reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

reklama
ano. Podejrzewam, że będzie tak jak zawsze, 14-15-16dc. Jak miałam monitoring to już w 11dc miałam pęcherzyk 19mm, a owu dopiero 15dc. Tak jakby one rosły szybko na początku a potem zwalniały.
No bo tak może być ze rosną szybko a później zwalniają No albo na odwrót 🤷‍♀️
Ale ważne jest to ze owu występuje naturalnie i pecherzyki pękają 🥰

Czekać, moim zdaniem. Ja tak zrobiłam. Pracowałam u prywaciarza, zaszłam chwilę przed koncem umowy, poczekałam do kolejnej i dopiero w 4 m-cu lekarz wyslal mnie na l4 - ja akurat moglam pracować dłużej.
Tylko, ze ja tak jak pisałam pracuje w farbach i rozpuszczalnikach i to nie na zasadzie, ze one są obecne na hali tylko z nich korzystam całe 8h, dodatkowo jestem również na pakowaniu jak chociażby wczoraj, 30kartonow do zrobienia każdy po 17kg ( nieee u nas bhp się nie liczy jakby ktoś pytał xd ) i po prostu widzę, ze jak ktoś tu zachodzi w ciąże idzie momentalnie na l4, bo lekarz jak słyszy farby i chemikalia mówię stanowcze nie :(

No bo tak może być ze rosną szybko a później zwalniają No albo na odwrót 🤷‍♀️
Ale ważne jest to ze owu występuje naturalnie i pecherzyki pękają 🥰
no w sumie w każdym cyklu jaki sprawdzałam miałam owulacje. Nigdy nie natrafiłam na żadnym usg na cykl bez owu, lub nierosnące pęcherzyki lub jakiegoś niskiego proga.

reklama
Do góry