reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Co do tego, to TSH nawet jak jest w normie, ale powyżej 2 to już nie jest dobre do zajścia w ciążę, dzisiaj też mi mówiła to gin, wiele razy też tu była o tym mowa. Ale tu jest dobry wynik :). Co do innych wskaźników według mnie ok, ale nie ręczę ;). Z tą prolaktyną tylko nie wiem, czy była zbadana we właściwym czasie.
Moje tsh 2.24 i też lekarz nic nie mówił że jest coś nie tak

reklama
Jeżeli pik byłby dopiero teraz to znaczyłoby ze mam późną owulacje bo to byłby 17-18dc
No to chyba jeszcze nie taka bardzo późna?
To wyznaczanie owu bez monitoringu to nigdy nie wiadomo, wiec najlepiej jak jest taka możliwość to seksić się

Widzisz, co gin to nieco inna opinia, mi wczoraj też mówił, że prolaktyna nie ważne kiedy, ta żeby zrobić z resztą badań 3-5 dc (ale tak teraz myślę, że może po prostu chodziło jej o to żeby nie robić osobno, tylko za jednym zamachem, może dzień cyklu nie ma znaczenia), z zachowaniem higieny badania, czyli nie po biegu, nie po seksie itp (ale zrobię na pozątku okresu, więc wiadomo, że nic nie będzie ;)).

Ja dostalam jodid moze w sumie dlatego, ze te 2,11 (ze ok ale da) bo akurat czemu nic nie mówiła.

Rozumiem....Mnie dzisiaj powiedziała ta gin i endokrynolog też, że powinno być do 2 maks, ale wyższe nie oznacza, że się w ciąże nie zajdzie, tylko może być nieco trudniej. Może, ale nie musi :).
Masz rację co gin to inna teoria ale dałaś mi do myślenia zapytam na następnej wizycie czy jest w normie 😉

Ja dostalam jodid moze w sumie dlatego, ze te 2,11 (ze ok ale da) bo akurat czemu nic nie mówiła.
A ja dostałam jod tak po prostu, bo przed planowaniem ciąży powinno się jej zdaniem suplementować. W dawce 200. Taka ilość zresztą jest zwykle w suplach ciążowych, na przykład w pueri.

reklama
Widzisz, co gin to nieco inna opinia, mi wczoraj też mówił, że prolaktyna nie ważne kiedy, ta żeby zrobić z resztą badań 3-5 dc (ale tak teraz myślę, że może po prostu chodziło jej o to żeby nie robić osobno, tylko za jednym zamachem, może dzień cyklu nie ma znaczenia), z zachowaniem higieny badania, czyli nie po biegu, nie po seksie itp (ale zrobię na pozątku okresu, więc wiadomo, że nic nie będzie ;)).
i jeszcze prolaktyny nie powinno się badać rano, a ok 11, w dodatku nie na czczo, a po lekki (podkreslenie: lekkim) sniadaniu

Do góry