Nasturtium
Fanka BB :)
Covid, czyli covid .Cobid czyli grypa ?
Pora roku i pogoda tez nie pomaga w dobrym samopoczuciu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Covid, czyli covid .Cobid czyli grypa ?
Pora roku i pogoda tez nie pomaga w dobrym samopoczuciu
Ja mam tsh 2.14 i endo powiedziała ze ok .Moje tsh 2.24 i też lekarz nic nie mówił że jest coś nie tak
O kurde . A wiadomo dlaczego tak się podniosło skoro ciagle jesteś na lekach ?Mam niedoczynnosc od 10 lat i ostatnio zwariowało trochę i wskoczyło na ponad 5, to zwiekszona mam dawke z 75 do 100
Znowu brawa dla mniei jeszcze prolaktyny nie powinno się badać rano, a ok 11, w dodatku nie na czczo, a po lekki (podkreslenie: lekkim) sniadaniu
No właśnie....To mnie wkurza bardzo w tym całym leczeniu, że każdy mówi inaczej. I ja często bardziej ufam opiniom dziewczyn z forum . Co do tsh to na mój "chłopski rozum" 2.14 nie jest złe, ale gdyby nieco spadło to byłoby jeszcze lepiej.Ja mam tsh 2.14 i endo powiedziała ze ok .
a jak byłam teraz na fizjo to powiedziała mi ze ten wynik nie jest fajny ani do ciąży ani do funkcjonowania
Bądź tu mądry
No ja tak samo w sumie, amh chyba tylko robiłam po południu, no i ca125.
rano ok 7-8 niby jest wyrzut prolaktyny i jak się bada wtedy, to może być zawyzony wynik. Podobno to jest bardzo duży błąd i dużo ludzi o tym nie wie i przychodzą z za wysoką prolaktyną i lekarz już po spojrzeniu na godzinę badania wie, że do powtórki.Hmm ciekawe czy jak z rana i na czczo to wychodzi na korzyść czy tez nie.
Ja wszystkie wyniki robilam na czczo całe zycie.(niby nie trzeba wszystkich, ale babka powiedziała zeby wrazie cos nie wpłynęło zle na wynik) i znowu co ludzie to opinie.
Moze co do godziny to ostatnio blizej 9.30-10 bo malu ludzi bylo wtedy
A to DHEA-S w jakim celu się bada? Mnie nikt tego nie zlecił.Ja w sumie estradiol, Siarczan dehydroepiandrostendionu(DHEA-S) (cokolwiek to znaczy aczkolwiek poczytalam przed chwilą i w sumie moze tez wazne badanie) i Testosteron raz robilam tak przed 13
Jest to gorzej niż wkurzająceNo właśnie....To mnie wkurza bardzo w tym całym leczeniu, że każdy mówi inaczej. I ja często bardziej ufam opiniom dziewczyn z forum . Co do tsh to na mój "chłopski rozum" 2.14 nie jest złe, ale gdyby nieco spadło to byłoby jeszcze lepiej.
Byłam u endo i widziała moje wyniki i nic nie powiedziałarano ok 7-8 niby jest wyrzut prolaktyny i jak się bada wtedy, to może być zawyzony wynik. Podobno to jest bardzo duży błąd i dużo ludzi o tym nie wie i przychodzą z za wysoką prolaktyną i lekarz już po spojrzeniu na godzinę badania wie, że do powtórki.
Też o ttm nie wiedziałam, lekarka z Bociana mi powiedziała. Kazała odstawić dostinex i powtórzyć prolaktyne o 11, po śniadaniu, "za trzy tygodnie"