reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
Dziewczyny a wytłumaczcie mi jak to jest z progesteronem, konkretnie czy jeśli jest ciąża to jest wyższy czy zawsze jest wyższy po owulacji? Bo przeszło mi przez myśl żeby jutro zrobić ale nie wiem jak to w ogóle później odczytać i ile od owulacji się robi

Dziewczyny a wytłumaczcie mi jak to jest z progesteronem, konkretnie czy jeśli jest ciąża to jest wyższy czy zawsze jest wyższy po owulacji? Bo przeszło mi przez myśl żeby jutro zrobić ale nie wiem jak to w ogóle później odczytać i ile od owulacji się robi
po owulacji pojawia się ciałko żółte, a z nim wzrost progesteronu. 7 dni po owulacji można zbadać progesteron i sprawdzić czy jego wynik wskazuje na to, że owulacja miała miejsce. Ale samym progesteronem nie sprawdzisz, czy jesteś w ciąży, jego wysokość Ci nic nie powie

po owulacji pojawia się ciałko żółte, a z nim wzrost progesteronu. 7 dni po owulacji można zbadać progesteron i sprawdzić czy jego wynik wskazuje na to, że owulacja miała miejsce. Ale samym progesteronem nie sprawdzisz, czy jesteś w ciąży, jego wysokość Ci nic nie powie
Czyli bez sensu tracić kasę tak naprawdę :) lepiej poczekać chociaż to czekanie takie ciężkie jest 😁 pierwszy i druga ciąża tak jakoś to było a teraz jakby to była pierwsza tak bardzo chcę 😃

Przepraszam, nie mam jeszcze okresu, ale ja już po prostu straciłam nadzieje, wykres wyglada dramatycznie, wiec nie mam nadziei
Season 10 Hug GIF by Friends

Czyli bez sensu tracić kasę tak naprawdę :) lepiej poczekać chociaż to czekanie takie ciężkie jest 😁 pierwszy i druga ciąża tak jakoś to było a teraz jakby to była pierwsza tak bardzo chcę 😃
no niestety :) czekanie jest trudne dla nas wszystkich, ale nie przyspieszysz...

reklama
@Nasturtium gdzie sprawozdanie z wizyty?
Już jestem :).
Trzy wymazy pobrane, zobaczymy co wyjdzie. Pęcherzyki chujne, więc odpuszczam sobie myślenie, że pojawi się u mnie naturalna owu. Mój lekarz przedstawił tej lekarki, do której idę w kolejną środę moją sytuacje i powiedziała mu, że raczej stymulacja, ale najpierw jednak drożność (dziękuję @Bolilol <3 ), ale szczegóły omówimy na tej wizycie w środę. Muszę przygotować sobie wszystkie wyniki jakie mam plus listę pytań żeby dobrze to wykorzystać. U niej jest formuła, że asystentka notuje, mam nadzieję, że mnie to nie "wybije".

Do góry