reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Drugi miesiąc roku mamy, drugie kreski wysikamy! 🤰🍾🥂

Ale chyba bierzesz coś ?
no biore te najmniejsza dawke ktora udalo mi sie wyszarpac 🤡 dlatego wlasnie pauzuje bo sie boje. Jestem juz na niej prawie 5tyg wiec pogonie lekarza by na kontrolne badanie krwi mnie wyslal. A po tym mam nadzieje zwiekszyl dawke ...

reklama
Jeżeli to tajemna wiedza to dziękuje ze się podzieliłaś ❤️
tzn mi chodziło o to, że to jakieś ich wewnętrzne zalecenia i procedury i że może inni lekarze tak nie robią ;) nie że to są jakieś luksusowe informacje czy coś i że ja się nimi "z łaską" dzielę, przepraszam, jestem jakas mało kontaktowa i mam problemy ubraniem myśli i zrozumieniem słowa pisanego zresztą też :)

Ja powiem tak
Ja poczytam jak najbardziej to co tutaj piszecie (odnośnie lekow czy badan)i sie nad tym zastanawiam itp, ewentualnie mogę lekarza dopytać ale nigdy sama bym nie podjęla jakieś decyzji bez konsulatcji
Z tego powodu, ze no ile nas tyle widzimy przypadków, opinii, reakcji na leki, nawet objawow ciąży czy miesiączki. Jesteśmy tak inne.
Wiadomo lekarze są teraz różni i warto im patrzec na ręce i samemu się trochę w temacie orientować
Taka moja skromna opinia, nie kazdy musi sie zgadzać 😉
Nie ujmując, są tutaj dziewczyny które no wiedzę juz mają sporą 😉
Po moich przygodach z lekarzami uważam ze dziewczyny tutaj znają się bardziej.
Np. Takie rzeczy jak dawanie duphastonu gdzie prog jest super .

no biore te najmniejsza dawke ktora udalo mi sie wyszarpac 🤡 dlatego wlasnie pauzuje bo sie boje. Jestem juz na niej prawie 5tyg wiec pogonie lekarza by na kontrolne badanie krwi mnie wyslal. A po tym mam nadzieje zwiekszyl dawke ...
A sama nie chciałaś zwiększyć dawki ? W sensie zrobić mały test i brać 2tabletki 25 ?
Wiem ze to głupie , ale skoro lekarza lekceważy to może spróbować 🤭

tzn mi chodziło o to, że to jakieś ich wewnętrzne zalecenia i procedury i że może inni lekarze tak nie robią ;) nie że to są jakieś luksusowe informacje czy coś i że ja się nimi "z łaską" dzielę, przepraszam, jestem jakas mało kontaktowa i mam problemy ubraniem myśli i zrozumieniem słowa pisanego zresztą też :)
czy wewnętrzne czy tajne info . Nigdzie chyba nie ma takich rzeczy napisach.
Wiec dobrze to wiedzieć , zwłaszcza dla dziewczyn gdzie maja podwyższona prolaktyne 🥰
I nie przepraszaj ❤️

A sama nie chciałaś zwiększyć dawki ? W sensie zrobić mały test i brać 2tabletki 25 ?
Wiem ze to głupie , ale skoro lekarza lekceważy to może spróbować 🤭
kusilo mnie ale doszlam do wniosku ze skoro nigdy nie bylam na lekach to moze rzeczywiscie warto zobaczyc jak organizm zareaguje na najnizsza dawke. Tym bardziej ze zmienilam tez diete (ograniczylam gluten, wiecej zdrowych tluszczy, orzechy brazylijskie) wiec dobrze bedzie wiedziec jak ta mala dawka wplynie

Plus boje sie ze jakby za szybko skonczyly mi sie tabletki ktore mam, to lekarz by cos podejrzewam i robil problemy z nowa recepta ;)

a co do piesełów Wy tez tak panikujecie jak coś się dzieje z Waszymi dogami ?
Mój pierdnie nie tak i ja już jestem u weta 🤷‍♀️
Ja 🤷🏻‍♀️ moja psiapsi wet to już nieraz mówi, ze jestem pier*olnieta bo z takimi bzdurami do niej dzwonię 😛 ale dzięki temu mojemu przewrażliwienie on dzisiaj żyje wiec nie jest mi głupio :)

nie wiem czy to nie jest jakaś wiedzą tajemna Bociana, wydaje mi się, że @hachette też pisała o tym po wizycie u nich
Nie bardzo wiem o co kaman a nie mam czasu się cofnąć i przeczytać 20 stron bo weszłam własnie do pracy, ale jeśli chodzi o PRL to jestem dosłownie dwie godziny po wizycie i endo mówiła, ze PRL badamy 10-11, bo wyrzut prolaktyny jest 4-5 rano i później 8 rano, wiec jest to najgorszy moment żeby zrobić to badanie. Nie dopytalam czy na czczo 🤔 ale na 100% bez leków od rana. No i wysokie tsh determinuje wysoką PRL wiec tez trzeba to mieć na uwadze. Badanie tylko 3-5dc.

Ja nie mam psa ale z moim kotełem mam dokładnie tak samo. Tylko jakoś krzywo siądzie czy mniej je to od razu wet 😅 Mój M to mówi że obsesja i panika w oczach wtedy u mnie 😅
To jest okropne wiem . Ale ja już jestem tak przewrażliwiona ze dramat. Jechałam rano w aucie i łzy mi poleciały bo się bałam ze coś z jelitami ma 🤦‍♀️ czy to jest normalne zachowanie ? Nie.
mam tak od momentu jak straciliśmy jednego psiaka. I teraz bo prostu się boje ze może nie zdążę na czas albo nie zareaguje odpowiednio jak było w jego przypadku 😓

reklama
A jesli pytanie brzmiało inaczej to proszę, napiszcie je jeszcze raz albo zacytujcie :) postaram się odpowiedzieć jak będę umiała

Do góry