reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Co miesiąc masz monitoring cyklu, że wiesz, jak długa jest faza lutealna?
w 4cs miałam usg dzień po owulacji, datę owu określiłam temperatura, w 5 i 6cs miałam usg tuż przed i tuż po i mierzenie temperatury, teraz w 7cs nie chciało mi się iść przed, więc mialam tylko USG po + temperatura. U mnie wykresy temperatury dają wątpliwości co do daty owu, teraz jedynie w tym cyklu mam margines jednego dnia, bo tuż przed byłam chora, więc temperatura lekko wariowała

Edit: NIE dają wątpliwości, miało byc

Kiedyś mi jedna gin powiedziała że może tak być że nie jesteśmy dopasowani i z innym partnerem zajde od razu 🥴
Mój z kolei zaleca inseminację też m.in. z tego względu, że mogę mieć tzw. wrogi śluz, który uniemożliwia przeżycie plemników. Są badania na to, ale podobno najskuteczniejszym „leczeniem” jest inseminacja.

Super wsparcie od mamusi. Musiała dowalić do pieca.
Tak jak palenie, picie, jedzenie tonami cukrów prostych, kuracje na rozrost mięśni, witamina b12 w zastrzykach itd. itd. Milion rzeczy. Pocopocopoco wpychać chorego człowieka w jeszcze większe poczucie winy
Myślę, że jej wypowiedziane zdanie nie mialo na celu kopać leżącego, nie tyle krytyka, co raczej strach troska i lęk o zycie dziecka.... 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Tu macie mój przykładowy wykres temp: nie trzeba się za bardzo wysilać, żeby znaleźć owu :)

Załączniki

• 411d3c84-f4a4-42d3-9d0a-a46ae09d9027.jpeg
    411d3c84-f4a4-42d3-9d0a-a46ae09d9027.jpeg
    35,3 KB · Wyświetleń: 66
w 4cs miałam usg dzień po owulacji, datę owu określiłam temperatura, w 5 i 6cs miałam usg tuż przed i tuż po i mierzenie temperatury, teraz w 7cs nie chciało mi się iść przed, więc mialam tylko USG po + temperatura. U mnie wykresy temperatury dają wątpliwości co do daty owu, teraz jedynie w tym cyklu mam margines jednego dnia, bo tuż przed byłam chora, więc temperatura lekko wariowała
A mogę spytać, przy jakiej wielkości pęcherzyka dochodzi u Ciebie do pęknięcia? Pytam tylko z ciekawości, bo sama mam w tym miesiącu monitoring i przy wielkości 23 mm jeszcze nie pękł.

A mogę spytać, przy jakiej wielkości pęcherzyka dochodzi u Ciebie do pęknięcia? Pytam tylko z ciekawości, bo sama mam w tym miesiącu monitoring i przy wielkości 23 mm jeszcze nie pękł.
w poprzednim cyklu byłam na usg dzień przed owulacją i wtedy miałam 2 pęcherzyki po 20mm i jeden 16mm i pękły wszystkie :)

Ja dziś zapisałam się do poradni genetycznej, termin na po świętach wielkanocnych. Ciekawe jak to będzie wyglądać na NFZ. 🤔

reklama
Dziewczyny, znacie już trochę moją historię, więc nie będę po raz kolejny pisać, miałam być stymulowana od lutego/marca, przyszedł COVID i teraz mam dylemat- czy nie zrobić sobie miesiąca odpoczynku po chorobie? Mam na myśli poczekać ze stymulacją miesiąc. Obawiam się, że teraz organizm rozregulowany to raz, dwa, że pewnie plemniki Starego też słabsze. Myślę jeszcze jedynie, czy najwyżej nie spróbować raz jeszcze z samym zastrzykiem na pęknięcie o ile będzie pęcherzyk dominujący.
Jakie jest Wasze zdanie?
wydaje mi się, że musisz po prostu pogadać z lekarzem. Nie wiem czy jest sens karmić Cię lekami na stymulacje jak Staremu mogła gorączka zdziesiatkowac plemniki, ale też nie wiem czy może stymulacja działa najlepiej jak np. jest robiona 3 cykle pod rząd. Nie mam pojęcia niestety co w takiej sytuacji jak Twoja

Do góry