reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

To może faktycznie , zbadać teraz poziom . I jak dalej będzie wysoki może się uda przegadać lekarzowi żeby jednak zwiększył dawke
Wiem ze dieta i ruch może wpłynąć pozytywnie na tarczyce jak i ogólnie całościowo na organizm
cala nadzieja w tym ze jest dosc ugodowy ale kiepsko ze z tym walczyc w czasie gdy inni lekarze zbijaja TSH lekko ponad 2 🤯

reklama
Być może tarczyca się osłabia i dziala coraz gorzej i dlatego potrzebuje większej dawki. 10 lat temu brałam 25, po kilku miesiącach dostałam 50 i te brałam kupę czasu, później wylądowałam na 75 tez na jakieś 2-3 lata i teraz biorę 100 🤷‍♀️
O kurde to miałaś przeboje z ta tarczyca . Mali mały gruczoł a tyle potrafi narobić zamieszania
Jestem ciekawa jak Ci teraz leki każe brać czy zmniejszy czy zostawi 🧐
a usg jak wychodzi ?

Mój wystarczy, ze nie tak na mnie spojrzy i od razu ma macanko i zaglądanko wszędzie przeze mnie. Jest po skręcie i po nowotworze skory, a nie ma jeszcze 2 lat
No Ty masz Berna wiec wiec co czujesz.
Jejku to on młodziutki bardzo a tyle już przeszedł 😓 przykre to ze ta rasa tak choruje 😓

no tu mi lekarz mówił, że 3 tygodnie. No ale tak czy inaczej, zanim zbada się mąż, konsultacja, badania pod inseminacje to duuużo czasu. Poczekałam tyle to kilka miesięcy mnie nie zbawi.
To tutaj proszę Nas ( a bynajmniej mnie o ile będziesz miała ochotę ) informować jak przebiegła biopsja i ogólnie o wizytach 🥰

cala nadzieja w tym ze jest dosc ugodowy ale kiepsko ze z tym walczyc w czasie gdy inni lekarze zbijaja TSH lekko ponad 2 🤯
W PL czasami tez trzeba powalczyć albo naprowadzać na coś lekarzy 🤷‍♀️
Ale wydaje mi się że w Twoim przypadku jeżeli leki nie zbija tarczycy to walka obowiazkowa

chodziło właśnie o to, że trzeba prolaktyne badać w okolicach 11.
Mi jeszcze ta lekarka powiedziała, że po lekkim śniadaniu (bo pewnie głód do 11 to też stres dla organizmu, ale to moje przypuszczenie już)
No to potwierdzam, sama prawda :) co do śniadania to wydaje się to bardzo logiczne. Generalnie jak zobaczyłam swoją PRL to byłam mocno przestraszona a okazuje się, ze lekarze dużo bardziej przejmowali się lekko podwyższonym tsh niż kilkakrotnie przekroczoną PRL 🤷🏻‍♀️

Tsh się waha, ja badałam 10.02 i mialam wynik 1 z hakiem a wczoraj na badaniu wyszło mi już 2,52. Lekarka mówi, ze spoko widać, ze leki działają a to, ze skacze jest naturalne. Dostałam letrox 75 2xtyg i 50 5xtyg

No to potwierdzam, sama prawda :) co do śniadania to wydaje się to bardzo logiczne. Generalnie jak zobaczyłam swoją PRL to byłam mocno przestraszona a okazuje się, ze lekarze dużo bardziej przejmowali się lekko podwyższonym tsh niż kilkakrotnie przekroczoną PRL 🤷🏻‍♀️

Tsh się waha, ja badałam 10.02 i mialam wynik 1 z hakiem a wczoraj na badaniu wyszło mi już 2,52. Lekarka mówi, ze spoko widać, ze leki działają a to, ze skacze jest naturalne. Dostałam letrox 75 2xtyg i 50 5xtyg
Mi przy tsh 2.14 kazała dalej brać 25. Gdzie mówiłam ze staram się o dziecko i teraz już nie wiem 🤦‍♀️

reklama
Co do tego, to TSH nawet jak jest w normie, ale powyżej 2 to już nie jest dobre do zajścia w ciążę, dzisiaj też mi mówiła to gin, wiele razy też tu była o tym mowa. Ale tu jest dobry wynik :). Co do innych wskaźników według mnie ok, ale nie ręczę ;). Z tą prolaktyną tylko nie wiem, czy była zbadana we właściwym czasie.
No wiesz na wizycie u giną miałam wcześniej zrobione te badania (3 dc) i wtedy prolaktyne miałam 34 czyli podwyższona ( też miałam na czco i o 8 rano) przepisał mi dostonex i po miesiącu brania tego leku kazał mi powtórzyć badanie ( nie powiedział że konkretnie w którym cyklu ) dlatego zrobiłam po miesiącu stosowania leku. I też zrobiłam na czco o 8 rano. Także sama już nie wiem czy wynik tej prolaktyny jest dobry czy nie.
A tsh dorobiłam bo nie robiłam dawno.

Do góry