reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Czyli bez sensu tracić kasę tak naprawdę :) lepiej poczekać chociaż to czekanie takie ciężkie jest 😁 pierwszy i druga ciąża tak jakoś to było a teraz jakby to była pierwsza tak bardzo chcę 😃
Czekanie nie jest fajne, ale myślę, że możesz pocieszyć się tym, że jednak dwa razy w ciążę udało Ci się zajść, być może teraz zajmie to więcej czasu, ale pewnie się uda :).

reklama
Już jestem :).
Trzy wymazy pobrane, zobaczymy co wyjdzie. Pęcherzyki chujne, więc odpuszczam sobie myślenie, że pojawi się u mnie naturalna owu. Mój lekarz przedstawił tej lekarki, do której idę w kolejną środę moją sytuacje i powiedziała mu, że raczej stymulacja, ale najpierw jednak drożność (dziękuję @Bolilol <3 ), ale szczegóły omówimy na tej wizycie w środę. Muszę przygotować sobie wszystkie wyniki jakie mam plus listę pytań żeby dobrze to wykorzystać. U niej jest formuła, że asystentka notuje, mam nadzieję, że mnie to nie "wybije".
To teraz odliczamy do środy 😍

Czekanie nie jest fajne, ale myślę, że możesz pocieszyć się tym, że jednak dwa razy w ciążę udało Ci się zajść, być może teraz zajmie to więcej czasu, ale pewnie się uda :).
Tak. Najgorsze czekanie. Od okresu do owulacji, a potem od owulacji do testowania jeszcze bardziej się dłuży... Ja mam cykle dość krótkie, ale za każdym razem jakoś długo trwają 😓 czy Wam się dziewczyny udaje chociaż jednego dnia cyklu nie myśleć o cyklu właśnie? Liczyć, czekać,analizować. 🙈

Tak. Najgorsze czekanie. Od okresu do owulacji, a potem od owulacji do testowania jeszcze bardziej się dłuży... Ja mam cykle dość krótkie, ale za każdym razem jakoś długo trwają 😓 czy Wam się dziewczyny udaje chociaż jednego dnia cyklu nie myśleć o cyklu właśnie? Liczyć, czekać,analizować. 🙈
nie :)

Przy staraniach to trudne, jednego dnia mniej, drugiego więcej, ale zawsze.

Ilker Ayrık No GIF by TRT

reklama
To dobrze wiedzieć, bo myślałam że tylko ja jestem jakaś nienormalna 🙈🙈🙈😂.
Pierwsze dni okresu to zawsze ryczę, potem czekanie na ow i zastanawianie się kiedy będzie, doszukiwanie, potem chwila przerwy i wyczekiwanie symptomów czy może mi niedobrze już czy brzuch boli cycki. Oszaleć można.
W tym cyklu to już wogole załamka. Dostałam info że koleżanka w ciąży (szybko poszło, w drugim cyklu) i za godzinę chyba że stresu okres przyszedł. Cały pierwszy dzień przepakalam z bezsilności i jeszcze taka wiadomość. Oczywiście się cieszę bardzo i jej gratuluję, ale no jakoś tak zabolało bardziej.

Do góry