reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
tego się nie da wykluczyć:) nie wiem czy pamiętasz pisałam do Ciebie wtedy i jeszcze była teoria, że może wysoki progesteron mógł mi ją trochę przeciągnąć

Akurat ta teoria do mnie średnio przemawia, ale również może tak być. Natomiast znam dziewczynę co miewała proga raz około 60 a faza lutealna bez zmian. Natomiast ja bym się specjalnie tą faza lutealna nie przejęła przy potrójnej owu. Jeśli trzeci pęcherzyk pękł później to mógł przesunąć szczyt proga i wszystko wydłużyć

Akurat ta teoria do mnie średnio przemawia, ale również może tak być. Natomiast znam dziewczynę co miewała proga raz około 60 a faza lutealna bez zmian. Natomiast ja bym się specjalnie tą faza lutealna nie przejęła przy potrójnej owu. Jeśli trzeci pęcherzyk pękł później to mógł przesunąć szczyt proga i wszystko wydłużyć
ale co z innymi cyklami! Chcę wiedzieć! 😂

no ale za każdym cyklem inna?

Pytanie na ile za każdym razem jesteśmy pewni co do dnia owu. Js mimo że obserwuję się dość dokładnie nigdy nie umiałam określić czy mam 11, 12 czy 13 dniowa druga fazę 😂 nie mam oczywistych pikow na testach a i od piku owu przychodzi różnie. Temperatura może urosnąć i 3 dni po owu, a innym razem od razu. Zawzze jest jakiś margines błędu

4cs - 12 dni
5cs - 14 dni
6cs - 16 dni
w 4cs miałam usg dzień po owulacji, datę owu określiłam temperatura, w 5 i 6cs miałam usg tuż przed i tuż po i mierzenie temperatury, teraz w 7cs nie chciało mi się iść przed, więc mialam tylko USG po + temperatura. U mnie wykresy temperatury dają wątpliwości co do daty owu, teraz jedynie w tym cyklu mam margines jednego dnia, bo tuż przed byłam chora, więc temperatura lekko wariowała

Edit: NIE dają wątpliwości, miało byc

Muszę to zacytować dla @Zazuu

reklama
Do góry