reklama
Nasturtium
Fanka BB :)
Ja już wiem, że co 5 ginekologów to często 5 zupełnie innych opinii . Także super, że jest to forum i można też pewne rzeczy "ogarnąć", bo tak jak na przykład do tej pory lekarze nie widzieli potrzeby żebym cokolwiek suplementowała, no poza kwasem foliowym, a mnie się jednak wydaje, że nawet dobra dieta nie jest w stanie pokryć całego zapotrzebowania na pewne witaminy i składniki mineralne.Masz rację co gin to inna teoria ale dałaś mi do myślenia zapytam na następnej wizycie czy jest w normie
Nasturtium
Mnie powiedziała, że na czczo, ale nie z samego rana....To znaczy tak koło 10 najlepiej.....i jeszcze prolaktyny nie powinno się badać rano, a ok 11, w dodatku nie na czczo, a po lekki (podkreslenie: lekkim) sniadaniu
Nasturtium
A jaki masz poziom?nawet nie zaczynajcie z tym TSH bo ja sie az zalamuje
Lauritaa
Moderator
A ja dostałam jod tak po prostu, bo przed planowaniem ciąży powinno się jej zdaniem suplementować. W dawce 200. Taka ilość zresztą jest zwykle w suplach ciążowych, na przykład w pueri.
O widzisz ja w dawce 100
Ale widocznie sami lekarze stwierdzają moze przy okazji innych badań, ze jest ok to tsh albo cos.
Nasturtium
W ogóle czuję się dzisiaj mega słabo....To znaczy jak wróciłam po badaniu i lekarzach to mnie ogarnęło mega zmęczenie, nie pamiętam już kiedy tak miałam. Czy to ten covid, czy może po prostu jestem jakaś niedojebana od tego niepracowania?
Lauritaa
Moderator
Mnie powiedziała, że na czczo, ale nie z samego rana....To znaczy tak koło 10 najlepiej.....
Hmm ciekawe czy jak z rana i na czczo to wychodzi na korzyść czy tez nie.
Ja wszystkie wyniki robilam na czczo całe zycie.(niby nie trzeba wszystkich, ale babka powiedziała zeby wrazie cos nie wpłynęło zle na wynik) i znowu co ludzie to opinie.
Moze co do godziny to ostatnio blizej 9.30-10 bo malu ludzi bylo wtedy
Nasturtium
Co do suplementów to myślę, że lekarze jednak też często odnoszą się do nich dość sceptycznie. Ja jak do tej pory pytałam o inozytol to za każdym razem słyszałam, że po co, kto Pani nagadał żeby brać itp. Dzisiaj poleciła mi to bez mojego pytania. Także każdy lekarz ma nieco inne podejście po prostu. Jedyne wspólne co do tej pory słyszałam odnośnie mojego przypadku, że powinnam zadbać o wagę, bo właśnie przysadka może mi blokować owu i, że mam ok endometrium ;-).O widzisz ja w dawce 100
Ale widocznie sami lekarze stwierdzają moze przy okazji innych badań, ze jest ok to tsh albo cos.
Lauritaa
Moderator
W ogóle czuję się dzisiaj mega słabo....To znaczy jak wróciłam po badaniu i lekarzach to mnie ogarnęło mega zmęczenie, nie pamiętam już kiedy tak miałam. Czy to ten covid, czy może po prostu jestem jakaś niedojebana od tego niepracowania?
Cobid czyli grypa ?
Pora roku i pogoda tez nie pomaga w dobrym samopoczuciu
reklama
Nasturtium
No ja tak samo w sumie, amh chyba tylko robiłam po południu, no i ca125.Hmm ciekawe czy jak z rana i na czczo to wychodzi na korzyść czy tez nie.
Ja wszystkie wyniki robilam na czczo całe zycie.(niby nie trzeba wszystkich, ale babka powiedziała zeby wrazie cos nie wpłynęło zle na wynik) i znowu co ludzie to opinie.
Moze co do godziny to ostatnio blizej 9.30-10 bo malu ludzi bylo wtedy
Podziel się: