reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

w poprzednim cyklu byłam na usg dzień przed owulacją i wtedy miałam 2 pęcherzyki po 20mm i jeden 16mm i pękły wszystkie :)
czekaj bo nie nadążam, to taki mały pęcherzyk 16mm może pęknąć przy dwóch 20mm? I były 3 ciałka żółte? 🤯 @Zazuu weź chodź tu na chwilę i pomóż mi to zrozumieć, jak to jest, że faza lutealna się zmienia i tak dziwnie pękają pęcherzyki, bo ja nie ogarniam 😂

reklama
czekaj bo nie nadążam, to taki mały pęcherzyk 16mm może pęknąć przy dwóch 20mm? I były 3 ciałka żółte? 🤯 @Zazuu weź chodź tu na chwilę i pomóż mi to zrozumieć, jak to jest, że faza lutealna się zmienia i tak dziwnie pękają pęcherzyki, bo ja nie ogarniam 😂

Przy 18 już może pękać. Ale może być też tak, że 2 pękły następnego dnia a ten 3 za dwa dni. Tak się robi bliźniaki z dwóch tatusiow między innymi 😅

poszły wszystkie trzy, były normalnie trzy ciałka żółte, a 7dpo prog 38,53 🙈

I to jeszcze było tak, że te 2x20mm były w prawym jajniku, 16mm był w lewym. I były dwa ciałka żółte w prawym i jedno w lewym i to niemożliwe, że zostało po poprzedniej owulacji, bo poprzednia owulacja też była z prawego 🙈

Myślę, że jej wypowiedziane zdanie nie mialo na celu kopać leżącego, nie tyle krytyka, co raczej strach troska i lęk o zycie dziecka.... 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Możliwe, ze intencje inne, ale zawsze to później zle wychodzi. Moja przyjaciolka jak była w ciąży zaczęła plamić, usłyszała od swojej mamy, ze to przez palenie papierosów przed ciaza i ze trzeba bylo rzucić. Oczywiście intencje- oby wnuczce w brzuchu nic nie było; a wyszło: kłótnia, dodatkowy stres, awantura, ze nagle wyrzuty bo paliła przed ciaza jak miliony innych kobiet.
Czy moja orzyjaciolka tego potrzebowała? Absolutnie nie. Czy mama powinna to mówić? Uwazam, ze absolutnie nie.
Tego, co było takie gadanie nie zmieni, a pogorszy stan psychiczny.

no dobra a to, że faza lutealna nie jest stała i lekarze nie widzą w tym problemu? 😳

Generalnie faza lutealna jest stała. Dopuszczalne wahanie +-2 dni, ale zdarza się to rzadko. Natomiast nan teorie, że u @Bolilol ten trzeci pęcherzyk pękł później na przykład o te 2 dni i dlatego wydłużyła się faza lutealna

Mam omamy, widzę cienie na obu👀👁👀
myślałam, że tylko ja 🙈 dlatego nic nie pisałam - bo ja widzę te takie prześwity na każdym możliwym teście 🤦‍♀️ aż mam ochotę prosić męża żeby nasikal i sprawdzę czy też widzę prześwit
Ja już wszędzie widzę cienie. Mam na jutro ten elektroniczny ale on ma czułość 25. Lecę do sklepu po jakieś czulsze 😜

reklama
Generalnie faza lutealna jest stała. Dopuszczalne wahanie +-2 dni, ale zdarza się to rzadko. Natomiast nan teorie, że u @Bolilol ten trzeci pęcherzyk pękł później na przykład o te 2 dni i dlatego wydłużyła się faza lutealna
tego się nie da wykluczyć:) nie wiem czy pamiętasz pisałam do Ciebie wtedy i jeszcze była teoria, że może wysoki progesteron mógł mi ją trochę przeciągnąć

Do góry