG.
Ale biorąc pod uwagę swoją wiedzę z anatomii i fizjologii stwierdzam, że kilka dni powiększonych węzłów to nie powód do odwiedzenia lekarza.
Tym bardziej, że Pati trochę gorzej się czuła kilka dni wcześniej plus jest przed okresem, a USG piersi nie wykazało nic niepokojącego.
Wiesz- zaczęły mi się same z siebie robić siniaki na nogach i koleżanka z pracy nastraszyła mnie historią swojej znajomej, której tak zaczęła się białaczka. I na nic się zdały moje tłumaczenia, że mam dobre wyniki krwi, pobiorę witaminę C z rutyną, żeby wzmocnić ściany naczyń krwionośnych (swoją drogą pomogło)- ona mi co i rusz wspominała o tym przypadku i siłą rzeczy niepotrzebnie zaczęłam się martwić.
Nie lubię podawania przykładów- moja koleżanka tak miała i nie ma piersi/nie żyje, bo to właśnie prowadzi mimowolnie do lekkiej obawy.
Nasze organizmy to nie szwajcarskie zegarki, żeby cały czas chodziły perfekcyjnie.
Laseczki wszystko ok może to faktycznie przed okresem albo wirusowe czas pokaże czy będzie lepiej żadna z Was mnie nie wystraszyła bo ja już rano na Google patrzalam co to może być no a jak to tam bywa mnóstwo info o nowotworach itp więc już nie czytałam więcej także dziękuję bardzo za Waszą wiedzę napewno mi się przyda1. Sama napisalas, ze Ty tak masz i to normalne, wiec podałaś przykład
2. Robiły Ci się siniaki więc poszłaś, zrobiłaś badania i na ich podstawie mówisz, ze jest ok. No i o to chodzi, żeby nie wpadać w hipochondrię ale tez nie lekceważyć objawów które wysyła nam organizm bo nieraz to „taka pani uroda” a nieraz niestety nie. I tyle, do tego od początku zmierzam, napisalas teraz dokładnie to co ja na początku.
Laseczki wszystko ok może to faktycznie przed okresem albo wirusowe czas pokaże czy będzie lepiej żadna z Was mnie nie wystraszyła bo ja już rano na Google patrzalam co to może być no a jak to tam bywa mnóstwo info o nowotworach itp więc już nie czytałam więcej także dziękuję bardzo za Waszą wiedzę napewno mi się przyda
Dobra.Laseczki wszystko ok może to faktycznie przed okresem albo wirusowe czas pokaże czy będzie lepiej żadna z Was mnie nie wystraszyła bo ja już rano na Google patrzalam co to może być no a jak to tam bywa mnóstwo info o nowotworach itp więc już nie czytałam więcej także dziękuję bardzo za Waszą wiedzę napewno mi się przyda
Jeśli owu miałaś 14.02 to dzis jest 10dpo. Test moze cos pokazac, ale wynik nie bedzie rozstrzygajacy.Laski. Nie zastestuje chyba wytrzymam. Ale owu prawdopodobnie byla 14.02 czy dzis wynik byłby 100% (nawet negatyw)
Okres nic nie powie, bo biorę progesteron dopiero jak odstawie