reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Czyli bez sensu tracić kasę tak naprawdę :) lepiej poczekać chociaż to czekanie takie ciężkie jest 😁 pierwszy i druga ciąża tak jakoś to było a teraz jakby to była pierwsza tak bardzo chcę 😃
Czekanie nie jest fajne, ale myślę, że możesz pocieszyć się tym, że jednak dwa razy w ciążę udało Ci się zajść, być może teraz zajmie to więcej czasu, ale pewnie się uda :).

reklama
Już jestem :).
Trzy wymazy pobrane, zobaczymy co wyjdzie. Pęcherzyki chujne, więc odpuszczam sobie myślenie, że pojawi się u mnie naturalna owu. Mój lekarz przedstawił tej lekarki, do której idę w kolejną środę moją sytuacje i powiedziała mu, że raczej stymulacja, ale najpierw jednak drożność (dziękuję @Bolilol <3 ), ale szczegóły omówimy na tej wizycie w środę. Muszę przygotować sobie wszystkie wyniki jakie mam plus listę pytań żeby dobrze to wykorzystać. U niej jest formuła, że asystentka notuje, mam nadzieję, że mnie to nie "wybije".
To teraz odliczamy do środy 😍

Czekanie nie jest fajne, ale myślę, że możesz pocieszyć się tym, że jednak dwa razy w ciążę udało Ci się zajść, być może teraz zajmie to więcej czasu, ale pewnie się uda :).
Tak. Najgorsze czekanie. Od okresu do owulacji, a potem od owulacji do testowania jeszcze bardziej się dłuży... Ja mam cykle dość krótkie, ale za każdym razem jakoś długo trwają 😓 czy Wam się dziewczyny udaje chociaż jednego dnia cyklu nie myśleć o cyklu właśnie? Liczyć, czekać,analizować. 🙈

Tak. Najgorsze czekanie. Od okresu do owulacji, a potem od owulacji do testowania jeszcze bardziej się dłuży... Ja mam cykle dość krótkie, ale za każdym razem jakoś długo trwają 😓 czy Wam się dziewczyny udaje chociaż jednego dnia cyklu nie myśleć o cyklu właśnie? Liczyć, czekać,analizować. 🙈
nie :)

Przy staraniach to trudne, jednego dnia mniej, drugiego więcej, ale zawsze.

Ilker Ayrık No GIF by TRT

reklama
To dobrze wiedzieć, bo myślałam że tylko ja jestem jakaś nienormalna 🙈🙈🙈😂.
Pierwsze dni okresu to zawsze ryczę, potem czekanie na ow i zastanawianie się kiedy będzie, doszukiwanie, potem chwila przerwy i wyczekiwanie symptomów czy może mi niedobrze już czy brzuch boli cycki. Oszaleć można.
W tym cyklu to już wogole załamka. Dostałam info że koleżanka w ciąży (szybko poszło, w drugim cyklu) i za godzinę chyba że stresu okres przyszedł. Cały pierwszy dzień przepakalam z bezsilności i jeszcze taka wiadomość. Oczywiście się cieszę bardzo i jej gratuluję, ale no jakoś tak zabolało bardziej.

Do góry